Ο Δήμος Κερατέας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας (έδρα η  Έδεσσα), σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερατέας και την Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργανώνουν μεγάλη εθελοντική εκστρατεία αναβλάστησης – αναδάσωσης 5000 στρεμμ.

Πρωτότυπη εθελοντική εκστρατεία αναβλάστησης στην Κερατέα


Ο Δήμος Κερατέας, το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας (έδρα η  Έδεσσα), σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερατέας και την Ευρωπαϊκή Έκφραση kerat.sboloi2.jpgδιοργανώνουν μεγάλη εθελοντική εκστρατεία αναβλάστησης – αναδάσωσης 5000 στρεμμ. Η προσπάθεια στηρίζεται στην καινοτόμο μέθοδο του Γιαπωνέζου φυτοπαθολόγου και αγρότη Fukuoka, την οποία εφαρμόζει εθελοντικά παγκοσμίως ο αγρότης, γεωπόνος και μαθητής του Fukuoka στην Ελλάδα, Παναγιώτης Μανίκης με εθελοντές από όλο τον κόσμο.

Η σπορά θα γίνει με τη μέθοδο των σβώλων μεγάλης ποικιλίας δασικών δένδρων και φυτών χλωρής λίπανσης προστατευμένων σε αργυλόχωμα ώστε να μην φαγωθούν από τα πουλιά, τα διάφορα τρωκτικά και τα μυρμήγκια, πριν από την έναρξη των φθινοπωρινών βροχών (η φωτογραφία δείχνει την τελική μορφή των σβόλων).

Η σπορά θα γίνει στις καμένες εκτάσεις του Πανείου Όρους, του Οβριόκαστρου, των Βιλίων καθώς και περιοχές στο Μαρκάτι, το Αρί, το λόφο Τζόρα και τη Συντερίνα του Δήμου Κερατέας.

Είναι μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία που θα εξασφαλίσει στους εθελοντές την ικανοποίηση της συμβολής keratea.sboloi1.jpgστην αναβλάστηση – αναδάσωση της περιοχής μας.


Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη μαζική σπορά των έτοιμων σβώλων στις 4 και 5 Οκτωβρίου στις περιοχές που προαναφέρθηκαν. Η συνάντηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί στο Δημοτικό Πάρκινγκ.


«Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη φύση να αναγεννηθεί. Να βοηθήσουμε το περιβάλλον διατηρώντας και αυξάνοντας το πράσινο και τα δάση μας. Να διατηρήσουμε τον τόπο μας, όπως τον παραλάβαμε από τους προγόνους μας για να τον παραδώσουμε ίδιο και καλύτερο στα παιδιά μας!!!», τονίζει στη σχετική καμπάνια ο Δήμος Κερατέας.    

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, επισκεφθείτε το site www.naturalfarming.us .

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος