Ποιος φταίει για τις φωτιές; Φταίει η μοίρα μας, το ριζικό μας, "φταίει το κεφάλι το ξερό μας"; Σίγουρα το κεφάλι μας, δηλαδή εμείς...

Ποιος φταίει για τις φωτιές; Φταίει η μοίρα μας, το ριζικό μας, "φταίει το κεφάλι το ξερό μας"; Σίγουρα το κεφάλι μας, δηλαδή εμείς.

Εμείς που δεν καίμε τα δάση, αλλά, ευκαιρίας δοθείσης, αγοράζουμε "οικόπεδα" σε καμένα και καταπατημένα ή υπεξαιρεθέντα δάση. Κι ύστερα αγωνιζόμαστε για κάποια στρέμματα ή λίγα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, για να τ’ απολαμβάνουμε εμείς που καθόμαστε πάνω σε καμένα, κομμένα και αποψιλωμένα δάση.

Εμείς, που πιέζουμε, αποδεχόμαστε και εκλέγουμε τους "καλούς βολευτές", που φρόντισαν για την παραχώρηση των δασών στους χρήστες κτηνοτρόφους, γεωργούς (εκτός ή εντός εισαγωγικών) και λοιπές «αναξιοπαθούσες κατηγορίες «πρόσφυγες, αξιωματικούς, δημόσιους υπαλλήλους, ακόμα και δικαστές).

Εμείς που, σαν "έξυπνοι" και ρεαλιστές νεοέλληνες, «κοιτάμε την πάρτι μας».

Αλλά εμείς δεν θα μπορούσαμε, αν δεν ήταν εκείνοι!

Εκείνοι που λειτουργούν όπως λειτουργούν – από συστάσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα – εγκληματικά.

Αυτοί που δεν τιμωρούνται για τις εγκληματικές πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις τους, αλλά επιβραβεύονται από εμάς.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές κι εμείς οι ηθικοί αυτουργοί.

Οι δε πράξεις των φυσικών δραστών, των συναυτουργών όπως και των εκούσιων ή ακούσιων ηθικών αυτουργών στοιχειοθετούν έγκλημα κατά του έθνους και του λαού, κατά της ανθρωπότητας και των επερχόμενων γενεών, κατά της φύσης του περιβάλλοντος.

Κι αν η κοινωνία των ανθρώπων δεν τιμωρεί, η φύση εκδικείται.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 486 επισκέπτες και κανένα μέλος