O Παναγιώτης Kουλουβάρης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Hλέκτρα Bενετσάνου, εξηγεί την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του Γρηγόρη Kασιδοκωστα, για την οποία όμως “αφέονται” οι αμαρτίες του, αφού το «αποτέλεσμα μετράει»...

O Παναγιώτης Kουλουβάρης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Hλέκτρα Bενετσάνου, εξηγεί την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του Γρηγόρη Kασιδοκωστα, για την οποία όμως “αφέονται” οι αμαρτίες του, αφού το «αποτέλεσμα μετράει».

 

Γι’ αυτόν μετράει η ανθρώπινη πλευρά του Kασιδόκωστα.

 

Δεν δέχεται ότι ψηφίζουν ονόματα που δεν κατοικούν στη Bουλιαγμένη.

 

Δεν τον πείθουν οι προθέσεις του Δημήτρη Tζιώτη.

 

Aγαπά την ιατρική, αλλά θέλει να προσφέρει και στον τόπο του.

 

Παρακολουθήστε τον.

 

Kύριε Kουλουβάρη, είδαμε ένα βιογραφικό πολύ πλούσιο, εντυπωσιακό, είσαι ένας επιστήμονας που έχεις φιλοδοξίες και αγαπάς αυτό που κάνεις. Eχεις μια συνεχή ανοδική πορεία. Μου έκανε εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά. Πώς πήρες μια τέτοια απόφαση;

 

Το 1998 άρχισα να γνωρίζω από κοντά τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Τον ψήφιζα πάντα χωρίς να τον ξέρω προσωπικά και μάλιστα παρακολουθώντας την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του αναρωτιόμουν. Έβλεπα όμως γύρω μου και τη Βουλιαγμένη, και την έβλεπα να παραμένει αναλλοίωτη. Έβλεπα να αστικοποιείται η Γλυφάδα, το Φάληρο, η Βούλα και μόλις πέρναγα τα Πηγαδάκια έλεγα τι είναι αυτό εδώ;!

 

Θα σου πω κάτι χαρακτηριστικό. Eγώ το 1997 ήμουν αθλητής της Εθνικής ομάδας και εκπρόσωπος των αθλητών του τριάθλου. Το ‘98 πλέον ήμουν γιατρός των παιδιών. Eίχε έρθει λοιπόν ο γραμματέας του τριάθλου Ζανκ Ρονκ, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να μιλήσουμε με το Δήμαρχο ώστε να φέρουμε το τρίαθλο στη Βουλιαγμένη. Μπαίνουμε λοιπόν στο Δημαρχείο και εκεί είναι ο Κασιδόκωστας που μιλάει με κάποιον άλλον και με πολύ έντονο ύφος φωνάζει «πάρε δρόμο από εδώ». Ντρεπόμασταν κι εμείς, δεν ξέραμε γιατί γινόταν αυτή η φασαρία. Ρωτάω λοιπόν κάποιον και μου λέει: θέλουν να στήσουν ένα μαγαζάκι με μουσική στο πρώτο λιμανάκι κι ο Γρηγόρης δε θέλει.

 

Τελείωσε αυτή η παρεξήγηση, μπήκαμε μέσα προτείναμε το Tρίαθλο, και είπε ναι. Ο ξένος νόμιζε ότι φώναζε γιατί δεν ήθελε το Tρίαθλο. Του εξηγώ λοιπόν το λόγο και αφού του έδειξα όλη τη Βουλιαγμένη, μου ζήτησε να πάμε να δούμε το χώρο που ήθελε να χτίσει ο άλλος. Τον πήγα εκεί και κουνώντας το κεφάλι έλεγε “μπράβο του, μπράβο του”.

 

Τότε κι εγώ άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τον κατηγορούμε για τη συμπεριφορά του, αλλά δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα. Το 2002 ήρθε με βρήκε και μου ζήτησε να κατέβω μαζί του γιατί η Βουλιαγμένη χρειάζεται υγιείς ανθρώπους, χωρίς σκοπιμότητες. Έτσι πήρα την απόφαση. Μπορεί να μην κατέβαινα ξανά σ’ αυτές τις εκλογές, αλλά βλέποντας το πάθος του και την αγάπη του για τη Βουλιαγμένη δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς· με κράτησε κοντά του.

 

Πάντως δεν νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα των δημοτών της Βουλιαγμένης είναι η συμπεριφορά του Κασιδόκωστα, γιατί αν έβλεπαν έργα δε θα τους απασχολούσε το πως μιλάει.

 

Πως δε γίνονται έργα. Το 65% γιατί τον ψηφίζει;

 

Γι’ αυτό υπάρχει απάντηση. Από εκλογικούς καταλόγους, από επιθέσεις που έχει δεχθεί η παράταξη του Κασιδόκωστα, αλλά και από την ίδια την απογραφή, έχει αποδειχθεί ότι οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι της Βουλιαγμένης είναι ή ανύπαρκτοι στις δηλωμένες διευθύνσεις ή δημότες που μένουν σε άλλες πόλεις.

 

Δεν ξέρω αν έχει αποδειχθεί. Kι αν έχει αποδειχθεί, θέλουμε στοιχεία. Μιλάμε για χίλια άτομα που είναι παραθεριστές; Έστειλα 800 έντυπα και μου έχουνε γυρίσει μόνο 14 πίσω. Οι μισοί απ’ αυτούς έχουν αποβιώσει. Τους είπα, ψάξτε τους εκλογικούς καταλόγους για ονόματα που δεν κατοικούν στη Βουλιαγμένη και βρήκαν 800.

 

Στην επιστολή που έβαλες στο έντυπό σου, λες ότι θίγεται η νοημοσύνη σου όταν άνθρωποι που δεν μένουν στη Βουλιαγμένη ή μένουν πολύ λίγο καιρό θέτουν υποψηφιότητα και υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για τη πόλη. Πώς άνθρωποι που δεν μένουν στη Bουλιαγμένη μπορούν να ψηφίζουν γι’ αυτήν;

 

Πώς σκέφτεσαι «πονηρά» ότι υπάρχει εκεί σκοπιμότητα και δεν σκέφτεσαι ότι υπάρχει σκοπιμότητα και στον υποψήφιο; Αν εμφανιστεί κάποιος Βουλιαγμενιώτης θα το συζητήσω, θα πω ναι την πονάει. Να μου εμφανιστεί κάποιος απ’ το πουθενά και με ταμπέλα «απόφοιτος δημοτικού και δεν αξίζει κανένας, όλοι βολεύονται...» όχι δεν μπορώ να τον δω θετικά. Δηλαδή δεν αξίζει να μπει στο δημοτικό συμβούλιο κάποιος που είναι απόφοιτος Δημοτικού; Μη κάνουμε νέες ταξικές διακρίσεις. Δημοσιεύθηκαν σε έντυπα τίτλοι όπως «διεφθαρμένος Δήμος»! Τον συνάντησα και του είπα· κάνε καταγγελία με στοιχεία και θα έρθω μαζί σου την επόμενη μέρα. Δεν με πείθουν οι προθέσεις του γιατί είναι πολιτικός.

 

Ακούγεται ότι την τετραετία που πέρασε, σαν δημοτικός σύμβουλος ήσουν απών από τα δημοτικά συμβούλια. Tι έχεις να απαντήσεις σ’ αυτούς που θα ισχυριστούν ότι το ίδιο θα συμβεί και την καινούργια τετραετία;

 

Στην έναρξη του 2003 ανέλαβα χρέη δημοτικού συμβούλου στο Δήμο. Mέχρι το 2004 ήμουνα παρόν στα πιο πολλά δημοτικά συμβούλια, αλλά πέρα απ’ αυτά έστησα και πολλές εκδηλώσεις που έγιναν για πρώτη φορά. Τότε έκανα ειδικότητα στα Γιάννενα και πηγαινοερχόμουνα. Το 2004 πήρα υποτροφία για την Αμερική. Ζω από την ιατρική, αυτή είναι η αγάπη μου, το πάθος μου, δεν θα μπορούσα ποτέ ν’ αφήσω αυτή την υποτροφία που είναι το όνειρο κάθε γιατρού. Παρ’ όλα αυτά μίλησα με τον Δήμαρχο πριν ακόμα καταθέσω τα χαρτιά μου για να φύγω, και μου είπε “πήγαινε και με την ευχή μου”.

 

Τότε αποφάσισα να παραιτηθώ από την θέση του δημοτικού συμβούλου, όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος μου είπε όχι· αλλά και η αντιπολίτευση με απέτρεψε. Έτσι δεν παραιτήθηκα.

 

Παρ’ όλο λοιπόν που έφυγα, δεν έχασα την επαφή με τα ζητήματα της Βουλιαγμένης. Πλέον έχω τελειώσει τη βασική εκπαίδευση, θα υπάρχουν βέβαια ταξίδια στην Αμερική για λίγες μέρες κάθε εξάμηνο γιατί είναι υποχρεωτική η ανανέωση του γιατρού αλλιώς μένει πίσω. Το επάγγελμά μου είναι γιατρός, η ανιδιοτελείς προσφορά μου θα είναι στο Δήμο. Πιστεύω ότι αυτή η τετραετία θα είναι η πιο δημιουργική και για μένα και για τον Κασιδόκωστα.

 

Αν επανεκλεγείς θα ασχοληθείς με τον αθλητικό τομέα; Νιώθεις ότι έχουν μείνει ανεκπλήρωτα κάποια σχέδιά σου;

 

Ο ίδιος θα το αποφασίσει, αλλά με ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο και το κατέχω. Δεν έχω εκπληρώσει αυτά που ήθελα, νιώθω πιο έμπειρος μετά την προηγούμενη θητεία και πιο έμπειρος μετά το πολιτισμικό σοκ που υπέστην στην Αμερική.

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 επισκέπτες και κανένα μέλος