Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, εισηγήθηκε προ ημερησίας έναν νέο κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, για να ενημερωθούν οι δημότες και όποιος πολίτης θέλει να καταθέσει προτάσεις...

Κανονισμός Καθαριότητας Βάρης


Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, εισηγήθηκε προ ημερησίας έναν νέο κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, για να ενημερωθούν οι δημότες και όποιος πολίτης θέλει να καταθέσει προτάσεις. Κρίνει αναγκαία τη δημιουργία του γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: «πολλές φορές κυβερνάνε οι μαγαζάτορες, πολλές φορές οι κατασκευαστές. Επρεπε να γίνει μια τροποποίηση, αφού έχει να γίνει δέκα χρόνια».

Είπε μεταξύ άλλων ότι ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης, να υπηρετεί αρχές και στόχους που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την εν γένει βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων με την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Βασικό μέλημα του νέου Κανονισμού είναι η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των Δημοτών, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, με άμεση προτεραιότητα στην ενημέρωση των πολιτών μέσω της γνωστοποίησης των διατάξεων για την εφαρμογή του.

Ο κανονισμός έχει αναρτηθεί και στο site του Δήμου: www.vari.gov.gr. 


Αντικείμενο του Κανονισμού

Αντικείμενο του κανονισμού είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η  διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι διατάξεις του Κανονισμού δεν θα θίγουν τις ισχύουσες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.


Στόχοι του είναι μεταξύ άλλων:

Με τον υπό κατάρτιση κανονισμό καθαριότητας θα καθορίζονται λεπτομερώς:

Οι υποχρεώσεις του Δήμου - Οι εξαιρέσεις από τον κανονισμό - Οι χώροι παραγωγής απορριμμάτων και οι υπεύθυνοι τήρησης των διατάξεων - Οι υποχρεώσεις υπεύθυνων για τα εσωτερικά μη ογκώδη δημοτικά απορρίμματα.

Οι υποχρεώσεις πεζών οδηγών και ιδιοκτητών ή συνοδών κατοικίδιων ζώων

Θα γίνεται ειδική μνεία για:

• Τον Καθαρισμό Αλσών, πάρκων, προαυλίων και πρασιών που ανήκουν σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς

• Την καθαριότητα δημοσίων και δημοτικών χώρων που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

• Την ρύπανση από διαφημίσεις

• Τις υποχρεώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

• Την καθαριότητα κοινόχρηστων (δημοτικών ή δημοσίων χώρων) που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις

• Την λειτουργία των λαϊκών αγορών

• Τις δημοτικές αγορές

• Το υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο

• Τους πάγκους εμπορικών καταστημάτων

• Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα μηχανάκια κλπ

ΙΙΙ. Καθορισμός ύψους προστίμων ανά παράβαση και ο τρόπος επιβολής τους.

Με τον (υπό κατάρτιση κανονισμό) θα προβλέπεται η επιβολή διοικητικών προστίμων ρύπανσης για τις αναφερόμενες σ’αυτόν παραβάσεις. Και ονομάζει την κάθε παράβαση και το αντίστοιχο πρόστιμο που θα επιβάλλεται. Δεν τα παρουσιάζουμε αφού ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί και βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση. Θα επανέλθουμε.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 guests και κανένα μέλος