Μια 3ήμερη “γιορτή” στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, υπεγράφη η διοργάνωση Παγκόσμιων Αγώνων Αθλησης για ενήλικες 50+, με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον δήμαρχο.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται με την Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους (UESpT) και το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και τα περισσότερα αθλήματα θα εξελιχθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, από 9 έως 11 Ιουνίου 2017.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλησης (World Senior Gamew) ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2008 και γίνονται κάθε δύο χρόνια και σε άλλη χώρα ή σε άλλη πόλη. Στην Ελλάδα γίνονται για πρώτη φορά και δη στο Δήμο 3Β.

Οπως είπε ο ο Γενικός Γραμματέας της uespt 2UESpT Γεώργιος Πίγκος, το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει 15 αγωνιστικά αθλήματα:

Aγώνες δρόμου, Αντισφαίριση, Βελάκια, Πετοσφαίριση άμμου (beach volley), γκολφ, επιτραπέζια αντισφαίριση, κολύμβηση, μπάσκετ 3Χ3, μπόλουλινγκ, μπριτζ, ποδόσφαιρο 5Χ5, Σκάκι, Τοξοβολία, Χειροσφαίριση Αμμου.

Ο κάθε αθλητής μπορεί να συμμετέχει μέχρι σε δύο αθλήματα.

Για τα ατομικά αθλήματα οι ηλικίες ξεκινούν από 50 έως 90+, ενώ για τα ομαδικά αθλήματα οι ηλικίες είναι από 50 έως 80+. Στους αγώνες δρόμου ξεκινούν από την ηλικία των 17 μέχρι 90+. Θα υπάρχει και αγώνες δρόμου ενός χιλιομέτρου για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Όπως τόνισαν και ο δήμαρχος και Γεν. Γραμματέας, οι αγώνες αυτοί προβάλλουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα και δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε αθλήματα και δραστηριότητες υψηλού επιπέδου και να διατηρηθούν σωματικά δραστήριοι.

Στην πετοσφαίρι άμμου θα διαγωνιστούν ηλικίες από 40+

Οι εγγραφές, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.worldseniorgames.org, και έχουν ήδη ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία τις 20 Μαΐου 2017.

Το τριήμερο των αγώνων θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις και Διεθνές Συνβέδριο με θέμα “Αθλητισμός & Υγεία”.

Τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλύψουν χορηγοί, που θα αυξάνονται όσο πλησιάζουν οι αγώνες, αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές.

Οπως προέκυψε από ερώτηση της εφημερίδας “ΕΒΔΟΜΗ”, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα θα καταβάλλουν αντίτιμο ανάλογα με το άθλημα, από 15 ευρώ έως και 30 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά τη συμμετοχή μόνο σε ένα άθλημα.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει υπό την αιγίδα της τους αγώνες αυτούς και στη συνέντευξη τύπου την εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την ανάληψη της πρωτοβουλίας, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα σε κάθε διοργάνωση σχετίζεται με τον αθλητισμό είτε σε επίπεδο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας (Μαραθώνιος Αθήνας) είτε σε επίπεδο διοργανώσεων των δήμων, αλλά και αθλητικών φορέων επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή την περίοδο σε συνεργασία με τους δήμους και τους αθλητικούς φορείς εκπονεί πρόγραμμα δημιουργίας αθλητικών υποδομών και συντήρησης – αναβάθμισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θεωρεί ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία διοργάνωσης των αγώνων αυτών που εκτός από την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους, αναδεικνύουν επίσης το μοναδικής ομορφιάς παραλιακό μέτωπο της περιοχής, η αναβάθμιση και προβολή του οποίου αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτό επεσήμανε να μη λέγεται «Αθηναϊκή Ριβιέρα», όπως προωθείται σήμερα, αλλά «Αττική παραλία».

Υ.Γ.: Διαπίστωση κοινή πλέον ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις έχουν περισσότερο χαρακτήρα διασκέδασης (όπως άλλωστε είπε και ο δήμαρχος) παρά αθλητισμού. Απλά μπαίνει το “κερασάκι στην τούρτα”.

Βέβαια ο Δήμος σωστά συμμετέχει, γιατί και ο Δήμος θα προβληθεί και τουρισμό θα προκαλέσει. Θα προτείναμε να αναζητήσουν περισσότερους χορηγούς, να κερδίσουν λιγότερα οι διοργανωτές για να γίνει το αντίτιμο του συμμετέχοντος αθλούμενου καθαρά συμβολικό.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος