Η υποψήφια δημάρχος Σαρωνικού Αγγελική Ράπτη, επικεφαλής του συνδυασμούη ΡΙΖ.Ε.Σ. σχολιάζει τις «μετρήσεις» που έγιναν διαδικτυακά στο Δήμο Σαρωνικού, για τις υποψηφιότητες:

RIZES-logoΚαταρχήν η ίδια η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι τέτοιου είδους μετρήσεις, ακόμη και σε αξιόπιστα και έγκυρα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, στερούνται επιστημονικής αξιοπιστίας. Κατά κανόνα δε χρησιμοποιούνται από τον «παραγγέλλοντα» τη μέτρηση ως μέσο δημιουργίας εντυπώσεων και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και όχι, βέβαια του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα, σχετική μέτρηση που φιλοξενήθηκε για μερικές ώρες σε τοπικό ιστότοπο την Κυριακή, 9 Μαρτίου, εκτός του ότι αποτέλεσε παροιμιώδες παράδειγμα ερασιτεχνισμού, φανερώνει και το άγχος των διοργανωτών για την «αδιοφιλονίκητη ανάδειξη του νικητή».

Και αυτό γιατί πρώτον, η μέτρηση έκλεισε άρον – άρον τη μέτρηση, αφού ήταν ορατός ο κίνδυνος ο αριθμός των επισκεπτών που έλαβαν μέρος, να υπερβεί τον αριθμό του εκλογικού σώματος στο Δήμο Σαρωνικού.

Δεύτερον, η μέτρηση πραγματοποιείτο κάτω από δύο τεράστια διαφημιστικά προεκλογικά μπάνερ του υποψήφιου δημάρχου Σαρωνικού κ. Σοφρώνη, καταρρακώνοντας έτσι κάθε έννοια δεοντολογίας αλλά και αφήνοντας ορθάνοιχτη την υπόνοια για το ποιος ήταν ο παραγγελιοδόχος.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι «αποτελέσματα» τέτοιου είδους μετρήσεων, δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε σοβαρό σχόλιο. Ωστόσο όμως μπορούμε να κρατήσουμε το εξής, ότι δηλαδή ορισμένοι συνδυασμοί έχουν επιλέξει συνειδητά αυτές τις πρακτικές προκειμένου να τονώσουν το ηθικό των οπαδών τους – και όχι των ψηφοφόρων συμπολιτών- μετά την ανατροπή που έχει φέρει η υποψηφιότητα της Αγγελικής Ράπτη με τη Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού, στην μέχρι τώρα επικρατούσα προεκλογική και καθεστηκυία «τάξη πραγμάτων» στο Δήμο μας.

Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν διοργανώνει, ούτε προτίθεται να διοργανώσει, τέτοιου είδους «μετρήσεις».

Η δική μας επιλογή μας είναι να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για όλα τα προβλήματα που τους (μας) απασχολούν, να συμβάλουμε στην επίλυσή τους και όχι να αναλωθούμε σε επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα δημιουργίας εντυπώσεων.

Καλούμε δε όλους τους άλλους συνδυασμούς να υιοθετήσουν τον δρόμο της ουσιαστικής αντιπαράθεσης προγραμμάτων και ιδεών και όχι της φτηνής και «παιδαριώδους» προπαγάνδας.

Άλλωστε να μη ξεχνάμε πως η μόνη και πραγματική δημοσκόπηση θα διενεργηθεί στις 18 και τις 25 Μαΐου στις κάλπες!

Αγγελική Ράπτη επικεφαλής του συνδυασμούη ΡΙΖ.Ε.Σ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος