επικρίνεται αυστηρά και από τους δικούς του

“Λυπάμαι τους Ελληνες”, είπε ο Σόιμπλε (15/2) στη Ντόιτσε Βέλε και το αιτιολόγησε: γιατί “ψήφισαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται - προς το παρόν - ανεύθυνα”!!! (Iδού η "αξιολόγηση" του "επικυρίαρχου". Απαράδεκτος αυτός ο κύριος όχι μόνον ως εταίρος, αλλά και ως συνομιλητής).

Ειλικρινά λυπάμαι για τους Γερμανούς που επιλέγουν να κυβερνώνται από νοσταλγούς ζοφερών εποχών, οι οποίοι οδηγούν - με την υπεροψία τους, τη μοχθηρότητα και εν τέλει με την πολιτική που ακολουθούν - την Ευρώπη σε διάλυση και τη Γερμανία σε νέα - αυτή τη φορά οικονομική - τραγωδία. Μαζί και την Ευρωπαϊκή Ενωση, βεβαίως, και κυρίως τη βιομηχανική.


Κρατείστε αυτή την τελευταία παράγραφο, στο μυαλό σας και ετοιμαστείτε να διαβούμε ένα δύσκολο μονοπάτι, ως Ευρωπαίοι, λιγότερο δύσκολο για μας και την πατρίδα μας, απ’ ότι για τις εταίρες μας, της βόρειας ιδίως Ευρώπης.

Προσέξτε τώρα τη μεθόδευση που ακολούθησαν οι εταίρες μας, με την αποικιοκρατική νοοτροπία που τις χαρακτηρίζει και την αρπακτική διάθεση που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους σταυροφόρους (καπηλεύτηκαν και καπηλεύονται τον σταυρό και θερίζουν τη βαρβαρότητα της Τζιχάντ).

― Την περασμένη Πέμπτη απέτυχε το Eurogroup να εκδόσει κοινό ψήφισμα.

― Την επομένη, Παρασκευή 13/2, συνεδρίασε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που συμμετέχει το κόμμα της Μέρκελ-Σόιμπλε, του Σαμαρά και των άλλων νεοφιλελεύθερων και εξέδωσε ψήφισμα στήριξης του Σαμαρά, μαζί και Poroshenko της Ουκρανίας!

― Τη Δευτέρα το πρωί έκανε τις παραπάνω δηλώσεις ο Σόιμπλε, που “λυπάται” τον ελληνικό Λαό, αποφασισμένος να παίξει το ίδιο “παιχνίδι”, που έπαιξε στην Κύπρο και που τα μιντιακά φερέφωνά του εδώ, έσπευσαν να υπενθυμίσουν.

― Και το βράδυ της Δευτέρας 16/2 μετά το προγραμματισμένα αποτυχημένο Eurogroup βγαίνουν ως κουαρτέτο ν’ ανακοινώσουν το τελεσίγραφο Σόλιμπλε, το οποίο εκφωνεί ο Ολλανδός Νταϊσελμπλουμ με πρίμο σεκόντο την Lagard του ΔΝΤ που επαίνεσε τους Πορτογάλους γιατί ήταν “καλά παιδιά” και βγήκαν απ’ το "πρόγραμμα"! Ετσι, για να ζηλέψουμε και να παραδειγματιστούμε!

Στη συγχορδία δεν πρέπει να παραλείψουμε να υπενθυμίσουμε πως πήραν μέρος διάφοροι Ραχόι, δηλαδή οι Σαμαράδες της επικρατείας τους, οι οποίοι είναι στην αναμονή στο check out των χωρών τους (έρχονται εκλογές, βλέπεις).

Αυτό για όσους επικαλούνται ότι έχουμε απέναντί μας όλες τις χώρες. Αλλο χώρες, άλλο κυβερνήσεις. Δεν έχουμε απέναντί μας την Ισπανία. Εχουμε το “Σαμαρά” της Ισπανίας, τον Ραχόι. Αυτό είναι όλο. Κάντε λίγο υπομονή!

Ο “Αντωνάκης” και ο Μιχελάκης

Ο Αντώνης Σαμαράς “πέτυχε” να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το Μερκελικό ΕΛΚ που τον επαινεί “για την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του” στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: “η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται”!!! Και κάλεσαν τον Πρωθυπουργό Τσίπρα “να μη θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί” από τη διακυβέρνηση Σαμαρά. “Καλούμε τον Τσίπρα να μην αποτελέσει εμπόδιο στο να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα”! Κι ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας “οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε” (η προηγούμενη Κυβέρνηση)!

Σ’ ένα τέτοιο κείμενο που εκτός της ιταμής παρέμβασης στα εσωτεριικά της χώρας, με απαράδεκτες υποδείξεις στον Πρωθυπουργό και περιφρόνηση της νωπής λαϊκής ετυμηγορίας, συμπαρίσταται και στους εγκάθετους φασίστες της Ουκρανίας, ήταν ευχάριστη και παρήγορη η αντίδραση κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. της Ντόρας Μπακογιάννη, του πρ.  Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, του πρ. Προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα κ.ά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 471 guests και κανένα μέλος