Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινάει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πρόσκλησης των μελών του στις συνεδριάσεις. Μετά από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής στο Δήμο 3B, τη διενέργεια του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην Ελλάδα, την πιλοτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων εντός του Δήμου, καθιερώνεται η ηλεκτρονική πρόσκληση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις.

Eλπίζουμε να πετύχει το “πείραμα” καθ’ ότι η πλειοψηφία των συμβούλων βρίσκονται στην ώριμη ηλικία και υπάρχουν δυσκολίες.

Απ’ την άλλη χρειαζόταν μία επίπονη προετοιμασία και καταστροφή μεγάλου όγκου χαρτιού για την προετοιμασία των θεμάτων.

Για να είναι νόμιμη η απόφαση της ηλεκτρονικής πρόσκλησης, αποφασίστηκε η σύγκληση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία συζήτησε και συναποφάσισε τον τρόπο που θα λαμβάνουν πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι την πρόσκληση, αλλά και τις εισηγήσεις των θεμάτων για τα δημοτικά συμβούλια.

Η νέα διαδικασία προβλέπει να λαμβάνουν οι σύμβουλοι ειδοποίηση για τις συνεδριάσεις με μήνυμα στο κινητό τους, στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας χώρος στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου θα μπορούν να μπαίνουν και να βλέπουν τις πλήρης εισηγήσεις των θεμάτων. Με τον τρόπο αυτό το Προεδρείο του Δ.Σ. μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο αλλά και πολλά περιττά έξοδα.

Στο μεταξύ σύντομα ο Δήμος θα εφαρμόσει σύστημα παραλαβής αιτημάτων και παραπόνων των δημοτών μέσω εφαρμογής των κινητών τηλεφώνων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 285 guests και κανένα μέλος