Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού θα εξελιχθεί ο 4ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος Ελλληνικού & Παράλληλων Αγώνων 5 χλμ. & 10 χλμ., Παιδικού Αγώνα 2 χλμ. και Αγώνα Ατόμων με Μυϊκή Δυστροφία, που οργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» σε συνεργασία με τους συλλόγους «Απόλλων Δυτικής Αττικής», «Τελμησσός Μαραθώνα», «Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων», «Μιλτιάδης Μαραθώνα», και τελεί υπό την αιγίδα της: α) ΕΟΛΣΜΑ-Υ, β) Περιφέρειας Αττικής και γ) Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: ο κύριος ημιμαραθώνιος αγώνας 21.100 μέτρων και οι παράλληλοι αγώνες: 5.000 μέτρων, 10.500 μέτρων, 2.000 μέτρων για παιδιά και 1.000 μέτρων για άτομα με μυϊκή δυστροφία.

Στον εθελοντικό τομέα συμμετέχουν οι δομές του ΚΕΘΕΑ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στις 08:45 στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Οι εγγραφές θα κλείσουν την Τρίτη 14 Απριλίου 2015.

Αναλυτικές πληροφορίες:

Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος από Παραλιακή Ποσειδώνος, έναντι του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά)

Ώρα εκκίνησης: 08:45 εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για άτομα με μυϊκή δυστροφία

09:00 εκκίνηση αγώνα 2000 μέτρων για παιδιά

09:30 ταυτόχρονη εκκίνηση Ημιμαραθωνίου και αγώνα δρόμου 10,5χλμ

09:35 Εκκίνηση αγώνα 5χλμ

Περιγραφή διαδρομής: 10,5 και 21,1 χλμ (με κόκκινη γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Αεροδρομίου, κοντά στην πεζογέφυρα, κινούμαστε κάθετα προς τα βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου, διασχίζοντας τις γραμμές του τραμ, περνάμε στην ανατολική πλευρά, απ’ όπου μέσω του νότιου κεντρικού αεροδιαδρόμου φθάνουμε μέχρι το Γκολφ της Γλυφάδας (στην άκρη των διαδρόμων απογειώσεων/προσγειώσεων) και επιστρέφουμε από τον βόρειο αεροδιάδρομο. Περνάμε στη δυτική πλευρά και μέσω των βοηθητικών δρόμων της βορειοδυτικής πλευράς κάνουμε μια πλήρη περιστροφή, οπότε τελειώνει ο Αγώνας Δρόμου 10,5χλμ και συνεχίζει ο Ημιμαραθώνιος με άλλον έναν πλήρη κύκλο.Η διαδρομή στην αρχή έχει ανεπαίσθητη κλίση ανηφόρας για περίπου 400μ, συνεχίζει για 7χλμ επίπεδη, στο 8ο–9οχλμ υπάρχει ελαφριά κατηφορική κλίση για 600μ περίπου, ενώ στη συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη έως και τον τερματισμό.

Περιγραφή διαδρομής: 5 χλμ (με κίτρινη γραμμή)Από το σημείο εκκίνησης στο κέντρο της δυτικής πλευράς του Αεροδρομίου, κοντά στην πεζογέφυρα, διασχίζουμε κάθετα προς τα βορειοανατολικά και στο βορειοανατολικό κέντρο του αεροδρομίου κλείνουμε έναν πλήρη κύκλο 5χλμ.

* Σημείωση:

Η διαδρομή είναι πλήρως προστατευόμενη από οχήματα και μετρημένη, ενώ καθ’ όλο το μήκος της θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη. Η διαδρομή εκτιμάται ότι είναι εύκολη. Ο αγώνας θα γίνει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5χλμ, στο 7χλμ και στο 10,5χλμ (και στα ίδια σημεία στο δεύτερο κύκλο για τα 21,1χλμ).

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο, τα 10,5χλμ και τα 5χλμ θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τους αγώνες, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών:

Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 τις ώρες 16:00-19:00 έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Απριλίου από 10:00 μέχρι 14:30 επίσης έξω από το Κυλικείο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά.

Χρονικό όριο αγώνα:

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν: (α) τα 5χλμ σε 50 λεπτά (β) τα 10,5 χλμ σε 1 ώρα και 45 λεπτά (γ) τα 21,1 χλμ σε 3 ώρες (δ) το Δυναμικό Βάδην (10 χλμ) σε 2 ώρες και 30 λεπτά.Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 1000 μέτρων, 2000 μέτρων για παιδιά, 5χλμ, 10,5χλμ και Ημιμαραθωνίου.Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο. Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας κάθε αγώνα.

Περίοδος εγγραφής: Από Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 μέχρι την Τρίτη 14 Απριλίου 2015.

Προσοχή!!! Κατά την περίοδο εγγραφών οι δρομείς ΔΕΝ θα καταβάλλουν το κόστος συμμετοχής, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ του φακέλου (αριθμοί–chip) συμμετοχής τους. Υπάρχει συνολικό όριο 2500 συμμετοχών. Με τη συμπλήρωση του αριθμού, ανεξαρτήτως ημερομηνίας, θα κλείσει η φόρμα δήλωσης συμμετοχής!

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος συμμετοχής για όλες τις αποστάσεις είναι 5€.Τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες των αγώνων, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωφελή σκοπό. Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, δίπλωμα, νερά, ενεργειακό ποτό, φρούτο.

Προσοχή!! Υπάρχει συνολικό όριο 2.500 συμμετοχών και αφορά όλες τις αποστάσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόπος εξόφλησης εγγραφής:

ΒΗΜΑ 1ο: Οι αθλητές δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την φόρμα που έχει ετοιμάσει ο σύλλογος στο διαδίκτυο. Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής.

ΒΗΜΑ 2ο: Τις ορισμένες ημέρες και ώρες οι δρομείς που έχουν δηλωθεί καλούνται να παραλάβουν, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον φάκελο συμμετοχής τους. Σε αυτή τη φάση πληρώνουν και το αντίτιμο των 5 ευρώ.

Παράλληλοι αγώνες: Αγώνας 2χλμ για παιδιά και αγώνας ατόμων με μυϊκή δυστροφία. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2χλμ για παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Εγγραφές για τον αγώνα των 2χλμ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 08:40 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα στα γραφεία του Α.Ο. Αργυρούπολης, καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00 στη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, Τριπόλεως 6 & Λεωφ. Κύπρου, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9600639. Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 09:00. Οι εγγραφές για τον αγώνα των ατόμων με μυϊκή δυστροφία θα γίνονται στο τηλέφωνο του συλλόγου (βλ. ιστοσελίδα). Η εκκίνηση του αγώνα των 1.000 μέτρων θα δοθεί στις 08:45.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, δίπλωμα κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ: Ο σύλλογός μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τα οποία θα διανέμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέσουν την ημέρα του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στη γραμματεία, στο χώρο της εκκίνησης.

* Σημείωση:

Οι αγώνες σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία η να ακυρωθούν. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΕΓΓΡΑΦΕΣ στη σελίδα του συλλόγου www.efklis.gr/ και www.facebook.com/efklis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 371 guests και κανένα μέλος