Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί μας-ελάχιστοι δυστυχώς-που αξίζουν τον τίτλο «ευπατρίδης της Δημοκρατίας». Όπως ο Σάκης Πεπονής. Ο εμπνευστής του περιλάλητου Α.Σ.Ε.Π. Ουδείς διενοήθη ποτέ να αμφισβητήσει την εντιμότητα...

 

Ανερμάτιστο Σύστημα Επιλογής Προσωπικού Α. Σ. Ε. Π.


Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί μας-ελάχιστοι δυστυχώς-που αξίζουν τον τίτλο «ευπατρίδης της Δημοκρατίας». Όπως ο Σάκης Πεπονής. Ο εμπνευστής του περιλάλητου Α.Σ.Ε.Π. Ουδείς διενοήθη ποτέ να αμφισβητήσει την εντιμότητα των προθέσεων αυτού του ευγενούς και τιμίου πολιτικού ανδρός.

Όμως στο πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκε στην πράξη, ότι το νομοθέτημά του έχει συγκεκριμμένα πεδία εφαρμογής και δεν αποτελεί πανάκεια. Άσε που με τις τρύπες που του άνοιξαν οι κατοπινοί χειριστές, θυμίζει περισσότερο τυρί «έμμενταλ» παρά νομοθέτημα.

Και βέβαια εκεί όπου η ακαταλληλότητά του απεδείχθη περίτρανα στην πράξη, είναι οι δήμοι και οι λοιπές βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπου το Α.Σ.Ε.Π. δίνει τη δυνατότητα στον κάτοικο του Διδυμότειχου να προσληφθεί σε κάποιον δήμο του λεκανοπεδίου Αττικής ή της ευρύτερης περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Εμφανίζεται δηλαδή το ελληνικό κράτος να αναιρεί δια νόμου άλλους νόμους του και πάγιες πολιτικές όλων των κυβερνήσεών του. Διότι εδώ και δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις εξαγγέλουν και εφαρμόζουν μέτρα, κίνητρα και αντικίνητρα για την καταπολέμηση της αστυφιλίας και της επακόλουθης ερημώσεως της υπαίθρου. Και ταυτόχρονα δίνουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. το δικαίωμα στον κάτοικο της Ξάνθης να προσλαμβάνεται π.χ. στον δήμο Γλυφάδας επειδή συγκεντρώνει περισσότερα μόρια από τον εξίσου άνεργο συνυποψήφιό του και κάτοικο του δήμου που διενεργεί τον διαγωνισμό. Αφήνοντας τον μόνιμο κάτοικο του δήμου να αισθάνεται παρίας στον τόπο του, με μόνη παρήγορη καταφυγή κάποιες χαιρέκακες σκέψεις για μόρια τινά πρέποντα εις τινες ή ταλαιπωρούμενα υπό των κατόχων τους.

Ο παραλογισμός του ελληνικού κράτους σε όλο του το απογοητευτικό μεγαλείο. Έτσι για να μας κάνει ν’ αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν, απλά ζητήματα που τα συλλαμβάνει και τα ελλογικεύει ο νους ενός πολίτη με γραμματικές γνώσεις Δημοτικού, να μην είναι δυνατόν να τα αντιμετωπίσουν οι μεταπτυχιακών περγαμηνών πολιτικοί αστέρες μας. Διότι βάσει της κοινής και μόνης ασφαλούς λογικής θα έπρεπε οι δήμοι να προκηρύσσουν διαγωνισμούς μέσω Α.Σ.Ε.Π., πρώτα μεταξύ των δημοτών και κατοίκων τους. Και μόνον όταν για κάποιες ειδικότητες δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον ή κανείς υποψήφιος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα, τότε να προκηρύσσεται συμπληρωματικός διαγωνισμός, αλλά για κατοίκους του νομού στον οποίο υπάγεται ο δήμος.

Από κει και πέρα μιλάμε για ξεσπίτωμα με όλα τα ευνόητα κοινωνικά και οικονομικά παρεπόμενά του. Μόνο σε δήμους των παραμεθορίων και όσων άλλων περιοχών της χώρας αντιμετωπίζουν οξύ δημογραφικό πρόβλημα, θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα προκηρύξεως πανελλαδικών διαγωνισμών μέσω Α.Σ.Ε.Π., αν δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό μεταξύ των κατοίκων τους. Δίνοντας έτσι το κράτος μία επιπλέον ευκαιρία στους νέους των ασφυκτικά κατοικημένων αστικών κέντρων, για εργασία και καλύτερη ζωή στην όπου Ελλάδος πανέμορφη ύπαιθρο. Και ταυτόχρονα αιμοδοτώντας με νιάτα κάποιους χειμαζόμενους ακριτικούς τόπους μας, για να κόψουμε έτσι και την όρεξη ορισμένων επίβουλων γειτόνων μας.

Ενδεικτικά, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μιά μελέτη των επιβαρυνόμενων συγκοινωνιακών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και ενεργειακών παραμέτρων από τις καθημερινές μετακινήσεις των εργαζομένων στους δήμους της Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, σε αποστάσεις 40 ή και 60 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας και τανάπαλιν. Διότι λόγω Α.Σ.Ε.Π., ο Μπραχαμιώτης εργάζεται στον δήμο Νέας Φιλαδελφείας, ο Πειραιώτης στο Μαρκόπουλο, ο Κορωπιώτης στο Αιγάλεω και πάει λέγοντας και κλαίγοντας, που δυό γαϊδουριών άχυρα δεν είναι ικανοί να χωρίσουν οι πλήρεις ζόφου και στόμφου κυβερνήτες μας.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 guests και κανένα μέλος