Ιστορία έγραψε η γυναικεία ομάδα του ΝΟΒ που νίκησε με 12-9 την Οριτζόντε Κατάνια στον τελικό του Final Four το οποίο διεξήχθη στο Κίρισι της Ρωσίας και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Οι κοπέλες της Αλεξίας Καμμένου πήραν έτσι ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό από τις Ιταλίδες στην Κατάνια και έφεραν την κούπα στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια!...

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης


Ιστορία έγραψε η γυναικεία ομάδα του ΝΟΒ που νίκησε με 12-9 την Οριτζόντε Κατάνια στον τελικό του Final Four το οποίο διεξήχθη στο Κίρισι της Ρωσίας και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι κοπέλες της Αλεξίας Καμμένου πήραν έτσι ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό από τις Ιταλίδες στην Κατάνια και έφεραν την κούπα στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια!

Ενθουσιασμένες και συγκινημένες εμφανίστηκαν οι αθλήτριες του Ν.Ο.Β. που γύρισαν χρυσές πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη τύπου που δώσανε την Τρίτη 7/4 όπου δεν έλλειψαν και τα δάκρυα συγκίνησης και χαράς από την προπονήτριά τους Αλεξία Καμένου αλλά και από ορισμένες αθλήτριες.

omadiki-nov2.jpgΗ Αλεξία Καμένου έκανε έναν μικρό απολογισμό της πορείας της στον όμιλο που ξεκίνησε από αθλήτρια. Δεν ήξερε ποιόν να πρωτοευχαριστήσει αφού όπως είπε, είχε δίπλα της πάντα και σε ότι χρειάστηκε τον Ν.Ο.Β. και αυτό ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη των στόχων της. Αναφέρθηκε στις συνεργάτιδές της, Τζίνα και Τέρυ Ρούπακα: "Από τότε που ήμασταν συμπαίκτριες στην ομάδα, η Τζίνα μου άφηνε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά εγώ ήξερα ότι την έχω πίσω μου. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, τόσο με την Τζίνα, όσο και με την Τέρυ".

Συνέχισε λέγοντας ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανη γι’ αυτό που πετύχανε παρ’ όλο που κι άλλοι προπονητές έχουν φτάσει να κατακτήσουν με την ομάδα τους το Πανευρωπαϊκό, εκείνη έχει έναν μεγαλύτερο λόγο να νιώθει ικανοποίηση καθώς την ομάδα αυτή την δημιούργησε η ίδια από τα πρώτα της βήματα μέχρι το ψηλότερο βάθρο. “Τα κορίτσια δεν είναι απλώς αθλήτριες για μένα, είναι φίλες μου, νοιάζομαι αν θα είναι καλά, το ίδιο κι αυτές για μένα. Ξέρουν το χαρακτήρα μου, τις ιδιαιτερότητές μου και έχουν ανεχθεί πολλά. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε με αγάπη και το μοντέλο αυτό δούλεψε. Η διοίκηση δεν μου χάλασε χατίρι, με άφησε να αποφασίσω εν λευκώ κι αυτό είναι τρομερή πολυτέλεια, ιδιαίτερα για μία γυναίκα τεχνικό”. Τέλος αναφέρθηκε στον Άκη Τσαταλιό ο οποίος ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για την καθιέρωση της ομάδας ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης και του αφιέρωσε το κύπελλο.


Το βίντεο που προβλήθηκε με στιγμιότυπα των αγώνων και με φωτογραφίες που έδειχναν την υπερπροσπάθεια των αθλητριών, μας έβαλε μέσα στην ατμόσφαιρα του πρωταθλήματος.


"Πρότυπό μου η Καμμένου"


Συνέχεια στην ομιλία είχε η αρχηγός της ομάδας Άντυ Μελιδώνη η οποία θυμήθηκε κι εκείνη τα πρώτα της βήματα. Από τότε θαύμαζε την τωρινή προπονήτριά της και την είχε ως πρότυπο αθλήτριας. Παραδέχτηκε ότι η ζωή του αθλητή έχει πολλές δυσκολίες αλλά στιγμές σαν και αυτές που παρακολουθήσαμε στο βίντεο είναι ανεπανάληπτες και αναντικατάστατες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε «ποτέ και τίποτα από την μέχρι τώρα πορεία της».


Κοντά στη γυναικεία ομάδα και η Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. Στέλλα Λαζάρου - Τίγκα η οποία δεν έχασε κανέναν αγώνα, είπε: "η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν αναμενόμενη αλλά και δύσκολη. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και η επιβράβευση των προσπαθειών, τόσο της ομάδας, όσο και όλων των διοικήσεων που έχουν περάσει από τον Όμιλο. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του Final Four".

Τέλος ευχαρίστησε τα κορίτσια και έδωσε την υπόσχεση ότι η ομάδα θα συνεχίσει να έχει την στήριξη της διοίκησης.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος