Σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με το οικογενειακό επίδομα, κατ’ επιταγήν της τρόικα αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών (άσχετα με τη νομιμότητα της απόφασης - γιατί δεν είναι το θέμα μας - αφού οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες πληρώνουν εισφορές για την πιθανότητα ανεργίας). Δεν είναι όμως το μόνο επίδομα που συσχετίζεται με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος. Μια σειρά επιδομάτων - σχεδόν το σύνολο - υπόκειται πλέον στο συσχετισμό του οικογενειακού εισοδήματος. Αναφορά έγινε επίσης και στα οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία των ενδιαφερομένων.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά επιπλέον του επιδόματος ανεργίας. Αναπηρικά επιδόματα, πολυτέκνων, στεγαστικό επίδομα  φοιτητών, έκτακτα επιδόματα αλληλεγγύης, για τα χαμηλά εισοδήματα κλπ.

Πάει καλά! Τί “καλά” δηλαδή, πάει περίπατο το κοινωνικό κράτος! Εστω.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το εντεταλμένο Υπουργείο ταυτίζονται κατ’ ουσίαν με πρόσφατη (“7η” της 1/1/11) πρότασή μας για σύνδεση των αποζημιώσεων των Βουλευτών, καθώς και των συντάξεών τους, με τα οικογενειακά τους εισοδήματα και τα περισιακά τους στοιχεία.

Μόνο που ξεκίνησαν πάλι απ’ τα “πόδια” κι όχι απ’ τις “κεφαλές”.

Προτείναμε λοιπόν η μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συντάξεων να φτάσει μέχρι και το 100% ανάλογα με τα οικογενειακά τους εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. (Δεν μιλάμε για την κύρια κατοικία τους και το εξοχικό τους, ασχέτως αντικειμενικής αξίας. Πράγμα που πρέπει να ισχύει εξ’ άλλου και για τους άνεργους, τους πολυτεκνους κλπ.).

Δεν τους έβαλε κανένας με το ζόρι βουλευτές, ούτε,  βεβαίως, το βουλευτικό αξίωμα είναι βιοποριστικό επάγγελμα. Είναι τιμητικό!

Ν’ αρχίσουν, επιτέλους, απ’ το “κεφάλι”

 

Εξ’ άλλου το παράδειγμα δεν θα κουραστούμε να το λέμε, μέχρι να το εμπεδώσουμε - το έδωσε ο Κυβερνήτης Ι. Καποδίστριας στην Δ’ εθνοσυνέλευση στο Άργος τον Αύγουστο του 1829: «...θέλω αποφεύγει, {...} εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μού εξαρκούν, από το να εγγίσω μέχρι και οβολού τα δημόσια χρήματα... (και ευθύς αμέσως). Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν, θελουν γνωρίσει{...} ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγους με το βαθμό του υψηλού υπουργήματός των {...} ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 311 guests και κανένα μέλος