Την ετήσια εκδήλωσή της, με βραβεύσεις αθλητών που διακρίθηκαν, πραγματοποίησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές, μαζί με τους προπονητές τους, που διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατακτώντας χρυσό μετάλλιο, όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες, καθώς και όσοι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Επίσης υπήρξαν ειδικές τιμητικές βραβεύσεις σε παράγοντες και πρόσωπα του αθλητισμού.
 
Η Τελετή βραβεύσεων της Ε.Ο.Ε. πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λάμψη στις 9/1/19, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πολλών Ολυμπιονικών και πρωταθλητών αλλά και προσωπικοτήτων της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.Όπως ανέφερε Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία του, τονίζοντας ότι τα 7 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στο Μπουένος Άιρες, είχαν ως αποτέλεσμα “η Ελλάδα να πάρει την 24η θέση, σε μια διοργάνωση όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου ηλικίας έως 18 ετών και ελπίζω να αποτελέσουν τους μελλοντικούς μας Ολυμπιονίκες.”
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός, εστιάζοντας κυρίως στις πενιχρές επιχορηγήσεις της ΕΟΕ και των αθλητικών ομοσπονδιών, που όπως είπε δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά έξοδα, την κατάσταση στις υποδομές, ενώ εκθείασε το έργο των χαμηλόμισθων προπονητών και τη συμβολή τους στο να έρθουν αυτές οι επιτυχίες.
 
 
 
 
Kαι αθλητής του Ν.Ο.Β.
 
Στη λίστα των κορυφαίων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και οι Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης και Κώστας Μουτσάτσος του Ν.Ο.Β.
 
To 2019 ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, αφού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – η κορυφαία εθνική οργάνωση του αθλητισμού τίμησε δύο “παιδιά” του Ν.Ο.Β.
 
Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης και ο προπονητής του Κώστας Μουτσάτσος ήταν στη λίστα των “κορυφαίων” της Ε.Ο.Ε. για το 2018 και βραβεύτηκαν για το Χρυσό Μετάλλιο του Αλέξανδρου στην Ολυμπιάδα Νέων στο Μπουένος Άιρες το 2018.
 
Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. Στέλλα Λαζάρου - Τίγκα εκπροσώπησε το Ν.O.B., στηρίζοντας με την παρουσία της τον κορυφαίο αθλητή και τον πολύτιμο προπονητή του.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των αθλητικών ομοσπονδιών και αθλητές.
 
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαζί με τους προπονητές τους, όσοι πήραν χρυσά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2018: Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου. Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Buenos Aires 2018: Ελίνα Τζένγκο, Μαρία Μπούρμπου, Χριστίνα Κυρίδου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Σάββας Θώμογλου, Φανή Τζέλη, Όλγα Φιάσκα και η Αντωνία Σακελλαρίδου. Ακόμη τιμήθηκαν οι: Άννα Κορακάκη, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου, που έξασφάλισαν προκρίσεις για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020.
Μετά τη βράβευση, ο Δ. Κουτσούμπας, επεσημανε: «Η πολιτεία να σκύψει με συγκεκριμένα μέτρα πάνω στα μεγάλα προβλήματα των αθλητών.
 
milousi koutsoumpas...Γιατί όλοι οι αθλητές δουλεύουν μέσα σε συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις, με λειψή χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, με ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό».
 
Η Β. Μιλλούση, μετά τη βράβευσή της δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό για τους αθλητές να βραβεύονται μετά την αποχώρησή τους. Για μένα σημαίνει αναγνώριση, και ευχαριστώ πολύ όλους γι' αυτό. Καλή επιτυχία στους αθλητές, να έχουν μια χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς».
 
Βραβεύθηκε επίσης, η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου.
 
ο Ιωάννης Παπαδογιαννάκης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρωταθλήτρια τη την αθλητική δράση.
 
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 guests και κανένα μέλος