Η καθαρίστρια  Ζωή Ξυράφη, η οποία φροντίζει δύο σχολικά συγκροτήματα στο Δήμο Μαρκοπούλου (3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου), εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση, απέστειλε επιστολή προς το Δημοτική Αρχή στέλνοντας ένα μήνυμα για την καθαριότητα, για την ευσυνειδησία στην εργασία και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το Δημοσιεύουμε:
«Το 3ο Δημοτικό έχει αυτή την όψη εδώ και 4 μήνες, ενώ το 1ο Νηπιαγωγείο έχει αυτή την όψη, τους τελευταίους 3,5 μήνες. Το δύσκολο σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν ήταν να καθαριστούν τα σχολεία, αλλά να συντηρηθούν σε αυτή την κατάσταση όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Οι λόγοι γι’ αυτό το αποτέλεσμα, είναι οι εξής:
1ος Ευσυνειδησία: Οι μαθητές, τα νήπια και το διδακτικό προσωπικό βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους, πάρα πολλές ώρες. Νιώθω υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα άτομα, να φοιτούν και να εργάζονται σε έναν καθαρό χώρο. Τα παιδιά να μη σιχαίνονται να πάνε στην τουαλέτα, να μη γυρνάνε σπίτι τους με τα μανίκια μαύρα, από βρώμικα θρανία, το περιβάλλον να είναι καθαρό και να αισθάνονται οικεία και όμορφα στον χώρο, όπως αισθάνονται στο σπίτι τους.
2ο Είμαι μητέρα: Τα παιδιά του σχολείου για μένα δεν είναι ξένα παιδιά. Ποτέ δεν τα είδα έτσι. Με τα παιδιά αυτά βρίσκομαι περισσότερες ώρες, από ότι με τα δικά μου παιδιά. Ο σεβασμός και η αγάπη που εισπράττω από αυτά, δεν μου αφήνουν το περιθώριο να τα αμελήσω.
3ο Είμαι Δημότης: Εργάζομαι για το Δήμο με μία αμοιβή, η οποία στις μέρες μας είναι αρκετά καλή. Αυτά τα χρήματα, η Δημοτική Αρχή, τα εισπράττει από τους συμπολίτες μου, τους ανθρώπους που βλέπω καθημερινά και λέμε καλημέρα. Οπότε είναι υποχρέωση μου να προσφέρω στα παιδιά τους ένα καλό βιοτικό επίπεδο, τις ώρες που λείπουν από το σπίτι.
Τέλος, μου έχουν απομείνει στην σύμβασή μου άλλοι 3 μήνες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ρυθμό και απόδοση. Μακάρι στον μέλλον, να μπορέσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Δήμο και πάλι, με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο.
Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ευχαριστήσω ολόψυχα για την μεγάλη στήριξη σε όλη αυτή την προσπάθεια, σε όλους τους τομείς, και γνωρίζω ότι σας διακατέχει η ίδια ευαισθησία για τα παιδιά, όπως και μένα. Επίσης σας ευχαριστώ πολύ και για 2-3 μονοήμερες άδειες που χρειαζόμουν για τα παιδιά μου.
Σε αυτό το σημείο θα κλείσω την επιστολή μου, μπορεί να σας κούρασα!

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Ξυράφη Ζωή

Υ.Γ. θέλω να ελπίζω ότι τουλάχιστον αυτά τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά θα παραμείνουν καθαρά για πολύ πολύ καιρό. Όχι γι’ αυτόν που καθαρίζει, όπως εγώ, αλλά για τα ΠΑΙΔΙΑ!!!»

Ο Δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης, απαντώντας εξέφρασε το θαυμασμό του προς την Ζωή Ξυράφη, η οποία είναι συμβασιούχος και πολύτεκνη μητέρα και της έδωσε συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι σκάλες γυαλίζουν από καθαριότητα, οι τουαλέτες λάμπουν, οι καθαρές είσοδοι και οι διάδρομοι των σχολείων, αποτελούν πλέον, πηγή έμπνευσης προς δημιουργία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, οι πεντακάθαρες σχολικές αίθουσες αποτελούν σύμμαχο στην εκπαίδευση για τους μαθητές, ενώ οι συμμετέχοντες στα αθλητικά προγράμματα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», πραγματοποιούν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, στο εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον του Γυμναστηρίου.
Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου Μαρκοπούλου, να προβάλει τη σκληρή δουλειά της συγκεκριμένης, παρεμπιπτόντως, ολιγόμηνης εργαζομένης και πολύτεκνης μητέρας, καθώς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση!»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 guests και κανένα μέλος