Όχι κόμματα κι αποκόμματα. Ενωμένο το ΟΛΟΝ του ΛΑΟΥ

Η σημερινή ημέρα συμπίπτει με την εθνική επέτειο της ένδοξης και ηρωικής αντίστασης σύσσωμου του ελληνικού λαού, χωρίς ιδεολογικές και ταξικές διακρίσεις, ενάντια στο φασισμό, στο Ναζισμό, στον δειλό επιδρομέα και άρπαγα φασίστα.

Το ΟΧΙ το είπε το μέγα πλήθος του ελληνικού λαού

Το “ΟΧΙ” του Μεταξά στις 3 τη νύχτα, χωρίς να ρωτήσει βασιλιά ή “συμμάχους” εξέφραζε τη βούληση του ελληνικού λαού. Ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας, αλλά ήταν Έλληνας. Να του το αναγνωρίσουμε. Όπως πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε τη συμπαράταξη στο ΟΧΙ του Γραμματέα του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη και των φυλακισμένων κομμουνιστών στ’ Ανάπλι!

Τέτοια σπουδαία ημέρα δεν μπορώ να τη γιορτάσω με ταρατατζούμ και με ...τούρτες. Την εορτάζεις τιμώντας τις ιδέες, τους αγώνες, τα οράματα εκείνων που έχυσαν το αίμα τους. Εκείνων που υπέφεραν... Κι εγώ υπέφερα στην Κατοχή. Και τώρα υποφέρουμε απ’ τους ίδιους. Εχουμε ΚΑΤΟΧΗ; Εχουμε πάντως συσσίτια.

Κατοχή σημαίνει να κρατείται κάτι από κάποιον, που το κατέχει κυριαρχικά. «Περιορισμός υπό τινος», σύμφωνα με τον Ηρόδοτο.

Ο όρος «κατοχή» χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλωτικό του καθεστώτος που ίσχυε κατά τη διάρκεια της κατάκτησης χώρας από τα Γερμανικά στρατεύματα και των συμμάχων τους.

«Το καθεστώς τούτο χαρακτηριζόμενον γενικώς από την εκ της εξουσίας των κατακτητών εξάρτησιν πάσης εκδηλώσεως δημοσίας ζωής εις τα καταληφθέντα υπό των (κυρίαρχων) στρατευμάτων εδάφη»1. Ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω: την εξάρτηση από την εξουσία των κατακτητών, όχι μόνο κάθε δημόσιας λειτουργίας, αλλά και της ιδιωτικής ζωής, όπως και της ίδιας της ζωής και κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εκδήλωση και αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης, της υποτέλειας, είναι η αίσθηση απαξίας της ανθρώπινης υπόστασης, η οικονομική καταστροφή για το πλείστον της κοινωνίας, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και κάτω του ζωικού επιπέδου. Η εξαθλίωση, η πείνα, οι ασθένειες, ο εξευτελισμός, τα μπλόκα και οι εκτελέσεις, ο θάνατος, η γενοκτονία!

Η γερμανική κατοχή του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα κράτησε τριάμιση κοντά χρόνια. 41 μήνες περίπου ή 40 αν λάβουμε υπόψιν μας τη «μάχη της Κρήτης», που αντιστεκόταν σθεναρά.

Η σημερινή απατηλή και ιδιότυπη ΚΑΤΟΧΗ, με κυβερνήσεις όχι τοποτηρητών τύπου Κούσλινγκ, Τσολάκογλου και ιδιαίτερα Ι. Ράλη, ούτε τύπου Επιτροπάτου, του Ράιχ υπό τον γκαουλάιτερ2, αλλά υποτελείς, ασυνεπείς – και αναξιόπιστες κυβερνήσεις, κρατάει μέχρι τώρα, οκτώ χρόνια! Μέχρι τώρα, εάν δεν εξελιχθεί στο διηνεκές ή δεν ανατραπεί. Αλλά πώς ν’ ανατραπεί, χωρίς ουσιαστική αντίσταση. Όταν έχει υποπέσει σε κατάσταση κατοχής, υπό την ιατρική έννοια του όρου – αναισθησία ψυχής, με «κοκάλωμα» (πάγωμα) όλου του σώματος και των μελών του, σύμφωνα με τον Γαληνό - σε κατάσταση «μέθης», το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και κυρίως η μερίδα εκείνη που έχει υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες αυτής της ιδιότυπης κατοχής: Οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι κατεστραμμένοι επιχειρηματίες και εκείνοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ή τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού. Μιλάμε για το 35,7%(!) του πληθυσμού, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (16.10.17).

Πού είναι όλος αυτός ο κόσμος; Γιατί δεν αντιδρά; Έχει κοκαλώσει; Ή μήπως έχει ναρκωθεί – ένα στάδιο προ του βρασμού, στο σύνδρομο του βατράχου.

 

Γιατί όμως επέμεινα, τόσο πολύ, στην ανάλυση του όρου ΚΑΤΟΧΗ; Γιατί τα περισσότερα κόμματα κι όχι μόνο τα «μνημονιακά», αλλά και άλλα όπως το ΚΚΕ ε.π. αμφισβητούν την ύπαρξη κατοχής στην παρούσα κατάσταση και αρκούνται στην «επιτροπεία», για να μη μειωθεί προφανώς η βαρύνουσα «αξία» της γερμανικής κατοχής, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ναι, είναι αλήθεια ότι τώρα δεν είχαμε εκτελέσεις, έχουμε όμως αυτοκτονίες! Αυτοκτονίες όμως είχαμε και στη ναζιστική κατοχή, όπως αυτή του Αττίκ και της Πηνελόπης Δέλτα!... και για τους ίδιους λόγους: την κατάθλιψη, το αδιέξοδο, την αξιοπρέπεια!

Αλλά δεν αρνούνται μόνο τα κόμματα ν’ αναγνωρισθεί το παρόν καθεστώς ως «κατοχικό» και για καθαρώς ιδιοτελείς λόγους – να θεωρηθούν ως συνεργάτες και μαριονέτες των ύπουλων κατακτητών – το αρνείται και μεγάλο μέρος του λαού από άγνοια του εννοιολογικού περιεχομένου είτε διότι αρκείται στη διαπίστωση των εξωτερικών χαρακτηριστικών, είτε διότι ακολουθεί τις κομματικές ντιρεκτίβες (οδηγίες). Είτε – το χειρότερο – για ν’ αποκοιμίσει, να κατευνάσει την έμφυτη προπατορική του τάση αντίδρασης.

Κανονικά ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί. Κι όμως αδρανεί, αντίθετα σε κάθε φυσικό νόμο!

Ο λαός σαν σύνολο – δεν μιλάμε για μεμονωμένες ομάδες ή άτομα – ΔΕΝ έχει αντιδράσει σθεναρά και αποτελεσματικά. Μέχρι στιγμής έχει «αντιδράσει» συστημικά.

Έχετε πάει σε διαδήλωση; Ψόφια συνθήματα: Λα – λαλά – λαλάλα – λα-λα-λα λαλά. Χωρίς παλμό, χωρίς οργή, δίχως ψυχή. Χωρίς ομαδική ψυχή. Σαν από υποχρέωση, από καθήκον. Μου ‘λεγε τις προάλλες, ένας συνταξιούχος με κατάλευκα μαλλιά (είχε τουλάχιστον μαλλιά): Τί θα γίνει; Τα παιδιά δεν πείθονται. Ο γιος μου είναι στην καφετέρια με τους φίλους του. «Φιλοσοφούν» με τον τρόπο τους. Η κόρη μου είναι στη δουλειά της, ευτυχώς αυτή έχει· έστω τεσσεράμιση κατοστάρικα· είναι και τα φιλοδωρήματα, στην καφετέρια... Ξέρεις, με τα POS κοπήκανε κι αυτά. Έτσι; Έτσι συνεχίζουμε να δίνουμε τους αγώνες, που ‘χαμε μάθει, εσύ κι εγώ, ως «έφηβοι» της τρίτης ηλικίας!... Τί έχουμε να χάσουμε, αν συγκρουσθούμε με τα ΜΑΤ; Τη ζωή που δανειζόμαστε για να «σπάει πλάκα» ο Μεγαλοδύναμος;...

Αυτή είναι η πραγματικότητα· αυτή είναι η ιδιότυπη και ύπουλη κατοχή. Ποιος «πρωθυπουργός» και ποιοι Υπουργοί; Μπορούν ν’ αλλάξουν, όχι το ύψος, αλλά τη σύνθεση του ΦΠΑ; Ο Τσολάκολγου3 στην κατοχική κυβέρνηση, δεν άντεξε την καταισχύνη και παραιτήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο, ενώ άλλοι “διαγκωνίζονταν” να τον διαδεχθούν. Αυτοί, θέλουν να εξαντλήσουν την τετραετία και να επανεκλεγούν. Μετά θα προσφεύγουν στο ΣτΕ να ζητάνε μερικά εκατομμύρια «αναδρομικά» ισοδύναμα των δικαστικών, σαν τους αποτυχόντες πρόσφατους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ! Να δούμε τι «ρετάλια» εκλέγουμε να μας καταστρέφουν!

Ο κόσμος δυστυχεί, πεινάει ή τρέφεται στα συσσίτια, κι αυτοί ζητάνε αναδρομικά! Οι αναίσχυντοι...

 

Και τώρα τι κάνουμε;

Σωστό ερώτημα. Οι διαπιστώσεις θέλουν και πρόταση! Λέω...: Αφού συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ΚΑΤΟΧΗ, από «φίλιες» δυνάμεις, τους «συμμάχους» και εταίρες μας,

- Αντιστεκόμαστε δυναμικά – όπως το ΕΑΜ – και πονηρά – όπως οι εταίρες μας χώρες της Ε.Ε., δηλαδή κατά κύριο λόγο, το γερμανικό κυρίως και το γαλλικό κεφάλαιο.

- Καταγγέλουμε τις κυβερνήσεις εξαπάτησης, προδοσίας, παρανομίας και συνεργασίας με τις δυνάμεις οικονομικής κατοχής και θεωρούμε τις κυβερνητικές και νομοθετικές πράξεις τους ΑΚΥΡΕΣ ως ανυπόστατες και όσες δικαστικές αποφάσεις εμπίπτουν σ’ αυτές, ακυρώσιμες (πλειστηριασμοί, «νομιμότητα» μνημονίων, ΕΕΤΗΔΕ κλπ.).

- Αποχωρούμε, κατόπιν συμφέρουσας συμφωνίας, ή σε αντίθετη περίπτωση μονομερώς από την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) και επανερχόμαστε στο εθνικό νόμισμα. Σ’ αυτή τη φάση ΔΕΝ ανοίγουμε άλλα μέτωπα (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, κλπ.)

- Παγώνουμε την εξόφληση του δημόσιου χρέους για έλεγχο εγκυρότητας, νομιμότητας, δυνατότητας αποπληρωμής και απαιτούμε τις αξιώσεις μας επί των γερμανικών οφειλών ΑΜΕΣΑ και όχι μόνο.

Για κάθε σοβαρό, εθνικής σημασίας ζήτημα, αποφασίζει ο Λαός με δημοψήφισμα, μετά από δίμηνη τουλάχιστον, πλουραλιστική, ισοκατανεμημένη mediακή προετοιμασία ενημέρωσης, επιχειρημάτων και διαλόγου.

Όσες πολιτικές δυνάμεις, φορείς και άτομα συμφωνούν με τους παραπάνω στόχους, «ασχέτως παρελθόντος και ασχέτως οραμάτων μέλλοντος» - που έλεγε και η διακήρυξη του ΕΑΜ - προσχωρούν στο ενιαίο μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, ανάστασης, ανάταξης – πέστε το όπως θέλετε.

Στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν χωρούν «αριστεροί» και «δεξιοί» χαρακτηρισμοί και ταμπέλες· αυτά είναι για μετά. Δεν μετατρεπόμαστε ασφαλώς σε ιδεολογική «σούπα»! Ιεραρχούμε και επικεντρωνόμαστε στο καυτό θέμα της σωτηρίας της πατρίδας μας και του λαού μας. Όταν βουλιάζει το καράβι και επιβιβάζεσαι στη σωσίβια λέμβο, δεν ρωτάς το διπλανό σου αν είναι δεξιός ή αριστερός. Κοιτάτε να τραβάτε κουπί στον ίδιο ρυθμό, στην ίδια κατεύθυνση, στη σωτηρία!

Αν δεν συμφωνήσουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σε πέντε γενικής αποδοχής θέματα και δεν βαδίσουν ΕΝΩΜΕΝΕΣ προς τις εκλογές σ’ ένα εθνικο-λαϊκό μέτωπο αξιόπιστης και αξιόμαχης δύναμης, θα θεωρηθούν από το λαό και θα καταγραφούν από την Ιστορία ως συνυπεύθυνοι της καταστροφής της πατρίδας μας και του λαού μας.

―――――――

  1. Κατοχή: Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη (συμπλήρωμα τομ. Γ).
  2. Γκαουλάιτερ (γερμ. Gauleiter): κατευθυνόμενος διοικητής, ηγέτης (γερμ. Leiter) μιας περιφέρειας (γερμ. Gau). Όπως π.χ. της κατεχόμενης Ουκρανίας το 1942, ο Κοχ· (αποτολμήθηκε το 2011 από την Ε.Ε. και επίσημα με τον «Επίτροπο δράσης» της Κομισιόν Χ. Ράιχενμπαχ).
  3. Τσολάκογλου: Στρατηγός του Αλβανικού Μετώπου που συνθηκολόγησε αυτοπροαιρέτως με τους Γερμανούς παρά τη θέληση της επίσημης στρατιωτικής, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος