Καθυστερούν και την αποκατάσταση της ομαλής συγκοινωνιακής σύνδεσης


Η είδηση ότι βρέθηκαν αρχαία στην διάνοιξη της αποχέτευσης επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου στο Κορωπί, έτρεχε από καιρό, γι’ αυτό άλλωστε και η καθυστέρηση σε ένα μόνο τμήμα του δρόμου κοντά στο Δημαρχείο.

Η επιβεβαίωση όμως από τα πιο επίσημα χείλη, της Δημοτικής Αρχής, με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε δεν αφήνει καμμία αμφιβολία.

Η ανακάλυψη όμως αρχαιολογικών ευρημάτων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί ναι μεν θα καθυστερήσουν επ’ ολίγον το έργο, αλλά μπορεί να αποκαλυφθεί πλούτος που δεν τον είχαμε ποτέ φανταστεί!

Εμείς ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα όταν προς το τέλος Αυγούστου η Βασ. Κωνσταντίνου, στο μεγαλύτερο τμήμα της ήταν βατή από οχήματα.

Είδαμε ότι επιτέλους ένα έργο προχωράει “ρολόι” βάσει αυτών που είχαν ανακοινωθεί και πρέπει να το επαινέσουμε αυτό.

Ο Δήμος Κρωπίας λοιπόν με ανακοίνωσή του ενημερώνει κάθε πολίτη (ιδιώτη και επιχειρηματία) ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αρχαιολογική έρευνα.

Γράφει συγκεκριμένα:

Ενημερώνουμε τους δημότες, επαγγελματίες, εμπόρους και επισκέπτες του δήμου μας ότι η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην παράδοση του βορείου τμήματος της Λεωφόρου Βασ.Κωνσταντίνου στην κυκλοφορία οφείλεται στην αρχαιολογική ανασκαφή που διενεργεί η αρμόδια εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η μη παράδοση στην κυκλοφορία αυτού του τμήματος, όπως είναι επόμενο, καθυστερεί και την αποκατάσταση της ομαλής συγκοινωνιακής σύνδεσης με τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς (309, 330, 120, ΚΤΕΛ) που εξακολουθούν να ακολουθούν το τροποποιημένο πρόγραμμα διαδρομών και στάσεων από την 1η/8/2014.

 

Να “τρέξει” η Εφορεία Αρχαιοτήτων

 

Ο Δήμος Κρωπίας ζητάει συγνώμη για την καθυστέρηση αυτή, που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Δήμου ή της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το έργο. Ταυτόχρονα, καλούμε την αρμόδια εφορεία Αρχαιοτήτων και κυρίως το Υπουργείο Πολιτισμού να ενισχύσει τα συνεργεία των ανασκαφών με περισσότερο προσωπικό για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, η εμπορική αγορά και να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, πολλά από τα οποία είναι σπουδαία και αποκαλύπτουν τον αρχαιολογικό πλούτο του Κορωπίου και της πατρίδας μας.

Τέλος, για το ζήτημα της καθυστέρησης της αποκατάστασης του πεζοδρόμου του «Ολυμπιονίκη Γ.Σ Παπασιδέρη» ενημερώνουμε ότι το έργο της αποχέτευσης προγραμματίστηκε να συνδυαστεί με έργα της ΔΕΗ για προφανείς λόγους. Όμως ο εργολάβος της ΔΕΗ προκάλεσε βλάβες στο υπογειοποιημένο δίκτυο του ΟΤΕ με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση αποκατάστασης του πεζόδρομου.

 

Ο Δήμος Κρωπίας παρ’ ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του, ζητάει για μια ακόμη φορά τη συγνώμη και την κατανόηση των δημοτών. Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης είναι μόνιμο και προς όφελος της δημόσιας υγείας, η ενόχληση προσωρινή και κάθε καθυστέρηση στην εξέλιξή του μπορεί να επιφέρει πιθανά πρόστιμα στον Δήμο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθότι το κράτος έχει μετακυλίσει τις ευθύνες και τα πρόστιμα στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον νόμο 4042/2012.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος