Τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, με απόντα το δήμαρχο. Σίγουρα αυτό κάτι σημαίνει, ήδη άρχισε να φαίνεται…Πολλά τα θέματα που ανοίχτηκαν πριν την ημερήσια διάταξη.
Ο Αγγελος Αποστολάτος έβαλε το θέμα της παραλίας, μια που ο πρόεδρος προανήγγειλε σχετική ημερίδα που οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βούλας και πρότεινε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως  το τι θέλουμε για την παραλία μας και να καταθέσουν προτάσεις...

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας


Τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, με απόντα το δήμαρχο. Σίγουρα αυτό κάτι σημαίνει, ήδη άρχισε να φαίνεται…

 

Πολλά τα θέματα που ανοίχτηκαν πριν την ημερήσια διάταξη.

Ο Αγγελος Αποστολάτος έβαλε το θέμα της παραλίας, μια που ο πρόεδρος προανήγγειλε σχετική ημερίδα που οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βούλας και πρότεινε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως  το τι θέλουμε για την παραλία μας και να καταθέσουν προτάσεις.

Για το ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος  έκρινε ότι θα ήταν πρόχειρη μια τέτοια συζήτηση για την παραλία αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Α. Κάσδαγλης πρότεινε να συστήσουν Επιτροπή με τους αρχηγούς των παρατάξεων και προεδρεύοντα τον ίδιο, όπου θα επεξεργαστούν τις προτάσεις.

Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη, αμφέβαλε για την αποτελεσματικότητα της Επιτροπής, επικαλούμενη ρήση του Δημάρχου σε παλαιότερο συμβούλιο. «Αν δεν θες να γίνει κάτι, φτιάξε μία Επιτροπή γι’ αυτό».

Τέλος υπερίσχυσε η πρόταση του Προέδρου και η Επιτροπή θα συζητήσει και θα φέρει πρόταση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Μειοψηφία οι καταληψίες των σχολείων


Την ανησυχία του εξέθεσε ο Αγγελος Αποστολάτος για τις καταλήψεις στα σχολεία.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε κατάληψη που έγινε εκείνη την ημέρα (Δευτέρα 19/10) στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας, όπου ενώ το 15μελές με μεγάλη πλειοψηφία (10 – 4) καταψήφισε την πρόταση κατάληψης, οι τέσσερις που ήταν υπέρ, έβαλαν λουκέτο στην πόρτα και έκλεισαν το σχολείο.

Ο Α. Αποστολάτος όπως περιέγραψε θέλοντας να καταδείξει προφανώς την … κατάσταση στα σχολεία, ο ένας εκ των τεσσάρων μαθητών έχει μείνει κατ’ επανάληψη στην ίδια τάξη και οι υπόλοιποι τρεις είναι αλλοδαποί.

Τις «εν θερμώ» προτάσεις και του Α. Αποστολάτου και του Π. Σωτηρόπουλου ανέκοψε η φρόνιμη σκέψη της Μαριάννας Μαυραγάνη, εκπαιδευτικού, η οποία με την κουβέντα της ηρέμησε τα πνεύματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας θέλω να επισημάνω ότι, αν και είναι οδυνηρό να βλέπουμε τα Σχολεία κλειστά και τους περισσότερους μαθητές μας έξω από αυτά, μόνη υπεύθυνη για τη λειτουργία των Σχολείων είναι η Εκπαιδευτική Κοινότητα. Ο Δήμος έχει ευθύνη μόνο για τα κτίρια και ό,τι αυτά αφορά.

Η παρέμβαση δημοτικών συμβούλων κατά τρόπο δυναμικό θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς».


Και τα καλά των παιδιών

Η Μ. Μαυραγάνη αναφέρθηκε με αγάπη για  τα παιδιά τονίζοντας τα χαρίσματά τους, σε αριστεία που έχουν πάρει μαθητές και στη γνώση και στην άθληση. Συγκεκριμένα είπε: «Θα θυμίσω ότι τα παιδιά των σχολείων μας είναι εκείνα που μας έχουν κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες τους, με πρωτιές στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας αλλά και χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο».

 

“Σουρωτήρι” το ταβάνι του Δημαρχείου!


Το μπλακ άουτ που συνέβη προ ημερών στο Δημαρχείο, έδωσε το ερέθισμα στη δημοτική σύμβουλο Νανά Καραγιάν να επισκεφθεί το τμήμα Μηχανοργάνωσης του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά είπε και έκανε μία εκτενή αναφορά για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν εκεί τρεις εργαζόμενοι και τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Ενας χώρος πολύτιμος και νευραλγικός με μηχανικό εξοπλισμό πολλών πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ακόμη έδωσε εύσημα στον Αντιδήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο για την συμπαράσταση και τη στήριξη των εργαζομένων εκεί.

Αλλά  εξέθεσε και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν στο χώρο οι εργαζόμενοι.

Ο λόγος οι «σταλακτίτες» από το ταβάνι που τους περισυλλέγουν σε κουβάδες στο πάτωμα. (Θυμάστε που είχαμε δημοσιεύσει τα κουβαδάκια στις τουαλέτες που μάζευαν τη βροχή; Δεν φανταζόμουν ότι το ίδιο γίνεται και στα γραφεία!)

Κουβάδες λοιπόν στο δάπεδο μαζεύουν ένα μαύρο ζουμί από πίσσα, που ρέει από τη μόνωση της οροφής, που έχει προφανώς καταστραφεί. Κουβάδες στον πιο νευραλγικό χώρο του Δημαρχείου, όπως ενημέρωσε η Νανά Καραγιάν, αφού εκεί βρίσκονται μηχανήματα πολλών πολλών χιλιάδων ευρώ που συντονίζουν όλη την ηλεκτρονική και τηλεφωνική διασύνδεση του Δήμου!

Ειχαν προϋπολογίσει 45.000 ευρώ πέρυσι  για την ανακατασκευή του αλλά διέθεσαν μόλις τις 5.000. Τις υπόλοιπες τις πήγαν σε άλλα έργα! Προφανώς έκριναν ότι δεν χρειάζεται να γίνει το έργο. Είναι πιο εύκολα τα κουβαδάκια.

 

Για τις Τροπολογίες φορολογικού στους ΟΤΑ έκανε λόγο ο Ι. Σκουμπούρης

Όπως ξέρετε υπάρχει ένα ζήτημα στην Αυτοδιοίκηση γενικότερα που έχει να κάνει με τις τροπολογίες που έφερε η Κυβέρνηση στο τελευταίο φορολογικό Νομοσχέδιο και αφορούν κατά κάποιο τρόπο την κατάργηση του Αυτοδιοίκητου στην Τ.Α., ενημέρωσε ο σύμβουλος.

Σε όλη τη χώρα εκδίδονται ψηφίσματα από τους ΟΤΑ που ζητάνε να το πάρει πίσω. Εχει πάρει ανάλογο ψήφισμα και το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Τώρα φτιάχνει άλλη μια Επιτροπή ελέγχου σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας επιχειρεί το  Αρμόδιο Υπουργείο για τους ΟΤΑ, και πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να το γυρίσει πίσω ως απαράδεκτο, πρότεινε ο σύμβουλος.

Το θέμα έμεινε για το επόμενο δημοτικό Συμβούλιο.


“Θεωρώ ότι ξεγελάστηκα… Ζητώ την ψήφο μου πίσω”

Νανά Καραγιάν


Εδωσαν άδεια για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου σε ιδιοκτήτη ακινήτου στο Πανόραμα (οδός Αριστείδου) και έχτισε …κάστρα επικαλούμενος πάντα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Είχαμε γράψει σχετικά σε προηγ. φύλλο μας με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, κάτι που επεσήμανε και ο Αντιδήμαρχος Δ. Κιούκης: «το έγραψε και ο Εβδόμη».

Η Ν. Καραγιάν αγανακτισμένη ζήτησε να άρει την ψήφο της, αφού ξεγελάστηκε. «Μιλούσε για 4 σκαλάκια και έχει φτιάξει σημεία και τέρατα», ήταν τα λόγια της. «Εχει καταπατήσει κοινόχρηστο χώρο, έχει κλείσει το δρόμο του δασικού και έχει ανεβάσει …ορόφους τις σκάλες. Υπάρχει κίνδυνος και δεν μπορεί να περάσει ούτε πυροσβεστικό σε περίπτωση πυρκαγιάς».


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ. Κιούκης απάντησε ότι το δημοσίευσε και η «Εβδόμη». Δήλωσε δε ότι πήγε με τον Δήμαρχο και τον τοπογράφο και διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι” τις κατασκευές που έχουν γίνει. Και έχουν γίνει μεγάλες αυθαιρεσίες, όπως και από τον πιο κάτω ιδιοκτήτη, διαπιστώσαμε την παρανομία και έχουν  επιβληθεί όλα τα νόμιμα, όπως επιβάλλονται οπουδήποτε  υπάρχει καταγγελία. Γι’ αυτό να είστε σίγουρη».

Καραγιάν: Εχουν επιβληθεί πρόστιμα γι’ αυτό εδώ.

Κιούκης: Βεβαίως, έχουν κανονιστεί όλα, τα πάντα.

Καραγιάν: Δηλαδή, να έρθω αύριο στο Δήμο να μου δείξετε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί;

Κιούκης: Δεν ξέρω αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα.(!!) Θα επιβληθούν.

Η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Ηλιοπούλου, που βρίσκόταν εκεί ενημέρωσε ότι: «Οι αυθαιρεσίες που έχει κάνει είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής. Είναι σε κοινόχρηστο χώρο και δεν άπτεται της Πολεοδομίας! Η Πολεοδομία αναλαμβάνει μόνο τις αυθαιρεσίες που είναι μέσα στο οικόπεδο. Οντως έχει κάνει αυθαιρεσίες και πρέπει να επιβληθούν από τη Δημοτική Αστυνομία τα πρόστιμα και να κατεδαφιστούν».


Δηλαδή αν κάποιος χτίσει μέσα στο δρόμο δεν επιλαμβάνεται η Πολεοδομία; Είναι η δική μας απορία.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 276 guests και κανένα μέλος