Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/12/2011 ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ» κ. Αριστείδης Γκίκας ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο για λόγους ηθικής τάξεως να gkikas-koropiανακαλέσει τη νόμιμη απόφαση του για απ’ ευθείας ανάθεση σύμβασης με αντικείμενο «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για τα Πολεοδομικά θέματα του Δήμου» στον κ. Στυλιανό Σαΐτη έναντι αμοιβής €19.920 συν Φ.Π.Α. 23% και να προβεί σε λύση της σύμβασης αζημίως για το Δήμο.

 

Η απαίτηση αυτή στηρίχτηκε στην αυτονόητη θεώρηση ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ο Δήμος να συμβάλλεται με αντισυμβαλλόμενο που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα με την υπ’ αριθμ. 1674/2008 απόφαση του Αρείου Πάγου και την επιβολή ποινής έξι (6) μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος στην Υπηρεσία του (Πολεοδομία Μαρκοπούλου).

 

Ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόφασή του και ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.

 

Ο κ. Γκίκας υλοποιώντας την δέσμευσή του στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/12/2011, με την υπ’ αριθμό πρωτ. 1348/23-01-2012 αίτησή του, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να συμπεριληφθεί ως εκτός ημερησίας θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24/01/2012.

 

O Πρόεδρος του Δ.Σ. απέρριψε το αίτημα του κ. Γκίκα για συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. με την αιτιολογία ότι το Δ.Σ. δεν έχει αρμοδιότητα σύμφωνα με τον Νόμο να εμπλέκεται σε θέματα αρμοδιότητας του Δημάρχου.

 

Ο κ. Γκίκας διαφώνησε με την απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ. επισημαίνοντάς του ότι χρησιμοποιεί προσχηματικά τον Νόμο επειδή η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να συζητηθεί αυτό το θέμα στο Δ.Σ. και τόνισε ότι το Δ.Σ. ως πολιτικός φορέας έχει όχι μόνο την αρμοδιότητα αλλά και την υποχρέωση να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα αφορά την πόλη μας συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αποφάσεων του Δημάρχου.

 

Το αυτονόητο ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι αν η λέξη ΗΘΙΚΗ είναι γνωστή στην Δημοτική Αρχή.

Κορωπί 09/02/2012

Η Συντονιστική Επιτροπή

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος