«Οι περισσότεροι άνθρωποι δέχονται πιο εύκολα να γίνουν υποτελείς με κίνητρα κάποια ιδέα, παρά με τη βία» Ser Robert Cooper1

Δεχόμαστε πιο εύκολα να γίνουμε υποτελείς – λέει ο Σερ Ρόμπερτ Κούπερ (εμπνευστής και εκτελεστής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής) με κίνητρο κάποια ιδέα, όπως το Ισλάμ, ο αντικομουνισμός κ.λπ., η «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση», παρά με τη βία. Η οποία μάλιστα «κοστίζει», όπως λέει ο ίδιος και έχει δίκιο!

Όχι τόσο σε ανθρώπινες ζωές – ποιος τις λογαριάζει αυτές – όσο σε πυραυλικό κόστος. (Κάθε πύραυλος τόμαχοκ κοστίζει 1,5 εκατομμύριo δολάρια).

Ναι, αλλά τώρα – την άλλη εβδομάδα – έχουμε εκλογές! Ποιος μας μιλάει γι’ αυτές και πού σκοπεύουν;
Ο Τσίπρας, μας μιλάει για το «έργο» του και πόσο αρεστός είναι στην Ευρώπη.
Ο Μητσοτάκης θέλει «πολλά γκολ» για να γίνει «Πρωθυπουργός» των ...υποτελών της «ευρωπαϊκής ιδέας».

Άλλοι μας μιλάνε για τις «ευρωπαϊκές αξίες»! Ποιές αξίες, μωρέ; Αυτές που διατείνεται ο R. Cooper και ο ...φίλος τού Σταύρου Θεοδωράκη, Guy Verhofstadt (ο πρόεδρος των «φιλελεύθερων», της 3ης δύναμης του Ευρωκοινοβουλίου),, ποιος τους έχει διαβάσει αυτούς, όχι οι απλοί πολίτες, από τους «πολιτικούς», λέω, και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Εδώ μιλάνε στα κανάλια και λένε οι ...διακεκριμένοι, αν θα πάρει πιο πολλές ψήφους η «Νέα Δημοκρατία», για να γίνουν πιο γρήγορα οι εθνικές εκλογές, για να φύγει μια ώρα αρχύτερα «η χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση»! Οι αρχολίπαροι2!

Η “χειρότερη” μας ενδιαφέρει; Όχι η καλύτερη! Εκεί έχουμε καταντήσει.

Το ποια είναι «η χειρότερη», δικαιούμαι να το λέω εγώ – ο κάθε «εγώ» - ΕΣΕΙΣ, οι νουνεχείς. Όχι εκείνοι που έσπρωχναν τον παραπαίοντα νεοσσό, τότε, Πρωθυπουργό, να φέρει «οποιαδήποτε συμφωνία», ενάντια στην εκφρασμένη βούληση αρκεί ν’ απαλλαγούμε από τα capital control.

Για το 3ο μνημόνιο όλοι οι Ευρωλίπαροι ευθύνονται με πρώτον, βέβαια, τον Τσίπρα. Και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Ποιος μας μίλησε γι’ αυτά;

Συζητάνε για τις ευρωεκλογές και ανοίγουνε κουβέντα για το αν έπρεπε να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα!
Για τελείως ανεγκέφαλους μας περνάνε;

Α, ο μόνος που μίλησε, μετά πάθους υπερασπιστικού μάλιστα, ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μίλησε γα το πραγματικά σκοπούμενο: «Τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»!... Αυτό είναι το πραγματικό σκοπούμενο· η Ε.Π.Ε.! (Όχι, δεν είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης). Είναι μεγάλης – πολύ μεγάλης ευθύνης των αρχομανών, σπουδαρχίδων και των απερίσκεπτων λαών που νομιμοποιούν τις παρανομίες τους.

Κάτι που προσδοκάται βάσιμα, πως ΔΕΝ θα συμβεί σ’ αυτές τις ευρω-εκλογές. Κάτι που τρέμουν οι ευρωλιγούρηδες, ευρωλίπαροι, ευρωδεείς και το αντιπαλεύουν προβάλλοντας ένα σωρό μπαμπούλες! Ακροδεξιούς «εθνικισμούς» (ακριβώς επειδή επιδιώκουν τη διάλυση των εθνών, χάριν της παγκοσμιοποίησης της ασυδοσίας, του στέρφου χρηματοπιστωτικού, κυρίως, κεφαλαίου. Κάτι που υποστηρίζεται και από συντηρητικά στρώματα, αλλά και απερίσκεπτους ...αριστερούς που συγχέουν την παγκοσμιοποίηση με τον Διεθνισμό. Ο Δι-εθνισμός προϋποθέτει την ύπαρξη εθνών, και ελεύθερων λαών για ειρηνική συμβίωση, συνεργασία, αλληλεγγύη ...όχι «σούπα» ενός πολιτισμικού αχταρμά (ανακατέματος ανόμοιων).

Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει αυτό το ανακάτεμα διαφορετικών πολιτισμικά λαών, για να διαλύσει τα έθνη που αποτελούν ισχυρό συνεκτικό ιστό της κοινωνίας.

Διαβάστε λοιπόν, τι λέει ο Γενικός Δ/ντής του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την οποία τώρα, θα ψηφίσουμε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ser Robert Cooper: «Η αποδόμηση του νεωτεριστικού κράτους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά προχωρά ταχύτατα [...] η καθολική πορεία προς τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει πιο πλουραλιστικά κράτη, [...] με πολλαπλές ταυτότητες, [...] μια κοινωνία που είναι λιγότερο εθνικιστική [...] και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στόχο της ζωής τους την προσωπική εξέλιξη και την προσωπική κατανάλωση».2

Τον εαυτούλη τους δηλαδή· το άτομο! Μια «κοινωνία» ακοινώνητη! Αποτελούμενη από «νομάδες», εντός πολυπληθών ετερώνυμων μονάδων ιδιωτών (idiots – ηλιθίων). Αυτό δεν είναι «η διάλυση των εθνών», που ονειρεύεται και υπηρετεί και καθοδηγεί ο Σερ Ρ. Κούπερ. Είναι η διάλυση των κοινωνιών, είναι η διάλυση – αλλοίωση, καταστροφή των πολιτισμών. Θ’ αποδειχθεί – αποδεικνύεται ήδη – ότι είναι ένας κακός εφιάλτης. Πιστεύω στα αντανακλαστικά του πολιτισμένου ανθρώπου. Δεν θα θυσιάσει τη διαδρομή, τις θυσίες και τα επιτεύγματα χιλιάδων ετών εξελικτικής πορείας, χάριν της ...κατανάλωσης!

Λέει και πολλά άλλα, αλλά αυτά φτάνουν για να δικαιολογήσουν την ηπιότερη μορφή αντιδράσεως, τον Ευρω-σκεπτικισμό.

Η Ε.Ε., όπως τη σχεδιάζουν, ως Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης, με κυρίαρχη τη Γερμανία, τα κατάλοιπα της αποικιοκρατικής νοοτροπίας, σε νεο-αποικιοκρατία, των βορείων Ευρωπαϊκών χωρών, της Ισπανίας και της Γαλλίας, θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια, σε πόλεμο οιασδήποτε μορφής, μεταξύ Βορείων και Νοτίων, κατά το πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Θέλω την ισότιμη οικονομική συνεργασία των λαών της Ευρώπης, των ανεξάρτητων κρατών, των λαών, τη φιλία και την ειρηνική συμβίωση. Όχι την υποτέλεια σε κάθε γραφειοκράτη Ντάισεμπλουμ. Η δοκιμασία των τελευταίων εννέα ετών, ελπίζω να μας δίδαξε.

Υστερόγραφο: Είμαι “επιστρατευμένος” υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος, γιατί ανησυχώ σφόδρα για το Δήμο ΒΒΒ. Όπως βλέπετε, δεν αρθρογράφησα γι’ αυτό. Το ‘κανα όμως για τις Ευρωεκλογές, γιατί εκεί έχω τις πιο μεγάλες ανησυχίες για το μέλλον της πατρίδας μας.

Kώστας Βενετσάνος

 


  1. Σερ Ρόμπερτ Κούπερ: (διαπρεπής Αγγλος διπλωμάτης, μέχρι πέρυσι Γενικός Δ/ντής του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε θέματα εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικο-Στρατιωτικών υποθέσεων. Πολλές διακρίσεις. Μακροχρόνιος σύντροφος του o Mitsuko Uochida (πηγή: Wikipedia) το moto στο έργο του «Η Διάσπαση των Εθνών», σελ. 50.
  2. Ως άνω σελ. 84.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος