Επίθεση κατά της Ευρωλίγκας, την οποία κατηγόρησε πως έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, στηριζόμενο όμως σε ψέματα, κρύβοντας τον πραγματικό της ρόλο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γ. Βασιλακόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής διακυβέρνησης της FIBA. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, που ήταν ο κεντρικός εισηγητής, κατέθεσε και την πρότασή του για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει η FIBA απέναντι στην ECA (Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωλίγκας) και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει στη συνεχιζόμενη διαμάχη. Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «οι υπεύθυνοι της Ευρωλίγκας παρουσιάζουν ως πρόθεση ελευθερίας, να δοθεί το δικαίωμα σε ομάδες - εταιρείες να αποφασίζουν και να πράττουν εκτός της διεθνώς αναγνωρισμένης αθλητικής ιεραρχίας και παρακάμπτοντας όλους τους φορείς, όπως τις Ομοσπονδίες αλλά ακόμα και τη ΔΟΕ».

Επίσης, χαρακτήρισε υπονόμευση των εθνικών πρωταθλημάτων και των Εθνικών ομάδων την τακτική της Ευρωλίγκας για σύναψη δεκαετών συμβολαίων με τις ομάδες, που, όπως είπε, «δημιουργεί ένα «κλειστό κλαμπ μονοπωλιακού τύπου που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έννοια της ανάπτυξης του αθλήματος». Παράλληλα, αμφισβήτησε και την προπαγάνδα - όπως τη χαρακτήρισε - της Ευρωλίγκα ότι συνδράμει την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ όταν, όπως τόνισε, «είναι εμφανές ότι οι ομάδες δίνουν το 80% του χρόνου συμμετοχής σε Αμερικανούς παίκτες, αρκετές φορές χαμηλής ποιότητας, την ώρα που οι καλύτεροι Ευρωπαίοι παίκτες φεύγουν για το ΝΒΑ».

Απ' την άλλη, για τον Γ. Βασιλακόπουλο η μέχρι τώρα στάση της FIBA στην αντιμετώπιση του θέματος χρήζει διόρθωσης, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία μιας ομάδας που θα καταστήσει σαφή στην κοινή γνώμη το ρόλο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, αλλά και τον καθορισμό της στάσης της FIBA έναντι όλων των συμμετεχόντων στο άθλημα, φορέων αλλά και προσώπων.

Νίκος Γεωργόπουλος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 412 guests και κανένα μέλος