Τώρα «βραβεύονται» και τα κοινοβουλευτικά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ!
γράφει ο: Kώστας Βενετσάνος

 

«Πολιτικό ΣΘΕΝΟΣ» η κωλοτούμπα!

Το πραξικόπημα, η απείθεια στη λαϊκή εντολή, η προσβολή της δημοκρατίας, αποτελούν πράξεις άξιες επιβράβευσης, με το «βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες»!

Αυτό είναι λοιπόν το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Ιδεώδες»! Το γνωρίσαμε βεβαίως επανειλημμένως.

Με τη Γιουγκοσλαβία, με την Ουκρανία, με τη Συρία, με τη Λιβύη και τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», με την οικονομική κρίση, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, με την «αλληλεγγύη» τους, με την τοκογλυφική τους κερδοφορία και την εξαθλίωση και την γενοκτονία ακόμη, ενός Λαού.

Εδώ ξαναθυμόμαστε το Θουκυδίδη: «Και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων αλλάζουν, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους».

 

Μας δουλεύουν!...

«Με το Βραβείο Πολιτικού σθένους (prix du courage politique) η γαλλική επιθεώρηση Politique Internationale τίμησε στο Παρίσι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα τιμήθηκε με το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων»!! (σ.σ. που καταντήσαμε!).

«Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά τους», «...Το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας», πρόσθεσε. Με τα λόγια αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέλαβε το βραβείο «πολιτικού Σθένους» που του απένειμε ο Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale (όπως μεταδόθηκε την Πέμπτη 29/11 από την κρατική τηλεόραση).

Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να παραλαμβάνει τέτοια βραβεία στο όνομά μου. Στο όνομα του Ελληνικού Λαού, που εκφράστηκε μ’ ένα υπερήφανο ΟΧΙ και με 62% παρά τα «κάπιταλ κοντρόλ», την ντόπια και Διεθνή τρομοκρατία των Βρυξελών, του Βερολίνου και άλλων υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης του νεο «φιλελεύθερου» μεγάλου κεφαλαίου των αρπακτικών βαμπίρ;

ΟΧΙ! Δεν είναι «δικό μας». Δικό του είναι το «βραβείο» της προδοσίας. Το βραβείο της ατιμίας, του αμοραλισμού (της ασυνειδησίας), το βραβείο της πολιτικής βλακείας και του κακού Μακιαβελισμού! (Γιατί ο Μακιαβέλλι έχει αποκαλύψει την κακή πολιτική πρακτική, που εφαρμόζεται και προτείνει ευσχήμως την καλή).

 

Γιατί, όμως, “πολιτική βλακεία”;

Γιατί είναι βλακεία να δανείζεσαι 220 δισεκατομμύρια ευρώ – με τα μνημόνια «διάσωσης της ελληνικής οικονομίας» - για να διασώσεις τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες:

Εξηγούμαι: Ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ομολόγησε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, που είχαμε δημοσιεύσει1, ότι: «... οι τράπεζες σώθηκαν εις βάρος των φορολογουμένων» και «... ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας ότι όλα έγιναν για τις τράπεζες, είχε κάποιο δίκιο»! Εξ’ άλλου το είχαμε δημοσιεύσει πάλι εμείς από τον Ιούνιο του 2013, εγκυρότατα, από έγγραφο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στην εισηγητική της έκθεση, επί σχετικού ψηφίσματος έλεγε, μεταξύ πολλών άλλων ωραίων για τις τράπεζες, «...να περιοριστεί η διάσωση των τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων»! 2

Προσέξτε: “Να περιοριστεί”, όχι να αποκλειστεί!

Κοιτάξτε, τώρα πού πήγαν τα 220 δις ευρώ για να χρωστάνε και τα εγγόνια μας, τώρα περισσότερα απ’ όσα χρωστάγαμε εμείς όταν μπήκαμε στα «μνημόνια»:

Από τα 220 δις € ευρώ, μόνον 9,7 δις € μπήκαν στον κρατικό προϋπολογισμό. 86,9 δις € χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση παλαιών χρεών, 37,3 δις €, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (που εκμηδενίστηκαν σχεδόν, αφού έχασαν το 98% της αξίας τους στο χρηματιστήριο), και 52,3 δις € για την εξόφληση τόκων! 3

Δηλαδή πάνω από το 23, 77% πήγαν για τόκους! Εάν αυτά δεν είναι βλακεία, για την οποία βραβεύθηκε αυτός που έκανε την θεαματική κωλοτούμπα τον Ιούλιο του 2015, μετά μάλιστα ένα θριαμβευτικό δημοψήφισμα, τότε πραγματικά πρέπει να ψαχνόμαστε ΟΛΟΙ, για να βρούμε ποια είναι η πραγματική, η αληθινή σημασία των λέξεων, που οι Έλληνες, καθόρισαν ιδιαίτερα των αφηρημένων εννοιών και των ιατρικών όρων, σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες.

Και διερωτόμαστε, αλήθεια, μαζί με τον Μπρεχτ: Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή το αντίστροφο;

Ως προς το μέγεθος πάντως, την... μαθηματική απόδοση την έκανε ο πλέον «αρμόδιος», ο Αλμπερτ Αϊνστάιν: «Δύο πράγματα είναι άπειρα· το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το πρώτο»!

Τελειώνοντας, θέλω να πω στον ώριμο πλέον ληξιαρχικά, Αλέξη Τσίπρα ότι, αν θέλει σώνει και καλά ν’ αφιερώσει ή να μοιραστεί τα βραβεία «πολιτικού σθένους» και «ευρωπαϊκού ιδεώδους», να τα μοιραστεί με τους πρωταίτιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τους συμπράττοντες μ’ αυτόν ασμένως, που συνωμότησαν τον Ιούλιο του 2015 υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, και όσοι ομονόησαν μ’ αυτούς, «Ποτάμι», «Ενωση Κεντρώων» και λοιπούς ριψάσπιδες, ευρωλάτρες και ευρωτελείς. Όχι μ’ εμένα, όχι με τους υπερήφανους Έλληνες.

 

Ας το μοιραστεί με τους Νενέκους και τους ραγιάδες!

Κλείνω με μια απορία: Καλά, επτά χρόνια «φαγούρας», δυστυχίας, ανεργίας, δυσπραγίας, μετανάστευσης (εισροών – εκροών), αυτοκτονιών, φτωχοποίησης, καταπίεσης, αρπαγής του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου, δεν έχουν πείσει το σύνολο των νουνεχών Ελλήνων περί του ασύμφορου, επιζήμιου, εθνοκτόνου και ύπουλου κατασκευάσματος, αυτού του είδους της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» με το ευρώ, με υπέρ Υπουργό Οικονομικών της ελεγχόμενης από τη Γερμανία Ε.Ε., με υπερ Υπουργό Εξωτερικών και άμυνας ομοίως;

«Λαχταρούν» να γίνουν κρατίδιο – επαρχία της γερμανικής Ενωμένης μισής Ευρώπης, για να ‘χουμε μια νέα και τελική πλέον φραγκοκρατία;


  1. ΕΒΔΟΜΗ 11/11/17, φ. 1008, σελ. 17.
  2. Αραθ. ΡΕ 506.244ν02-00/Α7-0231/2013.
   Εισηγήτρια: Arlene McCarthy
  1. EΠΙΚΑΙΡΑ 17/11/17 τεύχος 386, σελ. 26.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 544 επισκέπτες και κανένα μέλος