Ανοιχτή επιστολή της Βούλας Λαμπροπούλου, προς όλους τους δημότες του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης



Ας επωφεληθούμε της συγκυρίας των καιρών της προεκλογικής περιόδου.

Μια επίκαιρη και όμορφη πρόκληση θα ήταν να θέσουμε σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους του… μεγαλειώδους Δήμου μας την ερώτηση: Τι πρόκειται να κάνετε σχετικά με το ΣΠΙΤΙ ιδιοκτησίας της Ακαδημίας Αθηνών που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλέως Παύλου και Αισώπου με την ωραιότατη τοιχοδομία τοπικής κόκκινης πέτρας, που περιβάλλεται με θαυμάσιο κήπο και δέντρα;

Θα μπορούσε να γίνει ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, κάτι σαν Οικία Μουσών, σπίτι καθαρώς ορισμένο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Πρέπει όλοι να δεσμευτούν.

Καταρχήν θα δούμε πως διάκεινται, εννοώ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, απέναντι στις πνευματικές ανησυχίες και επιθυμίες, όπως και στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και που θα τα βάλουν να… κατοικήσουν, να στεγαστούν! Στη συνέχεια θα δούμε τις ιδέες και την αισθητική που διαθέτουν. Ποια η αγάπη τους για τα ακατοίκητα σπίτια και τα κτίρια του Δήμου και αν μπορούν να αξιοποιηθούν καταλλήλως και να κατοικηθούν.

Το ενοίκιο που θα δίδεται γι’ αυτό από τον Δήμο να διατίθεται σε Βουλιώτη ή Βουλιώτισσα φοιτήτρια Ανωτάτου Ιδρύματος για τις σπουδές τους με κριτήριο τη βαθμολογία τους. Το προτείνω αυτό γιατί, όπως με πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας Αθηνών, οι δωρητές του κτιρίου έθεσαν όρο στη διαθήκη τους τα χρήματα από την αξιοποίησή του να δίδονται σε υποτροφίες φοιτητών.

Αφού δεν έχουμε ποτάμια, γεφύρια, ασφάλτους, νερόμυλους και μουσεία, να φτιάξουν ή να αξιοποιήσουν οι μέλλοντες Δήμαρχοι, ούτε ένα ΣΠΙΤΙ δεν μπορούν να διαθέσουν στην πόλη τους;

Με ειλικρίνεια,

Βούλα Λαμπροπούλου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος