Κάποιος να τον μαζέψει, τον ασυμμάζευτο ...σωτήρα
Κάποιος να πει στον Πανοραμίξ των αλόγων, ότι οι νέες διοικήσεις των δήμων αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Επομένως, ω Μεγάλο Πνεύμα του εθελοντισμού, hold your horses άλκιμε νεανία, κράτα τ’ άλογά σου που λένε και στο Φαρ Ουέστ, μέχρι να –και αν- αναλάβεις αρχιπύραρχος. Δεν είναι κακό να γυρνάς όλη μέρα με τη στολή του εθελοντή πυροσβέστη –εντάξει καλέ, σε είδαμε, σε είδαμε- ούτε πειράζει αν τη φοράς και τη νύχτα γιά πυτζάμα, αρκεί να βγάζεις τ’ άρβυλα. Όμως θυμήσου, όταν είχες μιά τετράτροχη καρούτα και τριγυρνούσες απελπισμένος στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη –τά ‘χατε κάψει όλα, θυμήσου- κάποιοι γείτονες είχαν την μακράν καλύτερη δημοτική πυρασφάλεια στην Ελλάδα, με 4 επαγγελματικά πυροσβεστικά οχήματα, δίκτυο δεξαμενών και κρουνών, παρατηρητήρια, κέντρο ασυρμάτου κλπ, κλπ. Το κατανοώ πως βρήκες πιστόλια και κάνεις τον σερίφη, αλλά άσε την πυρασφάλεια σ’ εκείνους που σβύνουν φωτιές εδώ και 40 χρόνια κι έρχονταν και στο χωριό σας όποτε τους χρειαζόσασταν. Εντάξει φόρα τα πιστόλια να καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι, αλλά άσε να ρίχνουν αυτοί που ξέρουν, αλλιώς κινδυνεύεις να πυροβολήσεις τα πόδια σου κι επιπλέον να καούμε τρισμέγιστε παντογνώστη εθελοντή. Κι άκου και κάτι άλλο, οργισμένο νιάτο: Κάνε ένα λίφτιν ολικής αναδόμησης στους τρόπους σου. Οι εργαζόμενοι στον δήμο δεν είναι τ’ άλογά σου να τους σελώσεις και να φωνάζεις «ντέϊ ντέϊ». Αν συνεχίσεις να φέρεσαι σαν τσιφλικάς σε κολλήγους, κάποια στιγμή –αναπόφευκτα- θ’ αρπάξεις τις «ψιλές» σου και θα φωνάζεις τον ιπτάμενο Μπάτμαν να σε σώσει αλλά θα κάνει τον κουφό, όπως επιλεκτικά κωφεύει και σε πολλά άλλα. Α ρε «Καλλικράτη» με τους σώγαμπρους!
 
Κακοήθειες
Κομμένες οι κρυάδες γιά τον νέο δήμαρχο του ιερού των Ελλήνων τόπου. Ακούς εκεί, ν’ αναρωτιούνται κακοηθέστατοι τινές ...πως λέγεται ο Τύμβος στα καλιαρντά. Ντροπή σας βρε! Δηλαδή, θα φταίει εκείνος αν σας κράξει με την χαρακτηριστική jazz φωνούλα του «στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα». Γιατί δεν έχετε θετική σκέψη; Τώρα ο τόπος-διεθνές σύμβολο θα γίνει ακόμα πιό γνωστός αφού θα αδελφοποείται συνεχώς με δήμους του εξωτερικού. Ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Φιλαδέλφεια.
 
Έτσι, ν’ «αγιάσει» το χέρι σου Αχιλλέα
Είναι λογικό ότι ο νέος δήμαρχος Βόλου θα χρειαστεί ν’ αποχαιρετήσει κάποιες παλιές του συνήθειες, τώρα που είναι δημοτικός άρχων. Ας κρατήσει τουλάχιστον μία προς τέρψιν των Πανελλήνων. Ας τραβάει που και που καμμιά παιδαγωγική σφαλιάρα στον γνωστό φραγκοφονιά υπερασπιστή των αδικημένων καθαρμάτων, γιά να του δίνει την ευκαιρία να βγαίνει στα κανάλια και να τσιρίζει. Είναι, άλλωστε, εξίσου διασκεδαστικός και ως «θύμα» και ως «γόης όφεων και κονίκλων». Ποιός μπορεί να ξεχάσει την κορυφαία δήλωση «ανδρισμού» και γονιμότητος «άφησα έγκυο μιά βουλευτίνα». Σαν να μη μας έφταναν οι πατενταρισμένοι «εθνοπατέρες», νά ‘χουμε και «εθνομητέρες» με την ...ούγια. Χούγια που τά ‘χουν μερικές-μερικές! (Οι έχουσες τη «μύγα» ας πρόσεχαν). Αχιλλέα, δεν μπορώ να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω. Αυτή η εντελώς προσωποποιημένη φαγούρα στην παλάμη με πιάνει κι εμένα που και που.
 
Θα πνιγεί η «Ελιά» στο «Ποτάμι»;
Μπα, δεν νομίζω. Στην Ελλάδα, τουλάχιστον δύο είδη καταφέρνουν να επιπλέουν. Είναι δυνατόν κοτζάμ θηριώδης Ευάγγελος να πνιγεί στο αποχετευτικό των μεγκάλων καναλιών; Τον φαντάζομαι ως άλλον Μπρους Γουίλις να αποδεικνύεται «πολύ σκληρός γιά να πεθάνει», όσο κι αν ο Γιωργάκης τού σκάβει το λάκο συστηματικά. Έχουν έναν έρωτα αυτά τα δυό σοσιαληστάκια! Δολοφονικό. Ας μην ξεχνάμε ότι το εν ελαίω μεταβαπτισθέν ΠΑΣΟΚ έχει –όπως απέδειξε- μιά υπολογίσιμη εκλογική δύναμη βολεμένων πρασινοφρουρών, εργατοπατέρων και λοιπών κοτζαμπάσηδων, προστιθεμένων των εις τον κόσμον τους διαβιούντων οπαδών, που αρνούνται με συγκινητικό, αυτοθυσιαστικό μαζοχισμό να εγκαταλείψουν το τρένο της «Αλλαγής» και δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασε από πάνω τους και τούς έλιωσε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Και κοροϊδεύαμε κάτι παλιούς ξυπόλητους επειδή φωνάζανε με καμάρι «ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά». Κι όσο γιά τα ποταμόψαρα, μόλις βγάλουν τις πρώτες μπουρμπουλήθρες στο ευρωκοινοβούλιο θα απολεπισθούν πανηγυρικά και θα καταφανεί ότι ο Ποδονίφτης είναι παραπόταμος του μνημονιακού Νιαγάρα.
 
Προς ρεπουσοειδή πρακτοράκια της Νέας Εποχής
«Η θρησκεία της αγάπης», όπως θέλουν να παρουσιάζουν το Ισλάμ οι ιμάμηδες και κάποιοι προοδευτικάριοι ελληνότυποι εθνοκτόνοι, καταδίκασε σε θάνατο μιά νέα γυναίκα στο Σουδάν επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Στη Νιγηρία, που οι μουσουλμάνοι κόβουν τις κλειτορίδες των κοριτσιών, αφού είναι ανεπίτρεπτο σε όντα κατώτερα από την κατσίκα να νοιώθουν ηδονή, ο ηγέτης των μουσουλμάνων ανταρτών καυχιέται στην τηλεόραση ότι βιάζει δωδεκάχρονα κορίτσια Χριστιανών ομοεθνών του. Στο Πακιστάν ο φέρων σταυρουδάκι λυντσάρεται δημοσίως μέχρι θανάτου. Και στο Γιουνανιστάν, που εδώ και πολλά χρόνια κυβερνιέται από υπηρέτες ξένων δυνάμεων, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) έχει ανακοινώσει ότι το πολύ μέχρι το 2025 ο αριθμός των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών θα έχει υπερβεί το 50% του συνολικού αριθμού των κατοίκων της χιλιοπροδομένης και ξεπουλημένης πατρίδας μας. Και τότε το ήσυχο, ευγενικό κι εργατικό, μελαμψό παιδί της διπλανής πόρτας θα διεκδικήσει -ως πλειονότητα πλέον- να επιβάλει με τη βία τον ισλαμικό νόμο στους άπιστους της «χώρας του», αφού έτσι θα του υποδείξει ως ιερό του καθήκον ο ιμάμης του. Μέχρι τότε οι διάφοροι Καμίνηδες, Μπουτάρηδες, Ρεπούστηδες, Κουβέληδες και λοιποί τσιφτετέληδες, θα σεληνιάζονται σαν αφιονισμένοι ντερβίσηδες γιά να χτίζουμε τζαμιά κι άλλα τζαμιά και ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία –μεντρεσέδες- υπό τις ευλογίες των σαμαρο-βενιζέλων, των εργολαβο-καναλαρχών και μιάς θλιβερής κεφαλής της ελλαδικής Εκκλησίας που πριν λίγα χρόνια πρωτοστάτησε στη βεβήλωση ορθόδοξου ναού, του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εμείς τη φτιάχνουμε, εμείς δίνουμε τα καρφιά που θα σταυρώσουν τα παιδιά μας. Άφεριμ γραικύλοι, Γραικών απομεινάρια ντροπιασμένα, καλά μας κάνουν και μας παίρνουν την πατρίδα, αφού τους πείσαμε ότι δεν την αξίζουμε. Το νου σας στο καινούργιο τάμπλετ μωρέ!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος