Χρυσό μετάλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist

 

H αρχή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Optimist έγινε στο Πόρτο Ράφτη ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια, το Σάββατο 12 έως 16 Απριλίου 2014.

Οι αθλητές που προκρίθηκαν από όλη την Ελλάδα στα περιφερειακά πρωταθλήματα, βρέθηκαν μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους. Έγινε η καταγραφή, το σφράγισμα των πανιών και δόθηκε η ...εκκίνηση.

Tην τέταρτη ημέρα, η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για το χρυσό στόλο στις 15:30 με Νοτιά γύρω στους 18 κόμβους και έντονο κυματισμό, ενώ η μέρα έκλεισε με τον τελευταίο τερματισμό του χυσού στόλου στις 19:20 με την ταχύτητα του αέρα να έχει υποχωρήσει στους 5-6 κόμβους.

Συνολικά τελέστηκαν τέσσερις ιστιοδρομίες από το χυσό στόλο, τρεις από τον αργυρό και δύο κούρσες από το χάλκινο στόλο, δίνοντας μία σχετική άνεση σε σχέση με τις απαιτήσεις της τελευταίας ημέρας.

Με την εκκίνηση της Μ. Τετάρτης, την τελετή λήξης και τις απονομές επάθλων έκλεισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με πρωταθλητές, αρκετά παιδιά της Ανατ. Αττικής.

Την 1η θέση με χρυσό μετάλλιο κατέλαβε ο αθλητής του Ν.Α.Ο.Β. Τέλης Αθανασόπουλος.

Συνολικά η ομάδα του Ν.Α.Ο.Β. πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με τους 11 αθλητές που έλαβαν μέρος, σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Η πολύ σκληρή δουλειά αλλά και προετοιμασία της ομάδας από τον προπονητή Ζαννέτο Μαλατέστα, είχε το ευχάριστο αυτό αποτέλεσμα.

Ο Τέλης Αθανασόπουλος ως μέλος της εθνικής ομάδας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο San Isidro στην Αργεντινή.

Επίσης πρώτευσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από το Ν.Ο. Βουλιαγμένης.

Αργυρός είναι ο Νικόλαος Πανταζής του ΙΟΠΟΡ και χάλκινος η Δήμητρα Βαρθολομαίου του ΝΟΚΒ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος