(7/1/15, αρ.πρ.389), όπου σημειώνει ότι δεν θα ψηφίσουν όσοι γεννήθηκαν το 1997 και συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους γιατί δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους!

Και ενώ σημειώνει ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του εκλέγειν όταν έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου και λαμβάνεται ημερολογιακά η 1η Ιανουαρίου, τελικά δεν έχουν δικαίωμα οι γεννηθέντες το 1997 να ψηφίσουν, γιατί ναι μεν είναι 18άρηδες, αλλά δεν είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων.

«Η απόκτηση και η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγειν ρυθμίζεται ειδικώς από τις διατάξεις των άρθρων 4 και 6 παρ.1 του άνω π. δ., οι οποίες ορίζουν η μεν πρώτη ότι “1. Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. 2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο”, η δε δεύτερη ότι “Το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια, μόνο όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της εκλογικής περιφέρειας».

Και επειδή δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, γιατί αυτό γίνεται κάθε χρόνο το μήνα Φεβρουάριο (1η έως τέλος) δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Στην προσεχή εκλογική ανάμετρηση, θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι του 2014 που δεν περιλαμβάνουν όσους γεννήθηκαν το 1997!

Και μένουμε με την απορία: γιατί δεν προχωρούν στην καταγραφή τους. Δεν είναι δα και τοοοόσοι πολλοί σε κάθε Δήμο!

Τους έχουν άλλωστε από τα σχολεία.

Πάντως, φαίνεται ότι τους συμφέρει να μην ψηφίσουν οι νέοι, γιατί οι νέοι έχουν ξυπνήσει, ενημερώνονται και είναι κίνδυνος για τα μνημονιακά κόμματα!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μεθόδευση που οδηγεί σε διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος και ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση, ενώ και το ΚΚΕ ζήτησε να ψηφίσουν οι 18άρηδες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος