Ποιός Τζορτζ Όργουελ, Ποιά σοβιέτ - νομενκλατούρα! Εδώ είναι το θηρίο της Αποκάλυψης!
γράφει ο: Κώστας Βενετσάνος

 

«να δώσουσιν ατος χάραγμα
π τς χειρς ατν τς δεξις
π τν μετώπων ατν,
καί να μή τίς δύναται γοράσαι πωλήσαι
ε μή χων τό χάραγμα...»
 

«Αποκάληψις» Ιωάννου, κεφ. ΙΓ΄16

 

Θαυμαστές όντως οι «εξ αποκαλύψεως» προφητείες του Ιωάννη αλλά αυτές είναι ...θρησκευτικές και μάλιστα της ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στην παγκοσμιοποίηση του νεοφιλελευθερισμού που επιδιώκει την ομογενοποίηση των λαών, στη …σούπα του καταναλωτισμού και της “κινητικότητας” του φτηνού εργατικού δυναμικού. Το κακό είναι ότι πέφτει στη “λούμπα” και ένα μέρος τουλάχιστον της αριστεράς που συγχέει την παγκοσμιοποίηση με τον διεθνισμό.

Όταν όμως έγραφε προπολεμικά ο Τζορτζ Όργουελ τις «προφητείες» του για το 1984, ούτε μπορούσε να φανταστεί την τεχνολογική εξέλιξη, μία γενιά μετά, ούτε το μέγεθος της θηριωδίας που υποκρύπτει η απληστία του homo economicus της μεταμοντέρνας καπιταλιστικής περιόδου.

Με προσωπείο μάλιστα, τις «αξίες» και τα «δημοκρατικά» ιδεώδη της αστικής Δημοκρατίας προσπαθεί να καλύψει το αποτρόπαιο πρόσωπο του ναζισμού που υποκρύπτει συμφυώς εντός του και που υποτίθεται ότι εξάλειψε με τις εκατόμβες αίματος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το “θηρίο” δεν εξαλείφεται με αίμα. Τρέφεται απ΄αυτό! Και θέλει να γνωρίζει τα πάντα και να ελέγχει τα πάντα.                                                            

Αιτία για το αντικαπιταλιστικό μου παραλήρημα καλοκαιριάτικα είναι η παρατήρηση-επισήμανση φίλου αναγνώστη, που αντιτίθεται στην προ τριετίας περίπου πρότασή μου για την αντικατάσταση του οποιουδήποτε τραπεζικού χρήματος, -ευρώ, δραχμή, κάρτας και λοιπά-, με το ηλεκτρονικό χρήμα, σε ισοδυναμία παραγωγικής βάσης, ελεγχόμενο αυτόματα από ηλεκτρονικό υπολογιστή terabytes της κεντρικής Διοίκησης, με σκοπό αφενός στην προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις και αφετέρου στην εξάλειψη των μεσαζόντων και της τοκογλυφικής κερδοσκοπίας, μαύρου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της συνακόλουθης υπερφορολόγησης, της κοινής εγκληματικότητας – κλοπές, ληστείες κ.λπ. – τις μίζες, τα ναρκωτικά και άλλα που τα έχω αναπτύξει στη σχετική αρθρογραφία μου. Ναι, αλλά κατά τον φίλο αναγνώστη αυτό σημαίνει … 666 και παρακολούθηση “τι κάνουμε και τι αγοράζουμε”.

Όχι δεν είναι έτσι, αλλά δεν είναι του παρόντος. Ο φίλος αναγνώστης λοιπόν, μου είπε: «Μπες στο internet να δεις, πως σουηδική εταιρεία συνέστησε στους υπαλλήλους της να βάλουν εθελοντικά στο χέρι τους ένα μικροτσίπ όσο ένα ρύζι, για να διευκολύνονται στην εργασία τους και να γίνουν πιο αποδοτικοί!»

Δεν το πίστεψα. Μπήκα στο Internet και…1.680 αποτελέσματα σε 0,54 του δευτερόλεπτου. Δεν πίστεψα στα μάτια μου:                                                                                      

-- «Σουηδική εταιρεία εμφυτεύει μικροτσίπ στο χέρι υπαλλήλων της» (Στοκχόλμη). Εθελοντικά πάντα και «για το καλό τους». Όσοι αρνούνται, αργότερα πέφτουν σε δυσμένεια ή και αντικαθίστανται. Διαφωνείτε; (πηγή: www.protothema.gr κ.α.)

Κατά δήλωση εκπροσώπου της, στην αρχή μούδιασαν, αλλά σταδιακά, πάνω από τούς μισούς δέχθηκαν να …εμβολιαστούν.

-- «Εταιρεία τσιπάρει τους εργαζομένους της για καλύτερες επιδόσεις»! Η εταιρεία είναι αμερικανική, εδρεύει στο Ουισκόνσιν και αυτή την εβδομάδα, κατά δήλωση της εταιρείας, θα τσιπάρει πενήντα μέλη του προσωπικού τους. Η εταιρεία λέγεται Three Square Market (32 M). Oσοι υπάλληλοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν θα τους τοποθετηθεί ενα tsip ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και μετά την εμφύτευση οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκτελούν μία σειρά από συνηθισμένες εργασίες γραφείου με ένα απλό κούνημα του χεριού τους. Το τσιπ κάνει χρήση της τεχνολογίας και επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στις πιστωτικές κάρτες, για ανέπαφες πληρωμές και στα συστήματα πληρωμής μέσω κινητού. Το ίδιο είδος είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τους εργαζόμενους της σουηδικής εταιρίας Epicenter που αναφέραμε παραπάνω.                                                                                                                            

Το κόστος του μικροτσίπ είναι 100 έως 300 ευρώ. (πηγή techblog.gr, Λαΐδα Λιμνιάτη). Δεν είναι όμως οι μόνοι αυτοί που αναφέραμε αμέσως παραπάνω. Πρωτοπόροι είναι και οι Βέλγοι: «τσιπάρισμα σε υπαλλήλους βελγικής εταιρίας», διαβάζω σε άλλο άρθρο της σχετικής αναζήτησης. «Στο Βέλγιο, μία εταιρεία marketing, η new fashion ζητά από τους υπαλλήλους της, εθελοντικά πάντα, να εμφυτέψουν τσιπάκι για να…. (πηγή unblock.gr).

«Πριν 2 χρόνια στο pronews.gr, είχανε μεταδώσει την είδηση σοκ που ήρθε από το δοκιμαστήριο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στη Σουηδία όπου εταιρεία μαρκάρει σαν βόδια τους υπαλλήλους και αυτοί αποδέχονται εν πλήρει γνώσει, να απορρίψουν την ελευθερία τους και να δεχτούν το τρισκατάρατο χάραγμα της Αποκάλυψης (παραβολικά), την εμφύτευση του τσιπ στο χέρι. Η νέα τάξη πραγμάτων προ των πυλών, ετοιμάζεται για το τελικό της βήμα πριν την οριστική υποδούλωση του ανθρώπινου γένους που φέρνει το “χάραγμα της Αποκάλυψης” σαν είδος οικονομικής διευκόλυνσης. Και το χειρότερο πολλοί εκ των ανθρώπων είναι έτοιμοι να πουλήσουν την ελευθερία τους, στην κυριολεξία, για ένα πιάτο φαγητό, σχολιάζει το www.Prοnews.gr και συνεχίζει:

«Ποιό ελεεινό σχεδιασμό για την υποδούλωση του ανθρώπου δήθεν “για το καλό του” και για να αποκτήσει ευκολίες που δεν θα μπορούσαν να κάνουν»!.                        

--«Πονάει σαν να σου κάνουν ένεση με λεπτή βελόνα», είχε σχολιάσει ο ρεπόρτερ του BBC που καλύπτει θέματα τεχνολογίας και εμφύτευσε και αυτός το τσιπάκι στο χέρι του! Το χειρότερο είναι ότι το τσιπάκι υπέγραψαν τότε ότι το δέχονται 400 άνθρωποι και όπως δηλώνουν οι περισσότεροι ελπίζουν στο μέλλον να μπορούν με αυτό να κάνουν και τις συναλλαγές τους, να πληρώνουν τον καφέ και το σάντουιτς που αγοράζουν από την καντίνα του γραφείου τους. Μάλιστα, είναι πολύ ευχαριστημένοι καθώς δεν χρειάζονται κωδικοί, ΡΙΝ ή άλλου είδους δικλείδες ασφαλείας αφού η “κάρτα” τους δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ή να κλαπεί.

Κοιτάξτε λίγακι στο μέλλον και σκέφθείτε για να κάνω κι εγώ τον “Προφήτη”: Είστε στο μαιευτήριο και ο γιατρός ρωτάει τη λεχώνα: «Θέλετε το παιδάκι σας να μάθει, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια, να μιλάει πέντε - έξι γλώσσες, ιστορία γεωγραφία μαθηματικά …φιλοσοφία, με έναν απλό τρόπο; θα του βάλουμε εδώ, πίσω από το αυτάκι του, αυτό το αόρατο σχεδόν τσιπάκι νανοτεχνολογίας! Το plus θα σας κοστίσει 3.000 ευρώ –ας πούμε- και θα είναι επεκτεινόμενο με μικρές επιβαρύνσεις".

Ποια (Χαζο)μαμά ή (χαζο)μπαμπάς δεν θα δεχτεί, μετά χαράς, να κάνει την μικρή παραχώρηση, για να έχει ένα παιδί ιδιοφυΐα; Και, σίγουρα, ανταγωνιστικό, στην Οργουελική κοινωνία μας!

Λεπτομέρεια, κάποιοι θα μπορούν να χειρίζονται και τις σκέψεις αυτής της “ιδιοφυΐας”!

Το άκρον άωτον του πιο αποτρόπαιου, του πιο τρομακτικού, του πιο απάνθρωπου και παρά φύση ΝΑΖΙσμού.

Κώστας Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος