Το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος με ανακοίνωσή του καταγγέλει το δήμαρχο Δημ. Μάρκου γιατί μετακίνησε ενδοϋπηρεσιακά εργαζόμενους.

Την ανακοίνωση υπέγραψε ο πρόεδρος Νίκος Κρέτσης και ο Γεν. Γραμματέας Πέτρος Σταρράς.

Στην ανακοίνωσή τους απάντησε με την ίδια σκληρή γλώσσα και ο δήμαρχος Δημ. Μάρκου, ο οποίος σημειώνει το δικαίωμά του να μετακινήσει το πρσωπικό του Δήμου.

Παραθέτουμε απόσπασμα και από τις δύο ανακοινώσεις λόγω του μεγέθους.

 




Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προκλητική και απαράδεκτη ηθικά και πολιτικά, είναι η υπ΄αριθ. 38/29-1-2015 απόφαση του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Μάρκου Δημήτρη με θέμα: «Μετακίνηση Προϊσταμένων επιπέδου Τμήματος».

   Είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η νέα αυταρχική απόφαση Δημάρχου με διάφορες αλχημείες, διαχωρίζοντας αδικαιολόγητα τους εργαζόμενους, έχει ως στόχο την συγκάλυψη, τακτοποίηση - βόλεμα «ημετέρων» και «φιλικά προσκείμενων», εις βάρος άλλων υπαλλήλων, αλλά και την απαξίωση, περιθωριοποίηση, δίωξη και εξόντωση «ενοχλητικών» εργαζομένων που είχαν το «θράσος» να τηρήσουν την Νομοθεσία με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των υπηρεσιών του, ξεκάθαρα αντίθετοι σε επιλογές και εντολές που οδηγούν σε άλλες κατευθύνσεις.

     Τέτοια «στοχευμένη» και τιμωρητική μετακίνηση είναι και του Προϊσταμένου του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών ο οποίος μετακινείται στη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου, Κοιμητηρίων και Παιδικών Χαρών της Δ/νσης Περιβάλλοντος!!! Ενός εμπειρότατου, ευσυνείδητου και ικανότατου υπαλλήλου που έχει ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία, να φέρουν την προηγούμενη τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Στοχευμένη και σχεδιασμένη φαίνεται επίσης πως είναι και η σταδιακή αποδυνάμωση και αποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος με σκοπό το οριστικό «λουκέτο». Η συνεχής μετακίνηση υπαλλήλων, που αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», στο κεντρικό Δημαρχείο Σπάτων χωρίς την απαιτούμενη αντικατάστασή τους, δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολλαπλάσιων Δημοτών της Πόλης της Αρτέμιδος, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται τουλάχιστον είκοσι (20) χιλιόμετρα για μια απλή υπόθεσή τους.

     Η συμπεριφορά του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου προς τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του.

[,,,] Καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την προκλητικά απαράδεκτη απόφασή του και να επανεξετάσει τις συγκεκριμένες μετακινήσεις.

 




O Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος απαντά

Οποιαδήποτε παραληρηματική επίθεση εναντίον των ενεργειών για την προώθηση της αξιοκρατίας, την κοινωνική αξιοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών και το γκρέμισμα των υπαλληλικών στεγανών με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Τέτοιες ανακοινώσεις έχουν το στοιχείο της αυτοαποκάλυψης ατόμων και συμμαχιών που όχι μόνον θεωρούν «δικαίωμα» τους την παρασιτική αεργία (με υποτιθέμενη εργασία μερικών μόνο ημερών κάθε μήνα) στην υπηρεσία τους, αλλά επιλέγουν και το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων για να διατηρούν τα προνόμιά τους. Τους δηλώνω ευθέως ότι πολιτικές και πρακτικές προστασίας οποιασδήποτε μορφής και προέλευσης δεν θα με αποτρέψουν από το να επιδιώξω, σταθερά και αταλάντευτα, την επιβράβευση των εργατικών και συνεπών στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών και παράλληλα να εφαρμοστεί η τακτική της εναλλαγής στις θέσεις εργασίας, η οποία εφαρμόζεται σε κάθε σύγχρονη διοικητικά χώρα.

Η απόλυτη περιφρόνηση στην ανάγκη τεκμηρίωσης των όσων καταγγέλλουν οι δύο υπογράφοντες την «καταγγελία» αποκαλύπτει πολλά για προθέσεις, προσχηματικές ρίξεις και αυτοπροσδιορισμό κάποιων στελεχών του Σωματείου. Παραδίδω στην κρίση των εργαζομένων στο Δήμο την ομάδα – φανερών ή κρυπτόμενων – που συνέταξε την υβριστική και προδήλως αστήρικτη καταγγελία.

Αν κάποιοι απεργάζονται την αποτυχία της δημοτικής αρχής μέσα από άρνηση της βελτίωσης της διοικητικής μηχανής ή μέσα από διχαστικές «καταγγελίες» διαχωρίζοντας Σπάτα και Αρτέμιδα τους πληροφορώ ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Ο εξοπλισμός, όλα τα μηχανήματα έργου και φορτηγά του πρώην Δήμου Σπάτων βρίσκονται όλα στην Αρτέμιδα προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας. Η τοπική κοινωνία αποτελεί τον μοναδικό κριτή όλων μας.

[...] Σωματείο που στον τίτλο του απουσιάζει η αναφορά σε «Σπάτα-Αρτέμιδα» είναι το τελευταίο που μπορεί -ακόμα και εξαντλώντας κάθε όριο θράσους – να καλεί τη δημοτική αρχή να διοικήσει το Δήμο ως Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος. Κάποιοι σκιαμαχούν και παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος