Τα «νέα» τα γνωρίζετε: Τρομοκρατική δράση για πολλοστή φορά, στο Στρασβούργο: νεκροί, τραυματίες, πυροβολισμοί, καταδιώξεις, πανικός, τρόμος, απαγόρευση κυκλοφορίας (για τη διευκόλυνση των δυνάμεων της “τάξεως” - με τη διπλή έννοια, της εννόμου τάξεως και της οικονομικο-κοινωνικής τάξης - αστυνομοκρατία, στρατοκρατία. Η δημοσιογράφος - ανταποκρίτρια της ΕΡΤ - μετέδωσε απ’ το Στρασβούργο ότι τους επετράπη να μετακινηθούν προς το ξενοδοχείο τους στις 4 τα ξημερώματα1!

Οι εικόνες της αγοράς του Στρασβούργου: έρημοι δρόμοι, «εμπλουτισμένοι» με “εξωγήινους” οπλισμένους “αστακούς”, κλειστά μαγαζιά, τρόμος, αστυνομοκρατία αποδεκτή απ’ την πλειονότητα, αφού παρέχει το «αίσθημα ασφαλείας» στους υπήκοους της Ε.Ε.!

Εκείνο το «μας επετράπη στις 4 το πρωί...», με γύρισε 77 χρόνια πριν και μου ανέστησε μνήμες που τις είχα ξεχάσει, όταν παιδάκι επέστρεφα από την Πάτρα, με τη μητέρα μου, στο «Σταθμό Λαρίσης» στην Αθήνα, κατά τις 11 το βράδυ, το 1941 ή ’42 και έπρεπε να ξενυχτίσουμε στο «σταθμό», ενώ το σπίτι μας ήταν 200 – 300 μέτρα πιο πάνω, λόγω της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας από τα γερμανο-ιταλικά στρατεύματα κατοχής! Κατοχή ήταν. Τώρα, στην Ευρώπη της Ε.Ε., της Ευρωζώνης, «των ευρωπαϊκών αξιών», είναι πάλι Κατοχή;!!

Έκαστον δένδρον εκ του καρπού αυτού γιγνώσκεται. «...το δε σαπρόν δένδρον καρπούς πονηρούς ποιεί»2. Και μη μου χαρακτηρίζεται την ευαγγελική αναφορά ως θρησκοληψία, και τούτο για δύο λόγους. Αφενός τα ευαγγέλια περιέχουν σοφία, για τους πιστούς, μάλιστα, θεϊκή, αφετέρου δε διότι οι κρατούντες καμώνονται τους χριστιανούς, προς άγραν εκτιμήσεως και ...ψήφων. Μέχρι και κόμματα υπάρχουν ισχυρά, με τον αυτοχαρακτηρισμό «χριστιανό-δημοκρατικά»! Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριταί... τάφοι κεκονιαμένοι...

Λεπτομέρεια: Ο Ιταλός σκοπός του σταθμού Λαρίσης, ίσως επειδή λυπήθηκε το ισχνό παιδάκι των 6-7 χρόνων, έκανε τα στραβά μάτια και μας επέτρεψε να διαφύγουμε κατά τις 12 τα μεσάνυχτα με τη σύσταση να προσέχουμε μήπως μας αντιληφθεί καμμιά γερμανική περίπολος.

Λοιπόν, τώρα, έχουμε κατοχή; Όμορφα στολισμένη, μια πόλη αποκλεισμένη! Έρημη και στρατοκρατούμενη!

Αυτή την Ευρώπη έχουμε!

Αυτή την Ευρώπη θέλουμε;

Η τρομοκρατία, ή όπως αλλιώς χαρακτηρίσουμε τις πράξεις που την απεικονίζουν, (“ασύμμετρος πόλεμος” είναι η επίσημη ονομασία)” ΔΕΝ χτυπιέται με την καταστολή. Με την αστυνομοκρατία και τη στρατοκρατία. Αυτές εξυπηρετούν την περιστολή, την εξασθένιση, την κατ’ ουσίαν κατάργηση της όποιας δημοκρατίας. Τον εκφοβισμό του πολίτη και την υπέρμετρη, βίαιη και άδικη αντιμετώπιση των αντιδράσεων διεκδικήσεών του, κατά της λιτότητας, της πείνας, της ανεργίας και υπέρ της ελευθερίας, και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο “ασύμμετρος πόλεμος” δεν αντιμετωπίζεται με τακτικό πόλεμο. Εκφυλίζεται, αποδυναμώνεται και τέλος εξαλείφεται με την αντιμετώπιση των αιτίων, που τον προκαλούν. (κοίτα άρθρο “Τα μυρμήγκια οι τρομοκράτες”).

Σε 6 μήνες εμείς θ’ αποφασίσουμε τι σόι Ευρώπη θέλουμε

Ας σκεφθούμε από τώρα. Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι και για την ασυδοσία και για τη λιτότητα και τις μεταναστεύσεις.

Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι και για την τρομοκρατία «νόμιμη» ή «παράνομη».

Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι και για τους θανάτους και για την ανθρώπινη δυστυχία.

Κοιτάξτε τις πιέσεις που ασκούνται στους λαούς και στις κυβερνήσεις τους

Θυμηθείτε το πολιτικό πραξικόπημα που εκτυλίχθηκε απροκάλυπτα στην πατρίδα μας το 2015 που ανέστρεψε το δημοψήφισμα του Ιουλίου και πως το «ΟΧΙ» έγινε «ΝΑΙ» με το ζόρι.

Κοιτάξτε την Ιταλία, τι πιέσεις υφίσταται με τον προϋπολογισμό της.

Παρακολουθήστε το σίριαλ με το Brexit. Μέχρι που μαγειρεύουν κι άλλο δημοψήφισμα, «μέχρι που να τους βγει» (αυτό που θέλουν. Την υποταγή και της πρώην Μεγάλης Βρετανίας).

Διαβάστε τον πόλεμο Βορείων και Νοτίων Πολιτειών στις ΗΠΑ, για να προβλέψετε έναν μελλοντικό πόλεμο Βορείων και Νοτίων «Περιφερειών» (όχι κρατών) της ομοσπονδοποιημένης Ενωμένης (γερμανικής) Ευρώπης! Ε.Ε.

Κι αν κάποιοι με χαρακτηρίσουν «Κασσάνδρα», θυμηθείτε ότι η Κασσάνδρα δεν αστόχησε στην πρόβλεψη της καταστροφής της Τροίας. ΕΥΣΤΟΧΗΣΕ.

Μήπως πρέπει να φορέσουμε «κίτρινα γιλέκα;;;»


  1. ΕΡΤ, “Δεύτερη Ματιά” (Ακριβοπούλου), 12/12/18.
  2. Ματθαίος, Κεφ. ξ΄, 17.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος