“Ο γάμος τελείωσε, passato la fiesta”!
Έτσι, μετά τους «εν Τήλω γάμους» των ομοφύλων, υπό του ιατρού – Δημάρχου, Αναστ. Αλιφέρη, άνοιξαν τα “παράθυρα” κι έγραψαν τα έντυπα, από την Τρίτη (3/6) και μετά, ενώ η ΕΒΔΟΜΗ πρόλαβε και τον Σανιδά – τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – όταν επισημαίναμε στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου ότι «ο Δήμαρχος θα παρανομήσει», αν τελέσει «γάμο» ομοφύλων. (φ. 535 σελ.2) και παρανόμησε...

ΓΑΜΟΣ εν… ΤΗΛΩ


“Ο γάμος τελείωσε, passato la fiesta”!

Έτσι, μετά τους «εν Τήλω γάμους» των ομοφύλων, υπό του ιατρού – Δημάρχου, Αναστ. Αλιφέρη, άνοιξαν τα “παράθυρα” κι έγραψαν τα έντυπα, από την Τρίτη (3/6) και μετά, ενώ η ΕΒΔΟΜΗ πρόλαβε και τον Σανιδά – τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – όταν επισημαίναμε στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου ότι «ο Δήμαρχος θα παρανομήσει», αν τελέσει «γάμο» ομοφύλων. (φ. 535 σελ.2) και παρανόμησε.

Το γράφαμε, και δεν το γράφαμε αυθαίρετα, αλλά το τεκμηριώναμε νομικά, χωρίς να μας αντικρούσει ουδείς νομικός ευθέως ή πλαγίως. Μόνον ο δικηγόρος του Δήμου Τήλου έδωσε στο δήμαρχό του νομικό έρεισμα με την γνωμοδότηση – όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ – ότι κανένας νόμος δεν απαγορεύει την τέλεση ομόφυλων γάμων, άρα “ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται!».

Ο Δήμαρχος θα πει “μου το ‘πε η νομική μου υπηρεσία”, ο νομικός θα πει “αυτή είναι η επιστημονική μου εκτίμηση” και… τα νερά θα λιμνάζουν!…

Αυτό λέγεται στρεψοδικία. Μια αληθής Αριστοφάνεια στρεψόδικος πανουργία, προκειμένου να διαστραφεί η αλήθεια, να εκπέσουν θεσμοί, να επαρθεί η παρέκκλιση, η κατανοητή και ανεκτή φυσική εκτροπή, χάριν, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των πολιτών, ενώ και τα πρώτα ευτελίζουν και την ισότητα λοιδορούν.


Κατ’ αρχήν οφείλω μια διόρθωση στο σχετικό άρθρο του περασμένου Σαββάτου. Ο “Δαίμων του τυπογραφείου”, επιδεικνύοντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις, έκανε τα “εκτός”, “εντός”. Η ορθή φράση ως ορισμός, είναι: Φυσική παρέκκλιση, είναι η εκτός φυσικής τάξης κατάσταση. Ε, ο δαίμων, έβαλε την παρέκκλιση εντός φυσικής τάξης.

Αυτό δηλαδή που προσπαθούν να κάνουν όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι – υπερβαίνοντες την δίκαιη διεκδίκηση του δικαιώματος της ελεύθερης ερωτικής και ηδονιστικής επιλογής – αλλά και οι διάφοροι επιπόλαιοι μοντερνίζοντες εκσυγχρονιστοφανείς ή καιροσκόποι και κερδοσκόποι πολιτικοί. Να βάλουν τα εκτός φυσικής τάξης, εντός και κοινώς, να φέρουν τα πάνω, κάτω…

Ας προσέξουμε τώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ένα – ένα, όσο μπορούμε απλά, πληρέστερα και σύντομα, όσο γίνεται.


Τι ισχύει στην φυσική τάξη


Είπαμε, ό,τι γίνεται εκτός φυσικής τάξης είναι φυσική παρέκκλιση.

Στη φυσική τάξη, ιδιαίτερα στ’ ανώτερα είδη ζωικών οργανισμών, για την αναπαραγωγή και διατήρηση του είδους υπάρχει αρσενικό και θηλυκό. Το ένα φύλλο είναι απαραίτητο συμπλήρωμα του άλλου.

Όπου τα ζώα αναπτύσσουν κοινωνίες, η αναπαραγωγή προστατεύεται από την ίδια την κοινότητα, χάριν της ανανέωσης και διατήρησής της, στο διηνεκές. Το ίδιο συμβαίνει πιο οργανωμένα και συνειδητά στην ανθρώπινη κοινωνία.

Η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία επιπλέον, ως έλλογη κοινωνία, εκτός της προστασίας που παρέχει στη διαδικασία της αναπαραγωγής (γάμος, μητρότητα, νομική προστασία, οικονομικές ελαφρύνσεις, ενισχύσεις, ηθική στήριξη κλπ) αναδεικνύεται και ανεκτική στις παρεκκλίσεις, διότι τα παρεκκλίνοντα είναι χρήσιμα σε άλλους τομείς, μη αναπαραγωγικούς βεβαίως, αλλά παραγωγικούς και λειτουργικούς.

Και για τούτο έχουν και αντίστοιχα δικαιώματα, όπως και το δικαίωμα της ελεύθερης ερωτικής επιλογής. Έως εκεί.

Δεν δικαιούται ένας που αγνοεί την ιατρική ή την υψηλή ραπτική να λάβει άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, ή να τύχη αναγνωρίσεως ως μοντελίστ.

Στις ελεύθερες κοινωνίες, τουλάχιστον θεωρητικά, όλοι έχουν δικαίωμα να γίνουν… αεροπόροι, ζωγράφοι, επιχειρηματίες, οδηγοί δικύκλων αρκεί να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ικανότητες, δυνατότητες, δεξιότητες.…

Το ίδιο και στο γάμο. Όπως λέει και η χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης1, ο άντρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να ιδρύουν οικογένεια με γάμο, άμα συμπληρώσουν ηλικία γάμου. (Για μας το 18ο έτος). Θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση την ηλικία – και λοιπές νομικές διατάξεις του κράτους και θεωρεί αυτονόητη την ύπαρξη άνδρα και γυναίκα προς σύναψη γάμου. Δεν το θεωρεί καν προϋπόθεση, όπως την ηλικία· το θεωρεί «εκ των ουκ άνευ». Δεν γίνεται δηλαδή γάμος, δεν νοείται, χωρίς άνδρα και γυναίκα.


Το νομικό καθεστώς


Με την αναφορά στη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κάναμε παραπάνω, ήδη εισχωρήσαμε στο νομικό καθεστώς που διέπει το γάμο.

Όπως είχαμε γράψει και στο προηγούμενο άρθρο μας (31/5 σ.2) το σχετικό άρθρο του Αστικού Κώδικα (Α.Κ.) – το 1350 – για το γάμο δεν αναφέρει ρητά και διαχωριστικά τον άνδρα και τη γυναίκα, αλλά τους αποκαλεί «μελλόνυμφους».

Σ’ αυτό στηρίζονται κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο νόμος δεν περιορίζει το γαμικό ζεύγος σε «ανδρό – γυνο», άρα… δύναται να είναι «ανδρό – ανδρο» ή… «γυναικό-γυνο»! Δεν είναι όμως έτσι.

Στη διατύπωση των νόμων επιβάλλεται η «οικονομία του λόγου». Και το ζεύγος θεωρήθηκε αυτονόητο, ότι στο γάμο αποτελεί σύζευξη εταιρόφυλων προς δημιουργία οικογένειας και για να υπάρξει γένος (gens) (σόι, φυλή, έθνος), πρέπει να υπάρχει γονιμοποίηση και γόνος. Εξ’ άλλου στον παλιό Α.Κ. που δεν υπήρχε ισότητα των δύο φύλλων, το ίδιο άρθρο έλεγε ο άνδρας πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος και η γυναίκα το 14ο. Ο παλιός Α.Κ. κάνει συνεχώς μνεία των όρων «άνδρας» και «γυναίκα», γιατί είχαν διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Με τον παρόντα Α.Κ. που έχει επέλθει πλήρης εξίσωση των φύλλων, ονομάζονται από κοινού ο άνδρας και η γυναίκα, “μελλόνυμφοι”, ή “σύζυγοι”.


Αλλά και ο ισχύων Α.Κ. εκεί που δεν μπορεί να τους ταυτίσει, όπως στα άρθρα (1456, 1457) που αναφέρεται στην υποβοήθηση της αναπαραγωγής, στο κεφάλαιο για τη συγγένεια, (άρθρο 1463) όπου γίνεται σαφής αναφορά στην “μητέρα” και στον «πατέρα», όπως και στο επόμενο άρθρο (1464), για την τεχνική γονιμοποίηση «… μητέρα του τέκνου τεκμαίρεται η γυναίκα…», το 1465κ.ε. για συγγένεια του τέκνου, όπου αναφέρεται «έχει πατέρα τον σύζυγο της μητέρας» κλπ., σωρεία άρθρων και αναφορών σε μητέρα, πατέρα, γυναίκα, άνδρα κλπ.

Να τ’ αφήσουν λοιπόν αυτά. Καμία διάταξη δεν τους δικαιώνει. Ούτε τους «νυμφευμένους», ούτε το Δήμαρχο και το δικηγόρο του. Ούτε καν νομική αποσιώπηση υπάρχει. Δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση, όπως δεν υπάρχει και καμία ρητή απαγόρευση να λες βλακείες. Μπορείς να τις λες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι πρέπει να τις αναγνωρίζουν.

Υπενθυμίζουμε ακόμη, ότι ο Δήμαρχος Τήλου και τινες άλλοι “συνδρομητές” επικαλέστηκαν εκτός της χάρτας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην οποία αναφερθήκαμε ήδη, και στα Συνταγματικά δικαιώματα των ενδιαφερομένων. Δεν μας λένε σε ποιά διάταξη. Προφανώς στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα (άρθρο 4 κ.επ.) “Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”. Μήπως στο άρθρο 5: “Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του...”; Αυτό το άρθρο στο τέλος θέτει μια προϋπόθεση: “... εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων... ή τα χρηστά ήθη”, ή μήπως στο 5.5: “Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία [...] της γενετικής του ταυτότητας”;

Δεν θ’ αναλύσουμε όλο το Σύνταγμα. Θα τους θυμίσουμε όμως το άρθρο 21 που αναφέρεται ρητά στο γάμο και στην οικογένεια ως αλληλένδετες έννοιες: “Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους”.

Αυτό το άρθρο του Συντάγματο παρέβη ο Δήμαρχος Τήλου (εκτός της υπέρβασης και παράβασης καθήκοντος) και δεν επιτρέπεται να το αγνοούν όσοι πολιτικοί και όποια κόμματα έσπευσαν να τον “στηρίξουν” ενάντια στον... “φονταμεταλιστή” εισαγγελέα του Α.Π. Γ. Σανιδά.


Έτσι, οι ομόφυλοι, κατά την άποψή μου μπορούν ελευθέρως ν’ απολαμβάνουν τις γενετήσιες (σεξουαλικές) επιλογές τους, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους κατά βούληση (αν δεν προσβάλλουν δικαιώματα άλλων), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν ν’ απαιτούν και να τύχουν των ευνοϊκών μέτρων που απολαμβάνουν τα φυσιολογικά ετερόφυλα ζευγάρια, από το κοινωνικό σύνολο, όπως, φορολογικές απαλλαγές, οικονομικές ενισχύσεις, συντάξεις, έμμεση ασφάλεια κλπ.

 

 

Ενορχηστρωμένοι “γάμοι” στην Τήλο

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΠΑΣΟΚ συμπλέουν αρμονικά

 

Ετελέσθησαν λοιπόν οι γάμοι των ομοφύλων, όπως είχε «απειληθεί», αφού βρέθηκε ο… λεβέντης Δήμαρχος που αγνόησε τους νόμους και το Σύνταγμα και μάλιστα με την… επίκληση τους!

Υπήρξε βέβαια ενορχηστρωμένη συγχορδία, - για να χρησιμοποιήσω μουσικούς όρους – προοδευτικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) ραδιοφωνικού σταθμού (fm 105,5), τοπικής εφημερίδας («ΕΠΟΧΗ») Δημοτικής αρχής (Δημάρχου Τήλου) Νομικού Συμβούλου του Δημάρχου και ομοφυλοφιλικών οργανώσεων.

Συμπτωματικά, είναι όλοι μέλη ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο σχετιζόμενοι με τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, ο οποίος έκανε «σημαία» το θέμα αυτό.

Προτού τελεσθούν οι συγκεκριμένοι «γάμοι» από τον εν λόγω Δήμαρχο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης δήλωσε την 31 Μαΐου μεταξύ άλλων: “Το έγγραφο του κ. Σανιδά – αναφέρεται στην παραγγελία του εισαγγελέα του Α.Π. προς τον εισαγγελέα Ρόδου, σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου – μας γνωρίζει στον Μεσαίωνα. Ουσιαστικά τάσσεται υπέρ των διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού […]

«Τα ΜΜΕ της αριστεράς, μαζί με τον δήμαρχο Τήλου και την ΟΛΚΕ έχουν πάρει μια σημαντική πρωτοβουλία, απέναντι στον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία. Έχουν τη στήριξή μας αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτών».

Ενώ την προηγούμενη, 30/5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, δήλωνε μεταξύ άλλων: «[…] Αγαπιούνται και παντρεύονται δύο άνθρωποι, αδιάφορο ποιο είναι το φύλο τους. Η όποια κρατική αρχή αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός και επιτρεπτός γάμος και ποιος είναι ο λάθος, τότε παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, λειτουργεί πραξικοπηματικά και οφείλει ή να παραιτηθεί […]»

Ο Συνασπισμός «χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του Δημάρχου Τήλου κ. Αλιφέρη, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αμφισβητεί έτσι έμπρακτα τις θεσμικές διακρίσεις που γίνονται σε βάρος πολιτών λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Ο ΣΥΝ είναι αλληλέγγυος στα δύο ζευγάρια που έκαναν το πρώτο βήμα και διεκδίκησαν τα αυτονόητα συνταγματικά τους δικαιώματα(;) […] Ο ΣΥΝ καλεί την πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό.

Η κίνηση του δημάρχου της Τήλου και των δύο ζευγαριών χρειάζεται να βρει συμπαραστάτες και μιμητές…»(!)

 

Αρραβώνας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ ή “υγιής” ανταγωνισμός;


Στο ίδιο μήκος (αιγαιοπελαγίτικου) κύματος έσπευσε να πλεύσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Α. Παπανδρέου στηρίζοντας τις παράνομες ενέργειες του Δημάρχου, “που δίνει αγώνα για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα”(!)

Αφελές ερώτημα: Οι πολύγαμοι δεν έχουν “ανθρώπινα δικαιώματα;”

Το συμπέρασμα πάντως της συγκεκριμένης ιδεολογικής σύγκλισης και σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ είναι ότι, ή αναζητούνται σημεία ιδεολογικο-πολιτικών ταιριασμάτων για την πραγματοποίηση ενός πολιτικού γάμου των δύο κομμάτων, κοινής εκλογικής καθόδου ή μετεκλογικής συνεργασίας, ή ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολιτικού ανταγωνισμού προς άγραν ψηφοφόρων από την πλούσια ως φαίνεται παρακαταθήκη της κατηγορίας αυτής των πολιτών.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 335 guests και κανένα μέλος