Τον καιρό που «αθώωνε» τους πάντες ο Καραμανλής είτε κατευθύνοντας την ψήφο των βουλευτών του στις εξεταστικές Επιτροπές, είτε αποτρέποντας τη σύστασή τους, είχα γράψει απ’ αυτήν εδώ τη στήλη (20/6/09)! “ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, η Κ.Ο. της Ν.Δ. να κατηγορεί και ο Πρωθυπουργός να καρατομεί»...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗΣ

 

Η «Ιφιγένεια», ο Αγαμέμνονας και ο …Ορέστης

 


Τον καιρό που «αθώωνε» τους πάντες ο Καραμανλής είτε κατευθύνοντας την ψήφο των βουλευτών του στις εξεταστικές Επιτροπές, είτε αποτρέποντας τη σύστασή τους, είχα γράψει απ’ αυτήν εδώ τη στήλη (20/6/09)! “ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, η Κ.Ο. της Ν.Δ. να κατηγορεί και ο Πρωθυπουργός να καρατομεί».


Ιφιγένειες και Ντρέιφους

Οι θέσεις μας για το Βατοπέδιο και για τ’ άλλα σκάνδαλα είναι επίσης γνωστές, από επανειλημμένη και τεκμηριωμένη αρθρογραφία μας.

Το θέμα όμως δεν είναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σκάνδαλα, αλλά κατά πόσον δικαιούνται οι “φίλοι” του Ρουσόπουλου, βουλευτές της Ν.Δ. - σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ν’ αναζητά «Ιφιγένειες», κατά το χαρακτηρισμό του Πέτρου Δούκα – που και ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο των ίδιων “φίλων”.

Δικαιούνται;


ΔΕΝ δικαιούνται.

Και δεν δικαιούνται γιατί η ευθύνη πλέον έχει περιέλθει στον Πρωθυπουργό και την Κ.Ο. της Ν.Δ. που τους περιέθαλψε, τους κάλυψε και απήλλαξε όλους τους κατά καιρούς εμπλεκόμενους στα διάφορα και ποικιλώνυμα σκάνδαλα.

Είτε απορρίπτοντας τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, είτε γνωμοδοτώντας αρνητικά περί της τυχόν ευθύνης, είτε με τον αιφνιδιαστικό τερματισμό της βουλευτικής περιόδου, από τον Πρωθυπουργό.

Εξιλαστήρια θύματα, αποδιοπομπαίοι τράγοι, «Ιφιγένειες» και «Ντρέιφους» ακόμη, δεν χωρούν στη συλλογική ευθύνη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Η κρίση ανήκει πλέον στο εκλογικό σώμα και τους οπαδούς της Ν.Δ., θέση που υιοθέτησε κι ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αυτοί θα κρίνουν πλέον – όπως το έκαναν ήδη στις ευρωεκλογές – τη δράση ή την απραξία της κυβέρνησης Καραμανλή, αυτοί θ’ αξιολογήσουν και θα κατατάξουν αναλόγως τους υποψήφιους βουλευτές».

Γιατί λοιπόν στέρησε, ο Κ. Καραμανλής από το εκλογικό σώμα αυτό το δικαίωμα; Ή ισχύει – για να θυμηθούμε το «βαρύ» τραγούδι των κουτσαβάκηδων και των «νταβατζήδων»:

Όταν μιλάει ο λουλά(κη)ς - Εσύ δεν πρέπει να μιλάς

Και βέβαια ο Κώστας Καραμανλής, που κατά τα άλλα μου είναι συμπαθέστατος, μπορεί να πήρε πάνω του την πολιτική ευθύνη, με θάρρος και παρρησία, ουδέποτε όμως μας εξήγησε τι εννοεί με τη φράση αυτή η οποία εννοιολογικά, ιστορικά και από πλευράς δικαίου σημαίνει βαρύτατη ενοχή που επισύρει και βαρύτατες ποινές (βλέπε «7η»).

Προχθές, ακόμη ο ίδιος, σε συνέντευξή του προς τον Ι. Πρετεντέρη τόνιζε ότι «… δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχοποιητικό»[…], και … “στο πέταλο” κάποιοι ίσως, δεν επέδειξαν “την απαραίτητη επιμέλεια” …και «όλα προσμετρώνται» (βέβαια… πολιτικό κόστος, προσδοκώμενο όφελος, ισορροπίες κλπ.), αλλά – και πάλι «στο σφυρί»… «..το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη». Τότε;

Τι υπάρχει; «πολιτική ευθύνη»;

Μα αυτή την ανέλαβε στο ακέραιο ο Πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος(;) ο οποίος παραμένει όμως αρχηγός της Ν.Δ. επικεφαλής των ψηφοδελτίων της, από τα οποία όμως απέκλεισε αυτούς που ο ίδιος αθώωσε.

Και για να περιοριστούμε στην περιοχή μας ας αναφερθούμε στο βουλευτή της Περιφερείας μας, πρώην Υφυπουργό Πέτρο Δούκα, στο ρόλο της …Ιφιγένειας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο θέμα του Βατοπεδίου, «δεν επέδειξε την απαραίτητη επιμέλεια», διότι επέδειξε απερίσκεπτη προθυμία ικανοποίησης άνωθεν επιθυμιών…

Ετσι, αντί του… υμεναίου με τον Αχιλλέα, ευρέθη ως το θυσιαστήριον χάριν εξιλασμού (ματαίως) της Ν.Δ. και αναμένεται η συνέχεια του δράματος.

Να το θυμηθούμε λίγο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το «δράμα» και σε ποιο βαθμό θα επαναληφθεί.

Η Ιφιγένεια θυσιάστηκε, ο πατέρας της ο Αγαμέμνονας – αρχηγός του εκστρατευτικού σώματος – πήγε στην Τροία και νίκησε (εδώ, μάλλον θα χάσει), η γυναίκα του η Κλυταιμνήστρα – αδελφή της ωραίας Ελένης – τον “κεράτωσε” κανονικά με τον αδελφό του Αίγισθο και τον περίμεναν καρτερικά για να τον σκοτώσουν και να του πάρουν το θρόνο, όπερ και εγένετο.

Αλλά οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν ποτέ πώς κάτι που ξεκίνησε ωραία και ευνοϊκά (αλλά άδικα), μπορεί να καταλήξει πολύ άσχημα.

Ετσι, πάνω που εχαίροντο, ο Αίγισθος με την Κλυταιμνήστρα τον έρωτά τους και την εξουσία, ήρθε ο γιος της, αδελφός της Ιφιγένειας, ο Ορέστης και τους σκότωσε, χάνοντας έτσι ότι άδικα είχαν κερδίσει. Κι ο Ορέστης, βέβαια, έχασε την ησυχία του, αφού τον κυνηγούσαν οι ερινύες. Βλέπετε τότε υπήρχε και συνείδηση…


Αλλά για να ξανάρθουμε στο σήμερα και στο θέμα μας, ο Καραμανλής με την καθαρτήρια ποινή που επέβαλε σ’ αυτούς, που για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας είχε αθωώσει, αποδέχεται ετεροχρονισμένα την ενοχή τους, ομολογεί τη συνενοχή του, τουλάχιστον για συγκάλυψη άδικων και αξιόποινων(;) πράξεων και υπόθαλψη των παραβατών.


Με εξιλαστήρια θύματα, (συν)ένοχα ή μη δεν παραγράφονται οι πράξεις ή οι παραλείψεις μας κυβέρνησης, που αποβαίνουν εις βάρος του λαού και της πατρίδας.


Απομένει πλέον στο Λαό να δείξει τη δική του υπευθυνότητα και ωριμότητα, τη δική του σοβαρότητα και ευθυκρισία προς όλες τις κατευθύνσεις, μακριά από ποδοσφαιρικά σύνδρομα «της ομάδας».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 428 guests και κανένα μέλος