Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) έκανε δεκτή την προσφυγή έξι ποδοσφαιρικών Eνώσεων, που είναι στο μπλοκ εναντίον της σημερινής διοίκησης της Ομοσπονδίας, και προχώρησε στην αναβολή των εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου.

Οι ενώσεις Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου και Γρεβενών είχαν προσφύγει κατά της διενέργειας εκλογών με την αιτιολογία ότι παραβιάστηκε το καταστατικό που προβλέπει τον ορισμό Εκλογικής Επιτροπής από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Μετά τις παρεμβάσεις Κοντονή το Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως και τα άλλα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, αποτελούνται πλέον από τακτικούς δικαστές, γι' αυτό και βλέπουμε τέτοιες αποφάσεις.  

ΑΠΟΦΑΣΗ 110/2016

Προσφυγή-αίτηση των: 1.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 3.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 4.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, 5.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ, 6.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, κατά 1) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, 2) της από 25/08/2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, της από 30/08/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη προς τις Ενώσεις-Μέλη της Ε.Π.Ο., καθώς και του από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικού σημειώματος προς όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ε.Π.Ο. και 3) Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις παραπάνω πράξεις και αποφάσεις της.

Απόφαση: Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων. Δέχεται την κρινόμενη προσφυγή. Διαπιστώνει την ακυρότητα αυτών και: Κηρύσσει άκυρες: α) την από 25/8/2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, την 1.10.2016 στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου Προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, β) την από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ.24937/2016 πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη στις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ και γ) το από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ, λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (Εκλογική Επιτροπή).  

ΑΠΟΦΑΣΗ 111/2016

Προσφυγή – Αίτηση (ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) των Σωματείων: 1.ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, 2.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, 3.ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ, 4.Π.Α.Ο.Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ, 5.Α.Ο ΝΤΑΗΛΑΚΗ και 6.ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ κατά της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Απόφαση: Δικάζει με παρόντες τους διαδίκους. Δέχεται την προσφυγή. Διορίζει προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΄΄ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ΄΄ αποτελούμενο από τους ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ, ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΟΣΚΟΣΙΔΗ ΙΑΚΩΒΟ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟ, ΑΜΠΑΡΤΖΗ ΘΩΜΑ, ΒΟΪΒΟΤΙΔΗ ΗΛΙΑ, ΚΑΤΣΑΝΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ και ως αναπληρωματικά μέλη τους ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΑΚΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΤΡΑΝΤΟ ΤΡΥΦΩΝΑ, με αρμοδιότητα, τη διενέργεια εκλογών, εντός μηνός από τον ορισμό του, για την εκλογή Τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου, με πλήρη θητεία  εντός των τασσομένων υπο του Καταστατικού της <<Ε.Π.Σ. Καστοριάς>> προθεσμιών και την διεκπεραίωση των εν γένει εκλογικών διαδικασιών. Χορηγεί την εξουσία στο Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, έως την εκλογή του  Τακτικού Διοικητικού  Συμβουλίου της διενέργειας κάθε πράξης που διενεργείται  και από το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο, για την ομαλή λειτουργία της Ε.Π.Σ Καστοριάς, συμπεριλαμβανομένων  δε σε αυτές και εκείνων των πράξεων που σχετίζονται με την κανονική και ομαλή διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων, τον Ορισμό Επιτροπών, την Εποπτεία λειτουργίας της Ένωσης, τη συμμετοχή στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ και τον ορισμό Εκπροσώπων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος