Εχω αρχίσει από πολλού ήδη, ν’ ακούω “νόμιμο” και να “κουμπώνομαι”, γιατί οι μετερχόμενοι της νομιμότητας είναι και πολύ εύθικτοι και ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να προσφεύγουν στην  δικαιοσύνη...


 Εχω αρχίσει από πολλού ήδη, ν’ ακούω “νόμιμο” και να “κουμπώνομαι”. Κι όχι μόνο να “κουμπώνομαι” αλλά και να το “βουλώνω” γιατί οι μετερχόμενοι της νομιμότητας είναι και πολύ εύθικτοι και ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη - όχι στην ποινική, για να κολαστεί το τυχόν παράπτωμα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου, αλλά στην αστική δικαιοσύνη  - όπου ο “θιγόμενος” ζητάει “τα κέρατά του”, έτσι που αν πάει κάτι στραβά και καταδικαστείς, να καταστραφείς οικονομικά, ο δε “θιγόμενος” και ο δικηγόρος του να τρίβουν πανευτυχείς τα χέρια τους γιατί εσύ την “πάτησες” κι αυτοί βγήκαν “λάδι”.

 

Μ’ αυτό το συνδιασμό* λοιπόν επιτυγχάνονται όλοι οι “νόμιμοι” επιδιωκόμενοι στόχοι:

― Και “δημοκρατική ελευθερία” άσκησης κριτικής και έκφρασης γνώμης έχουμε - αν κοτάς -

― και κατοχύρωση προστασίας της αξιοπρέπειας και της ηθικής  ακεραιότητας  των  πολιτών, των επίσης έντιμων (εντός και εκτός εισαγωγικών) και νομότυπων πολιτικών μας και του περιγύρου τους, επιτυγχάνουμε.

― και αχαλίνωτη αποθράσυνση των ευϋπόληπτών κομπραδόρων και των νομέων πάσης εξουσίας απολαμβάνουμε.

Αυτή είναι μια ονειρική αλλά και εξόχως υπαρκτή τάξις πραγμάτων. Αρκεί βεβαίως να είμαστε νομότυποι. Να έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τις επιταγές και τις παραλείψεις ή τις αντιφάσεις και τις περίπλοκες “προβλέψεις” του πλέγματος των νομικών διατάξεων.

 

Από κει και πέρα μη διερωτάσθε “πώς φτάσαμε εδώ που φθάσαμε”.

4 Πώς “φούσκωσε” το δημόσιο

4 πώς μερικοί μισθoσυντήρητοι απέκτησαν περιουσίες και διάγουν ανέτως ή και πολυτελώς

4 πώς ένα πλήθος μικρών ή μεγάλων άμεσων ή έμμεσων κρατικοδίαιτων επιxειρηματιών είναι οι μόνοι που δεν διαμαρτύρονται για τίποτα, ενώ κόπτονται για τη νομιμότητα και απαιτούν περαιτέρω και αυστηροτέρα διασφάλιση της “νομίμου τάξεως”.

 

Να τα πούμε πλέον λίγο χοντρά: τι τα βάζουν με τον κάθε Τζοχατζόπουλο και τη Siemens! Κάπου έχει δίκηο ο Πάγκαλος! Αφού εκτός από τους μεγαλόσχημους που τα φάγανε και τα τρώνε χοντρά, υπάρχουν  και οι “ψιλικατζήδες” του κάθε γκισέ, του κάθε γραφείου που διαχειρίζεται μέρος της εξουσίας. Οταν του δοθεί η ευκαιρία “τσιμπάει”, γιατί τώρα ήρθε και γι’ αυτόν η σειρά του!!!

Αφήνω που κινδυνεύει, αν δεν εκμεταλλευθεί την ευκαιρία, να τον περάσουν για μα...

 

Ας μη κρυβόμαστε. Ολοι εκτός ελαχίστων, κρύβουν έναν “Ακη” μέσα τους.

Κώστας Βενετσάνος

 

* Συνδιάζω - διάζω: ενεργώ, στήνω το μηχανισμό για να υφάνω. μτφ. μηχανεύομαι, συν+διάζω μηχανεύομαι με άλλους· μηχανορραφώ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 337 guests και κανένα μέλος