Μιά άλλη ανάγνωση σε μιά υπηρεσιακή μετάθεση


Μας έχουν υπνωτίσει ν’ αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε ως άξιο της προσοχής μας ότι μας σερβίρουν στο γυαλιστερό περιτύλιγμα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Κι έτσι το υποσυνείδητό μας δεν καταχωρεί και η συνείδησή μας δεν ασχολείται με όσα και όσους δεν κάνουν σαματά και φιγούρα.

Όμως το αθόρυβο συχνά υποκρύπτει το σωστό, το έντιμο και το παραγωγικό. Αθόρυβο είναι ένα άλλο όνομα γιά το σεμνό και το συνειδητά ταγμένο σε μιά αποστολή.

 

Σε μιά κοινωνία κι ένα κράτος άρρηκτα συνυφασμένα με την αναξιοκρατία και την προώθηση και προβολή των «ημετέρων» κούφιων τενεκέδων είναι σύνηθες φαινόμενο οι δημόσιοι λειτουργοί που δεν διαθέτουν «μπάρμπα στην Κορώνη» να γίνονται ενοχλητικοί όταν επιμένουν να εργάζονται ανεπηρέαστοι από «υψηλά» προερχόμενα τηλεφωνηματάκια, χαμηλού περιεχομένου. Καθίστανται επίσης παρείσακτοι κι εκνευριστικοί εξ’ αιτίας της πεισματικά άκαμπτης σπονδυλικής τους στήλης. Κι άμα έχουν και το κουσούρι να μην ανέχονται στην υπηρεσία που διοικούν, τα γνωστά μαγαζάκια, φέουδα και «βύσματα», έ δεν μας κάνουν βρε παιδί μου, ...«να φύγετε, να πάτε αλλού».

Στους σουλτανικούς οντάδες της δημόσιας διοίκησης δεν φτάνει βέβαια η γνώμη των πολιτών που ερχόμενοι εξ’ αιτίας ενός προβλήματός τους σε επαφή μ’ έναν αθόρυβο αλλά σωστό δημόσιο λειτουργό, γυρνάνε μετά στο σπίτι τους και λένε στην οικογένειά τους «σήμερα γνώρισα έναν άνθρωπο».

 

Οι δύο τελευταίοι διοικητές του Α.Τ. Βουλιαγμένης. Αποστόλης Βασιλάκης και Χάρης Δέρβας αφήνουν βαρειά κληρονομιά στους επόμενους διοικητές. Κύριοι και Άνθρωποι με όλη τη σημασία των λέξεων. Κι επιπλέον αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν ως λειτούργημα την εργασία τους.

 

Ο Χάρης Δέρβας μετά από ολιγόμηνη, επιτυχημένη θητεία στη θέση του διοικητή στο Α.Τ. Βουλιαγμένης μετατίθεται στο Α.Τ. Βάρης. Του ευχόμαστε καλή δύναμη στη νέα του θέση κι ευχόμαστε στον αντικαταστάτη του να τιμήσει τις παρακαταθήκες που θα παραλάβει.

Το να μην εκτιμάται ο επαγγελματισμός, το ήθος και η ανεπίληπτη υπηρεσιακή προσφορά από κάποιους «υψηλά» ιστάμενους Γ.Α.Δ.Αρους, σημαίνει τίτλο τιμής γιά τα ελλαδικά δεδομένα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος