Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη Στάσης Εργασίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 8 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10.00 το πρωί, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ημέρα διεξαγωγής της δίκης σε βάρος όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010.

Στο πλαίσιο της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά «σέρνει» την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στα Δικαστήρια και μάλιστα παραμονές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2010, εκ των οποίων αρκετά συμμετέχουν και στη σημερινή, καλούνται να δικαστούν από το Β ́ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 8 - αίθουσα 1), γιατί «παράνομα εισήλθαν... και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών. Η σημερινή συγκυβέρνηση έκρινε πώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πέντε χρόνια μετά, προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχουν διαμηνύσει ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημά τους ούτε την αγωνιστικότητά τους.
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος