Τιμήθηκαν αθλητές και παράγοντες που πρόσφεραν στον αθλητισμό

 

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με βραβεύσεις παλαίμαχων αθλητών, παραγόντων του αθλητισμού, αλλά και αθλητών που επρώτευσαν την περασμένη αθλητική χρονιά εξελίχθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Ιωνία στη Βούλα.

Μια γιορτή του αθλητισμού οργανωμένη από τα αθλητικά τμήματα του Αρη Βούλας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Σταύρο Πλακαντωνάκη, συνεπικουρούμενος από τον Αγγελο Μακρή.

pantzas-fisserΓεμάτη η αίθουσα αθλητές, προπονητές, ο δήμαρχος των 3Β Γρ. Κωνσταντέλλος, Aντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.


Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο υπεύθυνος αθλητισμού Σπύρος Πάντζας.

Ο Στ. Πλακαντωνάκης  έκανε την έναρξη της εκδήλωσης, και αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα τον Αρη Βούλας· τη νομιμοποίηση του γηπέδου  που αθλείται ο Αρης (άδεια λειτουργίας καταλληλότητας). Είχαμε γράψει παλιότερα για την αγωνία του Στ. Πλακαντωνάκη στα Δημοτικά Συμβούλια, που επεσήμαινε ότι εκπνέουν οι προθεσμίες και σε λίγο το γήπεδο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τέλος καλό όμως όλα καλά. Ο φάκελος του γηπέδου είναι πλέον έτοιμος και το γήπεδο με άδεια λειτουργίας.

Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και έτρεξαν για να πάρει την άδεια το γήπεδο. 

Μίλησε για τα οικονομικά, για τη Γυμναστική και για τις επιτυχίες του Αρη.

plakantonakis-stΑναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες του Συλλόγου, αφού οι επιχορογήσεις όλου του αθλητισμού είναι κομμένες πλέον και λειτουργούν με δικά τους μόνο μέσα. Ενα θετικό είναι ότι επιτρέπονται οι διαφημίσεις μέσα στο γήπεδο, σε επίπεδο Δήμου, και αυτό είναι ένα μικρό έσοδο. Πρότεινε ένα ποσοστό  από το τζίρο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, εκάστου Δήμου, να επιστρέφεται στο δήμο για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων.

Ζήτησε οι αθλητικοί χώροι να παραχωρούνται  για περισσότερες ώρες άθλησης.

Ζήτησε από το αθλητικό τμήμα του νομικού προσώπου του Δήμου 3Β (ΟΑΠΠΑ) να λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τους αθλητικούς φορείς του Δήμου. Μάλιστα τόνισε ότι «σήμερα με τον ΟΑΠΠΑ γίνεται διάλογος και όπου ο διάλογος είναι καλόπιστος και συνυπάρχει με την κοινή λογική τότε υπάρχουν λύσεις προς όφελος κατοίκων και αθλουμένων».

Ενημέρωσε ότι ο Αρης επανίδρυσε το τμήμα Γυμναστικής γυναικών που στεγάζεται στο κλειστό γυμναστήριο Βούλας  και αριθμεί σήμερα 115 γυναίκες και 2 άντρες! (αθλούνται κάτω από τη γέφυρα της Λ. Βουλιαγμένης, όπου και το πινγκ - πονγκ).

dogas-ston-arhΕκανε πρόταση για έναν αθλητικό Καλλικράτη στο Δήμο 3Β υπό την αιγίδα του ΟΑΠΠΑ, ώστε σε βάθος μιας πενταετίας, ύστερα από συζητήσεις με τα Σωματεία που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα (χωρίς να χαθεί το όνομα και η ιστορία κάθε Συλλόγου) να υπάρξει συνένωση με προφανές πλεονέκτημα για τις ακαδημίες των Συλλόγων από τις οποίες θα ξεπηδούν τα ταλέντα.

Σημαντική αναφορά έκανε στη βία που επικρατεί σήμερα σε μερικά αθλήματα και ζήτησε η μικρή φωνή που έχει ο Αρης Βούλας να ενωθεί με όλες τις άλλες των Σωματείων της Ανατ. Αττικής και να γίνει βροντή το: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Στη συνέχεια τίμησαν με απονομές, έξη πρόσωπα, για την προσφορά τους στον αθλητισμό και το σύλλογο:

Γ. Μάντεσης πρώην δήμαρχος Βούλας και παλιός αθλητής του Αρη. Σήμερα αθλείται ο εγγονός του.

Γιώργος Καραγκούνης διεθνής ποδοσφαιριστής με ρεκόρ συμμετοχών στην Εθνική Ελλάδος.

vasileiadisΗσαΐας Βασιλειάδης πρόεδρος στον Αρη, αντιπρόεδρος στην ΕΠΣΑΝΑ και αθλητικός πατέρας πολλών Βουλιωτών, όπως ο Μανώλης Βαρδαβάς, ο οποίος δήλωσε ότι είναι “ποδοσφαιρικό παιδί του Βασιλειάδη”.

Τότης Φυλακούρης Γλυφαδιώτης αλλά Βουλιώτης! Λάτρης του ποδοσφαίρου. «Είμαι στη θέση “άει φέρε”· φέρε τα ρούχα, φέρε τη ρακέτα...» και πήρε μεγάλο χειροκρότημα.

Νίκος Γεωργόπουλος «είναι το λαϊκότερο και όμορφότερο άθλημα, το ποδόσφαιρο, αλλά βγάζει πολύ χρήμα...», τόνισε για να καταδείξει ότι υπάρχουν συμφέροντα... και συνέχισε: «οι επιχορηγήσεις του κράτους έχουν μειωθεί δραματικά με εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να γίνουν όλα ιδιωτικά. Σήμερα τον αθλητισμό τον πληρώνουν οι γονείς», και κατέληξε: «Ελπίζω να μη δοθούν τα λεφτά στο Μελισανίδη να κάνει ένα γήπεδο που θα πετάξει έξω όλα τα Σωματεία».

Χριστόφορος Τσαλδάρης παλαίμαχος αθλητής και φίλαθλος.

Στη συνέχεια βραβεύθηκαν:

― αθλητές και αθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τις περυσινές τους επιτυχίες.

― Για τις πανελλαδικές τους πρωτιές και τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα.

Νεαροί ποδοσφαιριστές για τις επιτυχίες τους στα πρωταθλήματα της ΕΠ.Σ.ΑΝ.Α.,

― Αγόρια και κορίτσια για τις νίκες τους στο 1ο ομαδικό πρωτάθλημα και 2ο ατομικό στην επιτραπέζια αντισφαίριση για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου 3Β.

Για το 2ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ομοίως των δημοτικών σχολείων του Δήμου 3Β.

Αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους όσους έλαβαν μέρος στις δράσεις που διοργάνωσαν ο Γ.Σ. Αρης Βούλας και ο Α.Ο. Αρης 2006.

Τις βραβεύσεις επέδωσαν  θεσμικοί εκπρόσωποι.

kalanta-aris

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 197 guests και κανένα μέλος