Τώρα που κλείσαμε έναν χρόνο από το υπερήφανο νέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον αυταρχισμό αυτής της Ευρώπης του μεγάλου κεφαλαίου, των αισχρών τοκογλύφων, της μεταμφιεσμένης ξεδιάντροπα με τον διάτρητο χιτώνα της δήθεν δημοκρατίας,

- το υπερήφανο “όχι” που πραξικοπηματικά και αυθαίρετα μετατράπηκε σε «ναι» στο τελεσίγραφο, που υπέγραψαν και  ψήφισαν ανάξιοι και επίορκοι ηγετίσκοι – ας θυμηθούμε τις ...μπουρμπουλήθρες που εξέπεμψαν οι διάφοροι ...μπλουμ της Ε.Ε., αποκαλύπτοντας την ασέβειά τους στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία, για την οποία υποτίθεται κόπτονται, «...υπηρετούν» και θρασύτατα και απροκάλυπτα περιφρονούν.

Ιδού:
Ντάισεμπλουμ: «σφάλετε αν νομίζετε ότι δημοκρατία έχουμε εκεί που ένα εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ευρωζώνη».

Δεν μας είπε βέβαια πού έχουμε δημοκρατία κατά την άποψή του, αφού η απόφαση τού Δήμου – του Λαού δηλαδή – δεν συνιστά Δημο-κρατία προφανώς οι τραπεζο-κρατία είναι ισχυρότερη και εγκυρότερη...Γιούνγκερ: Πρόεδρος της Κομισιόν: «Δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή εναντίον των συνθηκών της Ε.Ε.»

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνθήκες δεν επικυρώθηκαν πρωτογενώς, από το λαό στα περισσότερα κράτη – μέλη και όπου επικυρώθηκαν πρωτογενώς δεν επικυρώθηκαν όλες. Νομικά και πολιτικά οι αποφάσεις των λαών, όποιες κι αν είναι, είναι εγκυρότερες και ισχυρότερες, απ’ αυτές που αποδέχθηκαν οι αντιπρόσωποι του λαού. Αλλά εκείνο που έχει σημασία, είναι οι αντιλήψεις για τη δημοκρατία, που έχουν αυτοί οι κύριοι, οι παχυλότατα αμοιβόμενοι, ακόμα και για να μας καταστρέψουν.
Αλλά για ορισμένους αλλοδαπούς και ημεδαπούς, η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και η κρατική, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, είναι ψιλά γράμματα. Γι’ αυτούς, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, σημασία μεγίστη έχει «προπαντός το ευρώ», «αντί πάσης θυσίας, να παραμείνουμε στην ευρωζώνη».

Όμως πρώτος ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο όχι, άσχετα αν προδόθηκε από την ηγεσία του, από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα μέχρι τον έσχατο βουλευτή και την κυβέρνηση, πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτό – αλλά οι πρώτοι που θα το πραγματοποιήσουν θα είναι οι Βρετανοί.

Οι Εγγλέζοι – λαός και ηγεσία – έδειξαν με την απόφασή τους, για έξοδο από την Ε.Ε., ότι αυτή την Ευρώπη της γραφειοκρατίας, της λιτότητας, της αδιαφάνειας, της γερμανικής ηγεμονίας, ΔΕΝ την θέλουν. Δεν τη «γουστάρουν» βρε αδερφέ.

Τα γιουσουφάκια και οι ραγιάδες μπορούν να μείνουν. Μη μας αναγκάζουν όμως και εμάς γιατί δεν πάει άλλο. Η έκρηξη επίκειται· ακούω ήδη το ρολόι του εκρηκτικού μηχανισμού, ΤΙΚ - ΤΑΚ, τικ-τακ τικ-τακ.
 
Κώστας Βενετσάνος
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 408 επισκέπτες και κανένα μέλος