«... Αγρότης είν’᾽ένα σύμβολο σπουδαίο·
το άροτρό του χάραξε το δρόμο το μοιραίο,
που η ανθρωπότης μέσα του, αδιάκοπα βαδίζει!»*

Οι αγρότες ξεσηκώνονται. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει - τηρουμένων των αναλογιών- ένα νέο Κιλελέρ!

Να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ο αγρότης, «ο φέρων οργανισμός»1 της οικονομίας, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίζεται ως γελάδα εξαντλητικά αρμεγώμενη και μη ταϊζώμενη.

Ναι, αλλά πρέπει όλοι να πληρώνουν (χάριν ισότητας), σου λένε μερικοί! Και για την ασφάλειά τους και για τη συνεισφορά τους στα «δημόσια βάρη».

Ναι, αλλά πόσο;

Κι επειδή έχουμε «αριστερή» κυβέρνηση, να τους θυμίσουμε βασικά μαρξιστικά διδάγματα: «Οι ποσοτικές αλλαγές, φέρνουν και τις ποιοτικές αλλαγές».

Οταν για παράδειγμα, σε εισόδημα 20.001 € έχεις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις 5.000 € (25%) η επιβάρυνση «τρώγεται» και καταπίνεται. Όταν οι επιβαρύνσεις που προβλέπονται, «για να τηρήσουμε τις συμφωνίες» με τον Σόιμπλε, είναι 55%, δηλαδή 11 χιλιάρικα και σου μένουν 9.000 €, το χρόνο, για να φας, να πληρώσεις φως, νερό, τηλέφωνο, δημοτικούς φόρους και ΕΝΦΙΑ, ε, αυτό δεν τρώγεται με τίποτα. Σε “τρώνε” ή πεθαίνουν· και μάλλον θα σε “φάνε”.

Γιατί, επομένως, τα κάνει αυτά μια κυβέρνηση; Για ν’ αυτοκτονήσει; Από σαδισμό; Από μεγαλεπίβολα σχέδια, μήπως; Γιατί θέλει να μιμηθεί τους προηγούμενους, που το παίζουν τώρα, καλοί; Όχι· το κάνει αναγκαστικά, γιατί υπέκυψε το καλοκαίρι, αντίθετα στη λαϊκή εντολή, στις απαιτήσεις των αρπακτικών της τρόικα, που θέλουν να μας φάνε και τα χωράφια!

Κάθισαν σαν «κοτούλες», κακαρίζοντας παραπονιάρικα, ενώ παρίσταναν τους κoκόρους!

Θαυμάσιος ο συμβολισμός της ακτιβίστριας Αυγής Βουτσινά, με την κότα λεγκόρν που εναπόθεσε στον περίβολο του Πρωθυπουργικού μεγάρου Μαξίμου, για να συντροφεύσει επ΄ολίγον τις ...«κότες» που βρίσκονται εντός.

Και του το θύμισε ο «ιέρακας» Σόιμπλε, προχτές στο Νταβός: Αλέξις, «είναι η εφαρμογή του προγράμματος, βλάκα»! (παραφράζοντας τη φράση του Κλίντον στη λογομαχία του με τον Μπους: «Είναι η οικονομία, ηλίθιε!»). Μετά απ’ αυτήν την υψηλού επιπέδου ...αβροφροσύνη, δικαιούμαι νομίζω να θυμίσω σε όλους πως είναι πλέον, ηλίου φωτεινότερο πως η αιτία της κρίσης είναι η απληστεία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, βλάκες! (Για να μη χρησιμοποιήσω τον παγκοσμίως γνωστό νεοελληνικό όρο).

Ο Αλέξης δεν άντεξε στις απειλές, τις ψυχολογικές πιέσεις πολλαπλών προελεύσεων, στις συμβουλές των λοιπών «νουνεχών ορνίθων» της ακολουθίας του – υπαγορευομένων από τον διακαή πόθο παραμονής και νομής της εξουσίας με όλα της τα αγαθά, όπως και οι προγενέστεροι Σοσιαλ-Νεοδημοκράτες και εις βάρος βεβαίως του λαού και της πατρίδας. Στο όνειδος και την καταισχύνη της προδοσίας, της παράδοσης της «πόλης», της προσβολής της ιστορίας, των παραδόσεων, της αξιοπρέπειας του ιστορικού λαού των Ελλήνων.

Πέθαναν οι Λεωνίδες, οι Σαλαμινομάχοι,
οι λίγοι μαχητές του Παλαιολόγου...
Μα τα περήφανα λόγια του, προς τον άγριο πορθητή «μαρμάρωσαν»!

Το δέ τήν πόλιν σοί δοῦναι οὔτ' ἐμόν ἐστί οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινή γάρ γνώμη πᾶντες αὐτοπροαιρέτως ποθανοῦμεν καί οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν»

Κι αν τολμήσεις να μου πεις, μηδαμινό ανθρωπάκι, πως «ναι, αλλά η πόλις αλώθηκε» την απάντηση αδυνατείς να την καταλάβεις, γιατί σου λείπει η λεβεντιά μιας τρίχας του Καραϊσκάκη, του σακατεμένου ήρωα του αλβανικού μετώπου και του Ρούπελ, του ΕΛΑΣίτη αντάρτη, του Κύπριου αγωνιστή. Είσαι ένας εκμαυλισμένος νεοέλληνας καλοπερασάκιας, άξιος μόνο για καταφρόνια.

Δεν μπαίνεις μ’ ένα κερί αναμμένο, σε μια αποθήκη με δυναμίτες, που σου ‘πε ο Σόιμπλε και του απάντησες «ευφυώς» αλλά ουτοπικώς. Η πραγματικότητα είναι πως σ’ έχουνε ζωσμένο μ’ ένα γιλέκο με δυναμίτες, να τριγυρνάς σ’ αυτό τον τόπο και κάποια στιγμή να εκραγείς. Να του ‘λεγες, λοιπόν, του Σόιμπλε και των άλλων ότι αν είναι να γυρνάς με το γιλέκο με τα εκρηκτικά, μέσα στο λαό σου, καλύτερα να μπεις μέσα στην αποθήκη με τα εκρηκτικά και ν’ ανάψεις το κερί όταν θα ‘ναι κι αυτοί μέσα, λέγοντάς τους «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»!

Τώρα, τί ουτοπίες λέω κι εγώ; Ίσως τις λέω «εκ του πονηρού»... Κάτι έλεγε κι ο Καμμένος για Κούγκι!...

Πάντως κλείνοντας, έχω μια πρόταση: Επειδή τώρα οι πολιτικοί ούτε εκτελούνται στο Γουδί, ούτε καρατομούνται, να τους «καρατομηθούν» οι απολαυές τους στο 5πλάσιο του κατώτατου «κοινωνικού μισθού» για ...παιδαγωγικούς λόγους! Α, και να μειωθούν στους 210.

Φτάνουν για το “αντιπροσωπευτικό” μας σύστημα αν δεν περισσεύουν κιόλας!


*. Απόσπασμα από το ποίημά μου «Το πορτρέτο του αγρότη», απ’ τη συλλογή, «Ο θούριος του εργάτη».
1. Δάνειο από τους πολεοδομικούς ορισμούς: Το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται όλη η οικοδομή και τα εποικοδομήματα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος