«Το δανείζεσθαι της εσχάτης αφροσύνης και μαλακίας εστίν» Πλούταρχος1
 
Λέγαμε, στο προηγούμενο φύλλο (φ.936/21-5-16), πόσα ήσαν τα δάνεια, πόσα απ’ αυτά φτάσανε στα δημόσια ταμεία, πού πήγαν τα δάνεια – πως διετέθησαν – και πως μας κατέστησαν δανείων υποτελείς, πριν καν ανακτήσουμε την ελευθερία μας με τον ηρωικό ξεσηκωμό του 1821, στην ύπουλη και πονηρή Αλβιώνα και ευνοήτως, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ώστε, τελικά, να «πτωχεύσουμε» το 1893 και να τεθούμε υπό τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΟΕ), από τον οποίο απεμπλακήκαμε το 1987! Φρέσκα πράγματα δηλαδή, για να μεθοδευτεί η νέα εξάρτησή μας, με τα μνημόνια των «σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ, των Παπανδρέου - Βενιζέλου, των νεο-φιλελεύθερων της Ν.Δ. των Σαμαρά – Μητσοτάκηδων και τέλως(;) της αριστερο-δέξιας Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μας παρέδωσαν ξανά για να τεθούμε υπό την επιτροπεία του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
 
Όλο το πολιτικό σύστημα δηλαδή, ΕΚΤΟΣ του Κομμουνιστικού Κόμματος που ζει όμως στο φαντασιακό κόσμο του, της επαναστατικής κοινωνικής ανατροπής από το συρρικνωμένο αριθμητικά και εξασθενημένο οικονομικά προλεταριάτο και λοιπών δυνάμεων, που δεν τις προσελκύει.
 
Εκτός, ακόμη, από τους υπερ-εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής» με ακραίες χουντο-ρατσιστικές και ναζίζουσες, ιδεοληψίες, που λένε ωραία πράγματα στη Βουλή, με άσχημο και αποκρουστικό τρόπο και δράση.
Εκτός, ακόμη, από τις εκτός Βουλής δυνάμεις της ΛΑ.Ε. των Π. Λαφαζάνη και λοιπών συνεπών προσωπικοτήτων της αριστεράς, του ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη, της «Πλεύσης Ελευθερίας», της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και άλλες συνεπείς κινήσεις και προσωπικότητες.
 
Λαός αγανακτισμένος, απογοητευμένος και σαστισμένος
 
Αλλά αυτό το πολιτικό σύστημα, ποιά ανταπόκριση, τι αντιστοιχία έχει στην κοινωνική βάση; Στον λαό· τυπικά, στο εκλογικό σώμα, με βάση τις τελευταίες εκλογές, του περασμένου Σεπτέμβρη, με όλα τα εκβιαστικά διλήμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις και με άρνηση ψήφου από το 46% δηλ. ένας σχεδόν στους δύο ψηφοφόρους, οι δυνάμεις καταμετρήθηκαν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 35,46%, Ν.Δ. 28,09%, Χ.Α. 6,99%, ΠΑΣΟΚ 6,29%, ΚΚΕ 5,55%, ΠΟΤΑΜΙ 4,09%, ΑΝΕΛ 3,69%, ΕΝ.ΚΕΝΤΡ. 3,44%, ΛΑΕ 2,86%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,85%, ΕΠΑΜ 0,77%, Λοιποί 1,47%.
 
Δηλαδή οι μνημονιακές ευρωτελείς2 και ευρωμανείς δυνάμεις έλαβαν 81% (ουσιαστικά, κάτω απο 50%), ενώ οι αντιμνημονιακές και οι καθοιονδήποτε τρόπο αντιστεκόμενες, ενεργά ή παθητικά, «συγγενείς» πλην κατακερματισμένες ή εχθρικές (αφορά μόνο τη Χ.Α.) εντός ή εκτός Βουλής, συσσπείρωσαν μόνο το 19%! Αυτό αποτελεί κραυγαλέα αντίφαση με το 63% του, προ διμήνου, δημοψηφίσματος.
 
Να σημειώσουμε ότι ο πολυμερισμός των ευρωτελών και των ευρωλατρών λειτούργησε ενισχυτικά για τις δυνάμεις αυτές, γιατί οι επίπλαστες ή διαβαθμιστικές ή προσωπικές αντιθέσεις τους ενίσχυσαν τη συσπείρωση και τη συμμετοχή των οπαδών τους. (Μην ηττηθούμε και «ξανάρθει η δεξιά» κι απ’ την άλλη να κλείσουν γρήγορα την «αριστερή παρένθεση»!).
 
Αντιθέτως ο κατακερματισμός των εθνοκεντρικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών και αντιστασιακών δυνάμεων είχε αποθαρρυντικές, φυγόκεντρες, αποσυσπειρωτικές και γενικά αρνητικές επιπτώσεις και ως προς τη συμμετοχή και ως προς την επιλογή.
 
Αυτό επιβάλλεται να γίνει «μάθημα» στις πατριωτικές και κοινωνιστικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να επιδιώκουν ειλικρινά και σθεναρά τη μετωπική συσπείρωση ενάντια στην ξενοτελή παράταξη των προσκηνυμένων στους τοκογλύφους, στα αρπακτικά της «ιεράς συμμαχίας» του Κεφαλαίου, των νεόφραγγων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Και μιας και αναφέραμε παραπάνω τους «προσκηνυμένους» - στην Τρόικα – το μυαλό μας πάει συνειρμικά στο σύνθημα του Κολοκοτρώνη, «φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυμένους!» Ποιοί ήταν οι προσκυνημένοι τότε;
Μετά την πτώση του Μεσολογγίου, της Ακρόπολης των Αθηνών και άλλες νίκες του Ιμπραήμ, επήλθε πανικός στην κυβέρνηση Ζαΐμη κι άρχισε φαγομάρα στους καπετανέους.
Την κατάσταση αυτή την εκμεταλεύτηκε ο Ιμπραήμ, για να δείξει πόσο... «μεγαλόκαρδος» ήταν. Υποσχόταν στους καπετανέους, που θα προσκυνούσαν «πράγματα και θάματα»: Πενταετή απαλλαγή από φόρους (ασυδοσία), ανέγερση οικίας, χορήγηση ζευγαριού (βοειδών) άλογο κ.α. αγαθά! (Φρατζής).
Δυστυχώς βρέθηκαν πολλοί που κιότεψαν, με πρώτο τον Δ. Νενέκο3. Ατυχώς τον ακολούθησαν πολλοί καπετανέοι που προσκύνησαν τον Ιμπραήμ.
 
«Οι διευκολύνσεις στους προσκυνημένους ήταν τεράστιες και το σχέδιο αποδείχθηκε σατανικό»4. «Ποτέ δεν φοβήθηκα στη διάρκεια της επανάστασης λέει ο Κολοκοτρώνης (...) μόνο το προσκύνημα φοβήθηκα».4
Έτσι, αντιδρώντας ο «Γέρος», έκανε γενική επιστράτευση στο Μοριά φοβίζοντας τους ...φοβισμένους και τους...επιρρεπείς.
 
«Φωτιά και τσεκούρι (...) Όποιο χωριό δεν γυρίσει θα καταστραφεί, αλλά όσοι επιστρέψουν (στην επαναστατημένη πατρίδα) το Έθνος θα τους συγχωρέσει».
Μα ο «Γέρος» ήταν γέρος «ψημένος» και ατόφιος. Δεν ήταν παιδαρέλι του κομματικού ...ευρω αριστερού σωλήνα!
 
Ούτε είχε κάποια εκατομμύρια τραπεζικές καταθέσεις και κάμποσα ακίνητα, σαν μερικούς – μερικούς.
Έτσι και τώρα! Ο λαός είναι φοβισμένος και σαστισμένος, μετά τις πολλαπλές κωλοτούμπες από δεξιά κι απ’ αριστερά, από το ’11 και δώθε, μετά το σοκ που υπέστη και την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται εν μέσω πολλαπλών καναλιών και απαίδευτων και ανιστόρητων, καλοπληρωμένων... ρεαλιστών (έτσι λέγονται τώρα οι ραγιάδες). Είναι ακόμη απογοητευμένος από τις κοροϊδίες και την έλλειψη ικανών, θαρραλέων και διορατικών ηγετών. Αλλά είναι και αγανακτισμένος από την κατάσταση που βιώνει και τις μπούρδες που ακούει.
Ο λαός περιμένει να καταλάβουν οι συνεπείς αντιμνημονιακοί πολιτικοί σχηματισμοί ότι χωρίς συνένωση ΔΕΝ γίνεται τίποτα. Δεν πείθουν· είναι αναξιόπιστοι στις μεγάλες μάζες. Πρέπει να το καταλάβουν.
Απαιτείται σύμπραξη και συμφωνία σε δύο, τρία, πέντε βασικά θέματα. Τέρμα! Τα άλλα τα βρίσκουμε όταν θα επανέλθουμε στην κανονική ρότα. Και για να επανέλθουμε στην κανονική ρότα απαιτείται ν’ ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία.
 
Η Ελλάδα ν’ ανακτήσει τη δική της κρατική οντότητα. Κι αυτό δεν γίνεται χωρίς απεξάρτηση από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Δεν ανοίγεις πολλά μέτωπα, τώρα. Ένα μόνο. Το εθνικό νόμισμα, για να μπορέσεις ν’ ανατάξεις την οικονομία και να καθορίζεις εσύ την οικονομική σου πολιτική. Την παραγωγή σου, τα δημοσιονομικά σου και την ανταγωνιστική φορολογική σου πολιτική κ.λπ κ.λπ.
Ακολούθως απαιτείται:
- Αναστολή πληρωμών (όχι παύση).
- Λογιστικό έλεγχο των οφειλών της χώρας (αυτό που άρχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την επιτροπή αλήθειας) και διακανονισμό των τυχόν υπολοίπων. Τα έχουμε πληρώσει στο πολλαπλάσιο.
- Απαίτηση των γερμανικών οφειλών (Κατοχικών δανείων και πολεμικών αποζημιώσεων). Αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται πρώτο θέμα στην καθημερινή ημεσήσια διάταξη.
- Οι συμβάσεις της εξαετίας 2010-2016 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ!
Έγιναν «με το πιστόλι στον κρόταφο», ενάντια στο Σύνταγμα – που έχει παραβιαστεί κατάφορα επανειλημμένα - και το Διεθνές Δίκαιο. Οι συμβάσεις ακόμη και στο εσωτερικό δίκαιο πρέπει να συνάπτονται ελευθέρως, να είναι αμφοτεροβαρείς, να μην είναι δόλιες, να είναι πραγματοποιήσιμες, και να μην αντιβαίνουν στην καλή πίστη... Δεν θέλω ν’ αναφερθώ άλλο στην νομική πλευρά του θέματος, πράγμα που έχω κάνει πολλές φορές από το 2010. Είναι δουλειά των νομικών, των δημοσιολόγων, των Συνταγματολόγων. Γιατί δεν έχουν πραγματοποιήσει ανοικτά και δημόσια συνέδρια;
Γιατί κανένα κόμμα ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις συμβάσεις του ΤΣΙΠΡΑ ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ; Έχει νομική σημασία αυτό.
 
Ο Λαός βοά:
Κάντε σοβαρή δουλειά, προτού εξαγριωθεί ο κόσμος.
«Το αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται όταν τα πουλιά παύουν να πετούν! Μην κουρνιάζετε λοιπόν, σαν τις κότες. Όταν βγει το φίδι, θα μας φάει όλους.
 
 

1. Πλούταρχος: (1ος αιώνας μ.Χ.) «ΗΘΙΚΑ – περί του μη δανείζεσαθαι».
2. Ευρωτελής: κατά το υποτελής (εκείνος που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τέλη, φόρους) ευρώ + τέλος = σηκώνω (μτφ) αντέχω, υποφέρω, βλ. Ομόριζο ταλανίζω. (ετυμολ. Λ. Γ. Μπαμπινιώτη).
3. Κολοκοτρώνης: «Απομνημονεύματα».
4. Στεφ. Τσαπάρας: «Η πολιτική Ηγεσία και οι ξένοι στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας».
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 guests και κανένα μέλος