Κάθε 4 χρόνια που οι Ολυμπιακοί αγώνες φαίρνουν τον αθλητισμό στην επικαιρότητα, η Ολυμπιακή φλόγα και ότι αυτή πρεσβεύει, κάνει το γύρο όλου του astronaftis-dadaκόσμου, παιρνώντας από χέρι σε χέρι, από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα. Φέτος για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, οι Ρώσοι, αποφάσισαν να την στείλουν ακόμα πιο μακρυά.
Σε μια ιδιότυπη λαμπαδηδρομία λοιπόν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Ολυμπιακή δάδα θα κάνει τον πρώτο της περίπατο στην ιστορία της, παρέα με δύο ρώσους αστροναύτες στο διάστημα, μόνο που δεν θα είναι αναμμένη.
Ο πύραυλος που μεταφέρει ακόμα - τις στιγμές που γράφουμε την είδηση - την δάδα, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν και οι αστροναύτες που θα συνοδεύσουν την δάδα στον διαστημικό της περίπατο, ο οποίος θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση, είναι οι Oleg Kotov και Sergei Ryazansky. Οι δύο ρώσοι αστροναύτες θα προσπαθήσουν να τραβήξουν βίντεο και φωτογpyravlos-dadaραφίες από τον περίπατο την ώρα που ο σταθμός θα βρίσκεται πάνω από τη Ρωσία και το Sochi.

Μην φανταστείτε ότι ένα ολόκληρο διαστημικό ταξίδι, στήθηκε μόνο και μόνο για να πάει ένα ταξιδάκι η ολυμπιακή δάδα, απλά συνδυάστηκε ωραία με το προγραμματισμένο ταξίδι συντήρησης του σταθμού.
Μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου, η δάδα θα παραδοθεί στους αστροναύτες Fyodor Yurchikhin, Luca Parmitano και Karen Nyberg και θα επιστρέψει στη Γη καθώς είναι αυτή που θα ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Sochi στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.
Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που αποστέλεται η δάδα στο διάστημα, αλλά ποτέ δεν είχε βγει κι από το σκάφος.

πηγή BBC

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος