Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι κορασίδες της εθνικής ομάδας στο διεθνές τουρνουά της Σερβίας που έγινε στη Βρνιάκα Μπάνια. Ύστερα από καταπληκτική εμφάνιση η εθνική ομάδα, που συγκροτήθηκε από τις αθλήτριες του Α.Ο. ΑΡΗΣ 2006, ΕΛΛΗ ΦΙΣΕΡ και ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό!!

Οι αθλήτριες της Βούλας σημείωσαν πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες και επικράτησαν στον τελικό της Ρουμανίας με 3-1 που ήταν και το φαβορί των αγώνων. Τον ημιτελικό γύρο νωρίτερα είχαν αποκλείσει το 2ο φαβορί της διοργάνωσης, τη Σλοβακία με 3-2.

Στα 14 χρόνια τους τα δύο κορίτσια έφτασαν στην σημαντικότερη διάκρισή τους. Οι αθλήτριες του Κων/νου Κωστόπουλου, αφού κυριάρχησαν στο προκριματικό τους γκρουπ, στο γύρο των 8 απέκλεισαν τη Σλοβακία 2 με 3-0. Αυτή η νίκη σιγούρεψε θέση στα μετάλλια, αλλά απλά, η παρουσία στο βάθρο δεν ήταν αρκετή. Θέλανε και το κατάφεραν να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί και να φέρουν στην Ελλάδα την μεγαλύτερη διάκριση στην κατηγορία των κορασίδων.

Στον ημιτελικό πέτυχαν από μία νίκη η ΦΙΣΕΡ και η ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ και μια στο διπλό. Στον τελικό με τη Ρουμανία 1 μπήκαν με την κατάλληλη ψυχολογία, κατάφεραν να διατηρήσουν τον εξαιρετικό ρυθμό και έφτασαν στο σπουδαίο αποτέλεσμα με νίκη 3-1. Είναι μάλιστα η σημαντικότερη διάκριση για την Ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση σε επίπεδο κορασίδων στο θεσμό των Global Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Κλειδί ήταν το διπλό, όπου επικράτησαν με 3-2 και από κει και πέρα ήρθαν και 2 νίκες από τη Φίσερ. Η Φίσερ μάλιστα που είναι Νο. 70 στον πίνακα αξιολόγησης για κορίτσια κάτω των 15 ετών, επικράτησε στο δεύτερο και τελευταίο της αγώνα του τελικού, της Ρουμάνας Πλάιαν που είναι Νο. 16.

xryso ping pongΗ γλυκιά μελωδία μιας πολύ καλής στιγμής σε επίπεδο κοριτσιών, θα ηχεί για πολύ καιρό στα αυτιά των φίλων του πινγκ-πονγκ στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη ΒΟΥΛΑ. Ένα χρυσό μετάλλιο σε καθιερωμένο διεθνές τουρνουά, όπως αυτό στο ομαδικό κορασίδων στη Σερβία, δεν έρχεται συχνά και κατά συνέπεια εκτιμάται διαφορετικά. Θετικά σημάδια φάνηκαν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιουλίου, όταν οι κορασίδες πήραν αρχικά την πρωτιά στον όμιλό τους και πάλεψαν για την άνοδο στις κορυφαίες 16 χώρες της ηπείρου.

Οι πρωταγωνίστριες ΕΛΛΗ ΦΙΣΕΡ και ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ επέστρεψαν στη Ελλάδα την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Στα ατομικά αγωνίσματα είχαν επίσης καλά πλασαρίσματα αφού η ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ προχώρησε με το απόλυτο των επιτυχιών στη φάση των ομίλων, έδωσε ντέρμπι στην 16αδα όμως τελικά κάμφθηκε με 3-2. Η ΦΙΣΕΡ αφού προχώρησε αήττητη από τον όμιλο αντιμετώπισε στο γύρο των 16 τη ΡΟΥΜΑΝΑ Βάργκα (Νο. 7 των αγώνων) και έχοντας τον τελευταίο λόγο σε κάθε κρίσιμο σημείο, επιβλήθηκε με 3-0. Στην 8αδα αντιμετώπισε το Νο. 3 του τουρνουά και Νο. 23 στην Ευρώπη, τη ΣΛΟΒΑΚΑ Λαμπόσοβα, και ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα ηττήθηκε με 3-1. Έτσι πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος