Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη μας, ο οποίος επιθυμεί - ως ψηφοφόρος, όπως γράφει, να κρατήσει την μυστικότητα της ψήφου και ζητάει να μην αναγράψουμε το όνομά οτυ. Το σεβόμαστε και τη δημοσιεύουμε, όχι μόνο για λόγους δεοντολογίας, αλλά γιατί πιστεύουμε πως εκφράζει πολλούς “υποψήφιους” ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο).


 


“Ακολουθεί η Ακρόπολη;” Και μετά τί;

Παίρνοντας αφορμή από δημοσίευμά σας της 1ης Μαρτίου 2014, στην ηλεκτρονική σας έκδοση, με τίτλο: “19 ακίνητα γύρω από την Ακρόπολη πωλούνται για το χρέος” και υπότιτλο, “ακολουθεί η Ακρόπολη;”, μ’ εκείνη τη θαυμάσια φωτογραφία γενίκης άποψής της Ακρόπολης των Αθηνών και της υφηλίου, καταθέτω κάποιες σκέψεις μου· σκέψεις ενός πολίτη-ψηφοφόρου.

Βιώνοντας την οικτρή κατάσταση που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, και βλέποντας την επιμονή του να θέλει να μας “σώσει”, ξεπουλώντας τη δημόσια - κοινή, ιδιοκτησία και την ιδιωτική, τα σπίτια μας δηλαδή και τα χωράφια μας αντί “πινακίου φακής” έχω σχεδόν αποφασίσει να ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ αντί των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων.
Στη σκέψη αυτή έχω οδηγηθεί όχι τόσο λόγω ιδεολογικής συγγένειας, (διαφωνώ σε πολλά) όσο γιατί είναι το κόμμα εκείνο που παρέχει τα πιο χειροπιαστά εχέγγυα ρεαλιστικών επιδιώξεων και εκλογιμότητας.
Περιμένω όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ξεκάθαρες θέσεις και δράσεις.  Γιατί και τις “δράσεις” και τς αντιδράσεις μπορεί να τις κάνει και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε αντεθνικό και αντιλαϊκό - αντικοινωνικό μέτρο που παίρνει αυτή η ...... κυβέρνηση και ψηφίζει αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία των ..... (όπου αποσιωπητικά διαγράφουμε λέξη), η αντιπολίτευση να το καταγγέλει και να δηλώνει απερίφραστα ότι δεν το αναγνωρίζει και πως όταν εκλεγεί θα το καταργήσει και θα ακυρώσει τις όποιες μεταβολές ή συνέπειες προκύψουν, από τις κυβερνητικές ενέργειες.
Για παράδειγμα: πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, στη διαδικασία πώλησης και το Ελληνικό... Ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ότι θα ακυρώσει τις πωλήσεις αυτές, το δε τίμημα που έχει καταβληθεί, θα επιστραφεί στον αγοραστή ατόκως, με 20ετή ομόλογα του δημοσίου, αφαιρουμένων των όποιων δαπανών για την αγοραπωλησία, την ακύρωση και την επανόρθωση στην προτέρα κατάσταση.

Σ’ αυτή την οικονομική ένδεια, εξάρτηση και υποδούλωση που μας έχουν οδηγήσει οι εταίροι μας σε αγαστή συνεργασία με την πέραν του Ατλαντικού εταίρα φίλη και πατρώνα, οδηγούμαστε σε εθνική τραγωδία απεχθέστερη προγενεστέρων. Η Κύπρος, το Αιγαίο, η Δ. Θράκη, η Π.Γ.Δ.Μ. των Σκοπίων είναι τα προβαλόμενα επιφαινόμενα πιθανά της πλήρους απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας και της κρατικής υπόστασης.

Πρέπει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να συνδυάσει διαλεκτικά τα κοινωνικά θέματα με τα εθνικά. Ο αγώνας είναι πρωτίστως εθνικο-απελευθερωτικός και συγχρόνως κοινωνικός.

Αυτά τα βασικά θέλω από τον ΣΥΡΖΑ για να τον ψηφίσω με καθαρή τη συνείδησή μου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και κανένα μέλος