Τη σύμβαση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου της Παλαιάς Φώκαιας υπέγραψε τη Δευτέρα 1-12-2014 η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.650.000€ που θα κατασκευαστεί από την εταιρεία «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ».

Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί δικαίωση των πολυετών προσπαθειών της πρώην Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού που είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο πρώην Κοινοτάρχης Παλαιάς Φώκαιας και μετέπειτα Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τη σύνταξη της μελέτης της επέκτασης του λιμανιού και τη διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών προβλημάτων και κωλυμάτων που συχνά προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως είναι η σύνταξη και έγκριση οριστικών μελετών, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, η σύμφωνη γνώμη διαφόρων φορέων και υπηρεσιών π.χ. των Yπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κλπ.

fokaia-dourouΣτη συνέχεια, η νέα δημοτική αρχή Σαρωνικού μέσω του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη και του Αντιδημάρχου Ηλία Μπουκοβάλα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απεμπλοκή του έργου από Υπουργείο Οικονομικών και την “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” στην οποία έχει μεταβιβαστεί με πρόσφατη υπουργική απόφαση έκταση που περιλαμβάνει και αλιευτικό καταφύγιο.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και έχει ως χρονικό ορίζοντα υλοποίησης – εφόσον δεν προκύψουν καθυστερήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία – τους 12 μήνες. Η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της Π. Φώκαιας αλλά και του Δήμου Σαρωνικού, θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των πολιτών της περιοχής ενώ θα αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για όλο τον Σαρωνικό.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος