Άντε λοιπόν και πούλησες του σκοτωμού το καλό αυτοκίνητο που είχες και που για να ξεχρεώσεις τις δόσεις του είχες φτύσει αίμα. Πήρες ένα μεταχειρισμένο κουβά μικρότερου κυβισμού, να στα τρώει κάθε τρεις και λίγο το συνεργείο κι όταν αποφασίζεις προσπέραση, να θυμάσαι κείνο το προγονικό «βάστα Τούρκε να γεμίσω». Κάτι χωραφάκια στο χωριό, ποτισμένα με ποτάμια ιδρώτα των γονιών σου και των γονιών τους, πάνε κι αυτά, τα σκότωσες. Πώς τη βλέπεις τη δουλειά; Εκείνα τα βαφτιστικά σταυρουδάκια των παιδιών, να πάνε να κάνουν παρέα με τ’ άλλα τα χρυσαφικά στο ενεχυροδανειστήριο; Γράφτα και κλάφτα, που λέμε. Αλλιώς πως θα επαληθευτούν τα μαθηματικά του Γιωργάκη, του Βαγγελάκη και του Αντωνάκη; Βγάζεις 1.000 και χρωστάς στο κράτος 2.000 κάθε μήνα αλήτη. «Αγαπούλα πούλα».

Όμως, πάνω απ’ όλα είσαι νομοταγής πολίτης εσύ. Φιλήσυχος και σοβαρός άνθρωπος. Ενημερώνεσαι από το Μέγκα, τον Αντένα, τον Σκάϊ και τη ΝΕΤ. Ψηφίζεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. Είσαι υπεύθυνος πολίτης εσύ. Βρε να δεις πως τους λέγαμε παλιά κάτι τέτοιους «υπεύθυνους»; Είναι κι αυτή η λογοκρισία της Άννας Βενετσάνου και δεν μπορώ να την πω τη λέξη που μού ‘ρχεται, αχ!

Λέμε «καλημέρα», σε ρωτάω «τι κάνει το παιδί; βρήκε δουλειά;» και μ’ απαντάς «αχ ναι το πουλάκι μου, θα πάει στην Αγγλία. Ευχή και κατάρα τού δίνω να μην ξαναγυρίσει σ’ αυτή την κωλοχώρα. Έξω από δω κι όπου νά ‘ναι. Να σωθεί, να σωθεί». Να σωθεί από σένα δηλαδή. Γιατί σε όλα αυτά που τώρα ζούμε, εσύ έστρωνες το χαλί τόσα χρόνια, με την κουτοπονηριά, τον ωχαδερφισμό, το βόλεμά σου και την αθεράπευτη πολιτική μυωπία σου. Φρόντισες μάλιστα να μη μάθουν τα παιδιά σου, ότι Ελλάδα δεν είναι η δική σου ραγιαδίστικη κακομοιριά. Φρόντισες καλά να τα μάθεις ότι η ζωή είναι για τους καταφερτζήδες, τους ημέτερους γυμνοσάλιαγκες της εκάστοτε εξουσίας, για τους πονηρούς και τους αετονύχηδες. Οι άλλοι; Ας πεθάνουν. Είσαι ανεξάρτητο πνεύμα εσύ, εκσυγχρονισμένος κι ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος κι ως γνωστόν στην Ελλάδα όλοι οι εκσυγχρονισμένοι κι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι ψηφίζουν ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.

Πατρίδες και θρησκείες, αξίες και ιδανικά και παραδόσεις. Μακακίες! Γνήσιε συνεχιστή εσύ του κατοχικού μαυραγορίτη, κάπου τ’ άκουσες το τραγουδάκι του εκείνο το χαρωπό και σ’ άρεσε μπαγάσα. «Που πεθαίνει ο βλάκας; Στον πόλεμο. Που πλουτίζει ο έξυπνος; Στον πόλεμο» (και στην Κατοχή, βεβαίως βεβαίως, που έλεγε και ο αλησμόνητος Τσαγανέας). Έλα όμως τώρα, που όλα αυτά που ψήφιζες και ψηφίζεις, γυρίσανε και βαράνε και τη δική σου κεφάλα. Λέω «όλα αυτά» και όχι «όλοι αυτοί» επειδή τα σκ..., όπως τους έχει αποκαλέσει παλαιότερα ο Χάρυ Κλυν, είναι γένους ουδετέρου στη γραμματική μας.

Έξυπνε άνθρωπε, εκσυγχρονιστή! Μήπως κατάλαβες τώρα τι έκανες που δεν πήγαινες τα παιδιά στην εκκλησία; Αυτά είναι για τις «θεούσες», έτσι πάνσοφε; Με ποιά ψυχή να κάτσει το παιδί σου στην Ελλάδα και να πολεμήσει για να μην τού την κλέψουν; Με τη δική σου ψυχή; Που την έχεις; Στην τσέπη σου ή στο τηλε-κοντρόλ; Πόση Ελλάδα φρόντισες να φυτέψεις στην ψυχή των παιδιών σου; Προφανώς όση έχεις κι εσύ. Μηδέν. Οπότε μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν.

Σκύψε ραγιά, σκύψε κι άλλο. Προσκύνα τους «υπεύθυνε» πολίτη. Όταν κοψομεσιαζόσουν για την εύνοια των πράσινων και μπλε Τσοχατζόπουλων, ήσουν ευτυχισμένος. Τώρα πάνσοφε; Η γερμανική δικαιοσύνη έχει από καιρό δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα Χριστοφοράκου. Κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο. Διάβασε και θα φρίξεις. Αυτούς ψήφισες και πάλι ρεαλιστή. Τους ίδιους ακριβώς. Μα καλά, είναι δυνατόν να περιμένεις ότι αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα; Οι ίδιοι που την έφεραν εδώ; Δεν βλέπεις ότι με το αζημίωτο είναι, εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια, σε διατεταγμένη υπηρεσία υποδούλωσης της χώρας; Τσανακογλείφτες είναι, μόνο που η δική τους η τσανάκα ήταν πάντα πολύ μεγάλη και γεμάτη από δωράκια εκατομμυρίων, ενώ η δική σου είχε πάντα ψίχουλα έρμε και τώρα δεν τά ‘χει ούτε αυτά.

Πόσα ακόμα είναι διατεθειμμένη να δεχτεί η ράχη σου, για να μην πω κάτι άλλο; Δηλαδή αν αύριο-μεθαύριο σού πούνε ότι «η σωτηρία της πατρίδας» απαιτεί να τούς στείλεις την κόρη σου το βράδυ, θα την στείλεις; Ήδη στο λένε απέξω-απέξω, δεν το βλέπεις; Μιά Ελλάδα με βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας θα έχει όλα τα γνωρίσματα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Κάτι θα έμαθες τότε που πήγαινες για ειδικό τουρισμό εκεί, ατακτούλη.

Θα σε πεθάνουν κι εσένα δεν θα τη γλιτώσεις, η Ιστορία εκδικείται όσους περιφρονούν τα διδάγματά της. Και ξέρεις τι θάνατος θα είναι; Της ξεφτίλας. Με τη σφαίρα στην πλάτη κακομοίρη, καθώς θα τρέχεις να σωθείς ...από τον εαυτό σου «υπεύθυνε πολίτη».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 600 guests και κανένα μέλος