Tο κάθε γράμμα της ελληνικής αντιστοιχεί σε έναν αριθμό και έτσι σχηματίζεται το αριθμητικό σύνολο κάθε λέξεως, το οποίο με την σειρά του οδηγεί σε εκπληκτικά συμπεράσματα και άκρως αποκαλυπτικές αλληλουχίες νοημάτων.

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Έλληνας μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος, είναι γνωστός τόσο από τις μελέτες του για την μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας, όσο και για το επίτευγμά της αποδείξεως του Πυθαγορείου Θεωρήματος με περισσότερους από 500 τρόπους. Ισχυρίζεται ότι η ελληνική γλώσσα έχει δομηθεί σύμφωνα με μαθηματική λογική και ακολουθία. Κατά τον Αργυρόπουλο –και όχι μόνον- το κάθε γράμμα της ελληνικής αντιστοιχεί σε έναν αριθμό και έτσι σχηματίζεται το αριθμητικό σύνολο κάθε λέξεως, το οποίο με την σειρά του οδηγεί σε εκπληκτικά συμπεράσματα και άκρως αποκαλυπτικές αλληλουχίες νοημάτων.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η λέξη ΘΕΟΣ αποδίδεται λεξαριθμικά από τα γράμματα-αριθμούς Θ9-Ε5-Ο70-Σ200 και το άθροισμά τους 284. Το ίδιο άθροισμα έχουν και οι ιδιότητες του Θεού ΑΓΙΟΣ και ΑΓΑΘΟΣ. Η Ελληνική προβάλλει και την αδιαίρετη ενότητα του ανθρώπου με την Φύση, εφ’ όσον ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΦΥΣΙΣ=1310. Η παράθεση τέτοιων παραδειγμάτων δεν έχει τέλος. Ο Ελευθ. Αργυρόπουλος ισχυρίζεται ότι η ελληνική γλώσσα κατά τον τρόπο που δημιουργήθηκε, όχι μόνον απεικονίζει τους νόμους της Συμπαντικής Δημιουργίας, αλλά διαθέτει και προβλεπτικότητα.

Βεβαίως αυτές οι απόψεις αντιμετωπίζονται από πολλούς με σκεπτικισμό, ωστόσο η ελληνική κρύβει άπειρες εκπλήξεις, που όταν έρχονται στο φως στριμώχνουν και τους πλέον ακραίους σκεπτικιστές και αρνητές του πλούτου και της δυνάμεώς της. Κλασσικό παράδειγμα η μαθηματική σταθερά π που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ακτίνας του κύκλου και ισούται με 3,14. Ο τύπος της σταθεράς είναι ο εξής: π=ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ:ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ. Για να βρούμε το λεξαριθμικό πηλίκον αυτής της σχέσης, πρέπει να εξάγουμε το άθροισμα των γραμμάτων-αριθμών του διαιρετέου, δηλαδή των λέξεων ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ: Μ=40+Η=8+Κ=20+Ο=70+Σ=200 κλπ, και να το διαιρέσουμε με το άθροισμα των γραμμάτων-αριθμών του διαιρέτη, δηλαδή της λέξεως ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: Δ=4+Ι=10+Α=1+Μ=40+Ε=5 κλπ, οπότε έχουμε π=2.394:730=3,1424657, δηλαδή την σταθερά π με ακρίβεια 3 δεκαδικών!!!

Η λεξαριθμική αυτή απόδοση της σταθεράς π παραείναι ακριβής ώστε να μη δύναται ο οιοσδήποτε να υποστηρίξει σοβαρά ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση. Οδηγούμαστε αναπόδραστα να σκεφτούμε ότι κατά τη διαδικασία δημιουργίας της Ελληνικής γλώσσας ήταν ήδη γνωστές και οι πλέον πολύπλοκες μαθηματικές έννοιες, οι οποίες για να γίνουν κτήμα όλης της ανθρωπότητας απαιτήθηκε να επανανακαλυφθούν με επίπονες έρευνες χιλιάδων μαθηματικών ερευνητών τους τρεις τελευταίους αιώνες.

Κλειδί για την μελέτη και αποκάλυψη των όσων υποκρύπτονται στην Ελληνική γλώσσα θεωρείται ο πανάρχαιος Ιαπετικός Κώδικας, η διάσωση του οποίου χρεώνεται στις πρώτες στοές των Ελευθεροτεκτόνων, πιό γνωστών ως Μασόνων, επαληθεύοντας το ρητό: «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Σύμφωνα με τον Ιαπετικό Κώδικα η έκφραση των εννοιών απεικονίζεται γραφικά με τους φθόγγους του αλφαβήτου, δυνατότητα βαθμιαίως προσδιδόμενη και σε όσες γλώσσες έχουν ως πανάρχαια ρίζα τους την αρχέγονη Ελληνική (Ιαπετική), αναλόγως του βαθμού συγγενείας τους με αυτήν. Αντιστοίχως με την λεξαριθμική ισοψηφία, το άθροισμα εννοιών που υποκρύπτει το κάθε γράμμα, συναθροίζεται και αποδίδει το σύνολο των νοημάτων και της βαθύτερης ουσίας της κάθε λέξεως.

Α:ΕΧΕΙΝ Ν:ΘΕΣΙΣ

Ά:ΑΝΕΥ Ξ:ΤΡΙΠΛΗ ΖΕΥΞΗ

Β:ΟΡΜΗ Ο:ΣΥΝΟΛΟ

Γ:ΠΡΟΣ Π:ΠΑΝ

Δ:ΠΡΙΣΜΑ Ρ:ΡΟΗ

Ε:ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Σ:ΣΤΙΓΜΑ

Ζ:ΖΕΥΞΗ Τ:ΣΗΜΕΙΟ

Η:ΠΛΗΘΟΣ Υ:ΣΚΕΛΟΣ

Θ:ΘΕΣΙΣ ΘΕΑΣ Φ:ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ι:ΜΟΝΑΔΑ Χ:ΚΙΝΗΣΗ

Κ:ΚΕΝΤΡΟ Ψ:ΠΑΝ ΣΤΙΓΜΑ

Λ:ΣΤΟΧΟΣ Ω:ΕΣΑΕΙ

Μ:ΤΟΜΗ

 

Όσο πλησιέστερη στον αρχαίο τύπο της είναι η κάθε λέξη, τόσο ακριβέστερη είναι η ερμηνεία της. Παραδειγματικά παραθέτω την ιαπετική απόδοση κάποιων ευρύτατα χρησιμοποιούμενων ως σήμερα λέξεων, όπως:

ΘΕΟΣ=Θέσις θέας-Εκ του οποίου-Σύνολο-Στίγμα, δηλαδή αυτός που από τη θέση του βλέπει τα πάντα.

ΩΡΑ= Εσαεί Ροήν Εχειν, δηλαδή αυτό που κυλά για πάντα.

ΖΩΗ= Ζεύξη-Εσαεί-Πλήθος, δηλαδή αυτό που συμβαίνει όταν κάνεις πολλά πράγματα, όταν πράττεις θεωρείται ότι ζεις.

ΑΡΧΗ= Εχειν-Ροή-Κίνηση-Πλήθος, δηλαδή έχει πολλές κινήσεις που ρέουν στη συνέχεια.

ΤΕΛΟΣ= Σημείο-Εκ του οποίου-Στόχος-Σύνολο-Στίγμα, δηλαδή το χρονικό σημείο κατά το οποίο έχει εκπληρωθεί ο στόχος.

ΦΩΣ= Ενέργεια-Εσαεί-Στίγμα, δηλαδή η ορατή παντοτινή ενέργεια.

ΨΥΧΗ= Παν στίγμα-Σκέλος-Κίνηση-Πλήθος, δηλαδή κινείται βάσει όλων όσων έχει δει.

ΑΓΑΠΗ= Εχειν-Προς-Εχειν-Παν-Πλήθος, δηλαδή θέλω αυτός που αγαπώ να έχει τα πάντα.

ΣΟΦΙΑ=Στίγμα-Σύνολο-Ενέργεια-Ενα-Εχειν, δηλαδή γνωρίζεις τα πάντα και γι’ αυτό ενεργείς με έναν και μοναδικό τρόπο.

ΛΑΟΣ= Στόχος-Εχειν-Σύνολο-Στίγμα, δηλαδή ένα σύνολο με τους ίδιους στόχους.

Με την εφαρμογή του Ιαπετικού Κώδικα, η κάθε λέξη της Ελληνικής γλώσσας αποκτά το πραγματικό της νόημα. Αλλά ακόμα κι αν θέλαμε να παραβλέψουμε, τόσο τον Ιαπετικό κώδικα, όσο και την άμεση σχέση της Ελληνικής με τα μαθηματικά, δεν επιτρέπεται να παραβλέψουμε με το σύνηθες νεοελληνικό «δεν βαριέσαι αδερφέ», τη λυσσώδη προσπάθεια κάποιων να αποκοπούν τα Ελληνόπουλα από τις ρίζες της γλώσσας τους, με τη μεθοδική ανορθογραφική χειρουργική που στόχο έχει να μην διδάσκονται την ετυμολογία της κάθε λέξεως. Σε αυτή την ανθελληνική εκστρατεία πρωτοστάτες είναι κάποιοι δήθεν προοδευτικοί δημοσιογράφοι - οι ίδιοι που προπαγανδίζουν υπέρ της αναγκαιότητας των Μνημονίων - κάποιες σφηκοφωλιές αφελληνισμού όπως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τινές αυτοαποκαλούμενοι «αριστεροί», «προοδευτικοί», «άνθρωποι του πνεύματος» - και του οινοπνεύματος - και δυστυχώς πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Στις ΗΠΑ, όπου οι αξίες εντοπίζονται, αναδεικνύονται και χρησιμοποιούνται, η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής αξιοποιείται ως θεραπευτική αγωγή για την δυσλεξία. Στην Αυστραλία η κυβέρνηση έφερε προσφάτως προς ψήφιση στη Βουλή την πρόταση επιτροπής του εκεί υπουργείου Παιδείας για την καθιέρωση της νεοελληνικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του αυστραλιανού κράτους. Η εισήγηση υπερψηφίστηκε.

Εδώ; ...«τα γνωστά», όπως συνηθίζει να λέει ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 guests και κανένα μέλος