Το Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός του Δήμου Κρωπίας διοργανώνει, την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2015, στις 10:30, τον 1ο Δίαθλο Δαφνηφόριο Αγώνα Σκυταλοδρομίας (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ – ΤΡΕΞΙΜΟ) στην κεντρική πλατεία Κορωπίου καθώς και ποδηλατάδα στις 13:00,με αφετηρία το Δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Κρωπίας-Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Πολιτισμού & Πολιτικής Προστασίας.

Την εκδήλωση στηρίζει η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Κορωπίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει:

10:30: Ποδηλασία 800μ. & 400μ. και τρέξιμο 400μ. γύρω από το πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου Κρωπίας.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο Δίαθλο Δαφνηφόριο Αγώνα πρέπει να είναι μαθητής/τρια, της, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου του Κορωπίου καθώς και να έχει συμπληρώσει τη σχετική αίτηση. Η επιλογή τύπου ποδηλάτου (πόλης, αγωνιστικό, ΜΤΒ, BMX, κ.α) είναι ελεύθερη.

 

13:00: Ποδηλατάδα (ποδηλατοπορεία) με ελεύθερη συμμετοχή, όλων των ηλικιών, με αφετηρία το Δημαρχείο Κρωπίας, στην κλασσική διαδρομή με κατάληξη στην κεντρική πλατεία. Για την ποδηλατάδα η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους.

Όπως μας ενημερώνει, ο Κάρολος Μαρκαριάν, πρώην Βαλκανιονίκης και 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων-εφήβων, δημοτικός υπάλληλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και εμπνευστής της διοργάνωσης, πρόκειται «για μια νέα πρωτότυπη αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει, τον σεβασμό στην ιερότητα της ημέρας (Κυριακή των Βαΐων), την ελληνική αθλητική παράδοση, την προβολή και ανάδειξη του ποδηλάτου και της μαζικής άθλησης. Αντί σκυτάλης η μεταφορά θα γίνεται με δάφνινο κλαδί κατάλληλα διαμορφωμένο. Πιστεύω ότι θα το διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, αθλητές και μη!».

Η πρόεδρος του Δ.Σ του Σφηττός, δημοτική σύμβουλος, Αδαμαντία Μάλλιου επισημαίνει ότι «αυτή η διοργάνωση είναι η αρχή για την καθιέρωση και άλλων πρωτότυπων αθλητικών αγώνων που στοχεύουν στην ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας και στη δημιουργία ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές μιας νέας αθλητικής παράδοσης. Είναι επίσης πολύ ευχάριστο ότι συμμετέχει στην προσπάθειά μας και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Κορωπίου, που μέλη τους, την ημέρα αυτή θα έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους. Μια ενεργή και ζωντανή κοινωνία που συμμετέχει είναι το όραμά μας».

 

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτικής ΠροστασίαςΘοδωρής Γρίβας δηλώνει: Αμέσως αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία του Κάρολου Μαρκαριάν καθότι προέρχεται από την μεγάλη αθλητική οικογένεια της χώρας μας και η ιδέα του «παντρεύει» αρμονικά τις θρησκευτικές και αθλητικές μας αξίες και τις « μεταλαμπαδεύει» στην νέα γενιά του Δήμου μας, σε όλους μας τελικά. Η εθελοντική ομάδα της πολιτικής προστασίας θα είναι και πάλι στις επάλξεις για να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Καλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες. Θα περάσουμε καλά!».



Κέντρο Εγγραφών Συμμετοχής :

Στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Κρωπίας (2ος Όροφος, Γραφείο Προσωπικού, 210-6026272 εσωτ. 163) & στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (Κέντρο Κορωπίου, Θησέως 8 τηλ.: 210-662 45 11 & στη Λεωφ. Αγίας Μαρίνας 22910-92 510)

Προθεσμία εγγραφής μέχρι τη Τετάρτη 01 Απριλίου 2015 και ως 13:00 μ.μ.

Πληροφορίες : Μαρκαριάν Κάρολος

Τηλ: 210-6026272 εσωτ. 163

Fax : 2106624963

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος