Νέα εποχή για τα γήπεδα και τον αθλητισμό έρχεται με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού οι φίλαθλοι θα υποχρεωθούν να εισέρχονται με ονοματεπώνυμο για να παρακολουθήσουν τα ματς...

Ηλεκτρονικό εισητήριο για τα γήπεδα


Νέα εποχή για τα γήπεδα και τον αθλητισμό έρχεται με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, αφού οι φίλαθλοι θα υποχρεωθούν να εισέρχονται με ονοματεπώνυμο για να παρακολουθήσουν τα ματς.


Για το νέο αυτό μέτρο παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, την Τρίτη 28 Ιουλίου, με θέμα την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ilektroniko-eisitirio.jpg«Πρόκειται για την έναρξη εφαρμογής ενός σημαντικότατου μέτρου, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά με την έναρξη της νέας αγωνιστικής – βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τις ομάδες. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων – τις κάμερες – το οποίο ήδη λειτουργεί στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και στα μεγαλύτερα του μπάσκετ από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, θα συμβάλει καθοριστικά στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τόσο για την αποτροπή όσο και στην καταστολή των φαινομένων βίας.  Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε συνδυασμό με τις κάμερες, θα εξατομικεύεται η ευθύνη, καθώς ανά πάσα στιγμή, θα μπορούν οι αρμόδιες για τον έλεγχο ασφαλείας των αγώνων αρχές, να γνωρίζουν τα στοιχεία του φιλάθλου που διαπράττει μια παράνομη πράξη. Στόχος μας είναι – όπως έχω επανειλημμένα τονίσει – να καταστεί το γήπεδο ένας ασφαλής χώρος, και να αντιμετωπίζονται οι αθλητικές συναντήσεις ως ολοκληρωμένες μορφές ψυχαγωγίας, ελκυστικές για όλη την οικογένεια», είπε ο Υφυπουργός στην ομιλία του.


Τόνισε ακόμα τη σημασία, για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της πληροφόρησης της φίλαθλης κοινής γνώμης: «Στόχος μας είναι να ενημερωθεί η κοινή φίλαθλη γνώμη για τα πλεονεκτήματα του νέου αυτού μέτρου, καθώς και για την καθοριστική συμβολή του τόσο για την αποτροπή, όσο και για την καταστολή της  βίας από τα ελληνικά γήπεδα.  Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι πλέον θα γνωρίζουμε που κάθεται ο καθένας, αφού οι θέσεις θα έχουν «ονοματεπώνυμο». Προσβλέπουμε στη συμπαράσταση όλων στην προσπάθεια αυτή».


Νομίζω, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων θα είναι σύμφωνη με το μέτρο, αφού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναγίνουν τα γήπεδα (κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ), από χώρους ξεσπάσματος και βίας, σε χώρους διασκέδασης και μύησης στον αθλητισμό.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος