Χωρίς ιεράρχιση και αξίωση πληρότητας παραθέτω μια “μούτζα” βαρύτατων λαθών· και ως γνωστόν, τα λάθη πληρώνονται! Σημείωση: Όταν φασκελώνουμε τους πολιτικούς μας, να θυμόμαστε να ρίχνουμε και ένα φάσκελο στα μούτρα μας. Εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους νομιμοποιούμε.

Λάθος 1ο: Δεν λύνουν το πρόβλημα εκείνοι που το δημιούργησαν

Αναθέσαμε(;) – ανέλαβαν με ψεύδη,  για την ακρίβεια, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό – να λύσουν το πρόβλημα εκείνοι που το δημιούργησαν!

Επί 30 χρόνια αυτοί δανείζονταν, αυτοί ενέκριναν τη λήψη των δανείων, αυτοί ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς, αυτοί διόριζαν, αυτοί έδιναν παροχές χωρίς αντίκρυσμα, αυτοί δημοπρατούσαν τα ακριβοπληρωμένα έργα, αυτοί προμηθεύονταν αεροπλάνα, υποβρύχια ελαττωματικά και φρεγάτες. Και, και και, και με ποιους όρους και με ποιες μίζες! Αυτοί...

 

Λάθος 2ο:

Δεν είναι λάθος, αλλά προαποφασισμένη προειλημμένη  και προϋποσχημένη απόφαση της Τρόικας και της ομάδας Παπανδρέου – Να παραδοθούμε αμαχητί στις βουλιμικές αξιώσεις των αρπακτικών του διεθνούς τοκογλυφικού – μη παραγωγικού και άρα, στέρφου – χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, υπογράφοντας και υπερψηφίζοντας στη Βουλή το μνημόνιο.

Την περίφημη δανειακή σύμβαση με επαχθέστατους όρους παράδοσης της χώρας, για την εξασφάλιση των συμφερόντων αυτών που λυμαίνονται τον πλούτο των χωρών και το μόχθο των λαών. Δεν μιλάμε πλέον για αρπακτικά, που στο κάτω – κάτω θηρεύουν το θύμα τους, αλλά για ύαινες που τρέφουν τη βουλιμία τους από τις νεκρές οικονομίες και τα σάπια κρατικά συστήματα.

Το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο δεν στηρίζει τη δύναμή του στα όπλα, αλλά στην τρομοκρατία. Ψυχολογική και κρατική.

 

Ο Λαός τρομοκρατείται

Λάθος 3ο

Ο λαός, «ζαλισμένος» και σαστισμένος από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα και την πλύση εγκεφάλου που υπέστη από τα Μαζικά Μέσα Επηρεασμού (ΜΜΕ) της κοινής γνώμης – κυρίως τα τηλεοπτικά – για απώλεια μισθών και συντάξεων, για μειώσεις που υπέστη, για απολύσεις, για φορομπηχτική πολιτική, για μέτρα κι άλλα «μέτρα», για «πτώχευση»  του κράτους κλπ., κλπ., ο λαός τρομοκρατήθηκε λούφαξε και «σφαδάζει ματωμένος» φοβούμενος μη πάθει χειρότερα.

Η χώρα δεν κινδυνεύει να πτωχεύσει.

Η χώρα είναι ήδη πτωχή από ηγεσία

και περήφανο λαό.

Κινδυνεύει να ξεπουληθεί!

Έχουμε τον χειρότερο και πιο ύπουλο πόλεμο. Και σ’ αυτόν τον πόλεμο, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις των πιο μαχητικών δεν είναι ικανό μέτρο αντίστασης. Φοβάμαι τ’ αναπότρεπτα χειρότερα, από την αγανάκτηση ενός ταπεινωμένου λαού.

 

Λάθος 4ο

Δεν μας επέβαλε τίποτα η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας ομόφωνα απόφαση. Δηλαδή καμμία απόφαση δεν λαμβάνεται χωρίς και την δική μας ψήφο. Άρα είναι δικό μας λάθος να δεχθούμε την Τρόικα κι αυτούς τους όρους «συνθηκολόγησης» και παράδοσης της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του εργατικού της δυναμικού στα αρπακτικά και στις ύαινες.

Δεν αποφάσισαν οι «Εταίροι» μας. Εμείς – δηλαδή η κυβέρνησή μας – συναποφασίσαμε ν’ αλυσοδεθούμε.

Το τρομοκρατικό “επιχείρημα” ότι «τι να κάναμε αν δε δεχόμαστε τη βοήθεια της Τρόικα και τη συνακόλουθη επιτήρηση, πώς θα πληρώναμε τους μισθούς και τις συντάξεις», είναι ψευδεπίγραφο.

Τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δανείων δεν θα πληρώναμε. Δε θα τα «τρώγαμε»· αναστολή καταβολή των τοκοχρεωλυσίων θα κάναμε και βεβαίως επαναδιαπραγμάτευση (για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους και εκλογίκευση των τόκων).

Τα περί «αξιοπιστίας» και λοιπά «πατριωτικά» τα αντιπαρέρχομαι, ως φτηνά «ευφυολογήματα».

Και κάτι ακόμα. Δεν μας δίνουνε καμμία «βοήθεια».

Τοκογλυφικά δανεικά με απαράδεκτους και ιταμούς όρους, μας δίνουν.

Δεν είναι βοήθεια προς «εταίρους» το τριετές δάνειο με ετήσιο επιτόκιο 5,7%, με πρόταγμα την κατίσχυση του βρετανικού δανειακού δικαίου, όταν η παραγωγική βιομηχανία της Μερσέντες Ιντερνάσιοναλ, με 3,5 δις κεφάλαια κερδίζει 2,62% και ο υπερατλαντικός βιομηχανικός γίγαντας της Τζένεραλ Μότορς 3,78%.

Να γιατί επιμένω στην αναδιάρθρωση του χρέους.

 

Λάθος 5ο

ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.

Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι «καλές» απολαβές ΔΕΝ πληρώνονται με δανεικά.

Τα δανεικά πρέπει να τα πληρώσεις και μάλιστα με υπερβολικούς τόκους.

Το άνισα κατανεμημένο ετήσιο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) – εκείνο που παράγουμε δηλαδή όλοι μαζί απ’ όλες τις πηγές, είναι γύρω στα 240 δις ευρώ. Χρωστάγαμε πέρυσι, μόνο ως δημόσιο χρέος γύρω στα 280 και τώρα έφτασε τα 336. Σε λίγο θα πάρουμε άλλα 50 δις, θα φτάσουν τα 386. Πού θα πάμε; Πώς θα ξεχρεωθεί αυτό το τεράστιο ποσό; Και δεν είναι μόνο αυτά τα χρέη του δημοσίου.

Μιλάμε επομένως για μια διαχείριση, όχι του άσωτου υιού, αλλά για μια διαχείριση μωρού, άπληστου και λαίμαργου εφήβου. Αυτοί οι «έφηβοι» διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τον πλούτο της χώρας και τον μόχθο του λαού. Αυτοί «τα φάγανε μαζί μας», κατά Πάγκαλο, επειδή διόριζαν τα «δικά τους παιδιά» (και εκτός εισαγωγικών), επειδή ανέπτυσσαν τις πελατειακές τους σχέσεις, επειδή για τους ίδιους λόγους δίπλα στην κληρονομική ως επί το πλείστον συντεχνία των πολιτικών και των «καλών» κομματικών παιδιών, αναπτύχθηκε η κάστα των «εθνικών εργολάβων» των «εθνικών προμηθευτών» των τρωκτικών του δημοσίου, των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, των ΜΜΕ, των φερέφωνων της δημοσιογραφίας και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης κι ένας εσμός δορυφόρων και παρασίτων της δημόσιας διοίκησης.

Όλοι αυτοί κατά το μερίδιό τους εγκλημάτησαν και εγκληματούν κατά του λαού, της πατρίδας μας, της ιστορίας της και της ανεξαρτησίας της.

Είναι υπεύθυνοι, υπόλογοι, δοσίλογοι, αδιόρθωτοι και αμετανόητοι.

Και τώρα παραδίδουν τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, την τιμή της και το λαό της στην ακόρεστη απληστία του Μαμμωνά του διεθνούς τοκογλυφικού, χαρτοκλεπτικού κεφαλαίου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος