Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει μοναδική ...τύχη, να συνδέει τις πιο σκοτεινές αναμνήσεις της ιστορίας της, με τις  γερμανικές κατοχικές διοικήσεις!

Δύο κατοχικές περιόδους έχει ζήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία. Τώρα ήρθε η τρίτη!

 

Φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει μοναδική ...τύχη, να συνδέει τις πιο σκοτεινές αναμνήσεις της ιστορίας της, με τις  γερμανικές κατοχικές διοικήσεις!

1η κατοχική περίοδος

 Ήταν το έτος 1833, όταν μετά την άνανδρη δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας του Ι. Καποδίστρια και την ανατροπή της πολιτικής του, οι ξένες δυνάμεις, οι «σύμμαχοί» μας, αποφάσισαν να μας «σώσουν» οικονομικά  αλλά και πολιτικά, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω τη βαυαροκρατία στη χώρα μας, για πρώτη φορά.

 

Τότε ήταν που μας «κουβάλησαν» στην κυριολεξία ένα αμούστακο 18χρονο βασιλιά, υποτίθεται για να μας κυβερνήσει. Εξ΄ αιτίας όμως του νεαρού της ηλικίας του  και μέχρι αυτός να ενηλικιωθεί, μας «ξεφόρτωσαν» από κοντά και τρεις άλλους Βαυαρούς ως αντιβασιλείς επιτηρητές του.

 

Την περίοδο της βαυαροκρατίας, η Ελλάδα γνώρισε μια νέα σκλαβιά, χειρότερης μορφής από αυτήν των Οθωμανών, σύμφωνα με τις αναφορές των ιστορικών. Η ασυδοσία που επέδειξαν οι  Βαυαροί στη διακυβέρνηση της χώρας, ελέω της λευκής εξουσιοδότησης που είχαν λάβει από την Εθνοσυνέλευση, αλλά και από τη δουλοπρεπή συμπεριφορά των κυβερνήσεων της περιόδου εκείνης, είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα να πέσει σε βαθιά μιζέρια και να οδηγηθεί τελικά  το νεοσύστατο κράτος σε χρεοκοπία. Δηλαδή, οι Βαυαροί κατόρθωσαν να  επιφέρουν εκείνο το πλήγμα, για το οποίο είχαν δήθεν κληθεί να έρθουν στη χώρα μας για να το αποτρέψουν!

 

Όμως οι υπερήφανοι Έλληνες, αυτοί οι «αμόρφωτοι, οι άξεστοι, οι βάρβαροι και ανάγωγοι», σύμφωνα με τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία τους στόλιζαν οι «καθώς πρέπει» Βαυαροί, όχι μόνο μπόρεσαν και σήκωσαν το ανάστημά τους και κατόρθωσαν να διώξουν τους μισητούς κατακτητές, αλλά αμέσως μετά, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843 απέκτησαν Σύνταγμα, Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση.

 

2η κατοχική περίοδος

 

Αν όμως το 1833 είχαμε μια έμμεση τρόπο τινά κατοχή, το 1941 η Γερμανική κατοχή, ως αποτέλεσμα της επέλασης των χιτλερικών στρατευμάτων  στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, υπήρξε ολοκληρωτική και εξολοθρευτική για την Πατρίδα μας.

 

Ο Ελληνικός Λαός γνώρισε τη «σιδερένια» και απάνθρωπη μπότα του κατακτητή, μέτρησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και πλήγματα,  που έχουν αφήσει ζωντανά τα στίγματά τους μέχρι σήμερα. Εκτελέσεις, πείνα, ολοκαυτώματα, καταστροφή των οικονομικών υποδομών, των λιμένων, του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, η πυρπόληση εκατοντάδων χωριών, η λεηλασία της παραγωγής, είναι μέρος  από τα  πολλά  δεινά που «γεύθηκε» η Πατρίδα μας από τα καθάρματα του Ναζισμού.

 

Και αυτή τη φορά όμως αποδείχθηκε ότι του «Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει», αφού οι σελίδες δόξας και ηρωισμού που έγραψαν οι μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ της ΕΚΚΑ, αλλά και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, υπήρξαν σελίδες συνέχειας του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Ο Ελληνικός Λαός ασυμβίβαστος σάλπισε την Εθνική Αντίσταση, σε πόλεις και χώρια, σε ρεματιές και φαράγγια.

 

Τελικά οι Γερμανοί εκδιώχθηκαν, η Ελλάδα μας ανέκτησε και πάλι την ανεξαρτησία της, αλλά πλήρωσε ακριβά αυτό το τίμημα με 1.100.000 νεκρούς, με καταληστευμένο το χρυσό της από τον κατακτητή και χωρίς ίχνος από τον  πολιτιστικό της πλούτο, που φρόντισαν να καταστρέψουν φεύγοντας οι απόγονοι του…….Goethe! Τα οφειλόμενα των πολεμικών αποζημιώσεων της χιτλερικής κατοχής, φθάνουν με τις αποτιμούμενες σημερινές τιμές  κοντά στο 1 τρις ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο του απεχθούς χρέους που μας καταλογίζουν και το οποίο  δυστυχώς όμως ΚΑΜΜΙΑ Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διεκδικήσει μέχρι σήμερα.

 

3η κατοχική περίοδος

 

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ο «σοσιαλιστής» Πρωθυπουργός της χώρας, με το βαρύ όνομα Γ. Α. Παπανδρέου, ο γιος του Πρωθυπουργού της «Αλλαγής» και εγγονός του «Γέρου της Δημοκρατίας», με την υπογραφή των 154 «σοσιαλιστών» βουλευτών της παράταξής του και με δική του πρωτοβουλία, αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση το νέο  «Αντιβασιλέα» που μας επέβαλλαν οι ισχυροί εταίροι μας στην Ε.Ε.

 

Έτσι αποκτήσαμε για 3η φορά  νέο Γερμανό διοικητή  τον Hernn H. Reichenbach, ένα μανιακό γραφειοκράτη των Βρυξελών (κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες), που καταφθάνει σε λίγες μέρες στη χώρα μας μαζί με 25 άλλους Ευρωπαίους ανθύπατους ή υπερυπουργούς ή «μπάστακες» κατά την έκφραση του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη, για να αναλάβουν τα καθήκοντα τους και να δώσουν έτσι την ευκαιρία σε αυτούς που παίζουν το ρόλο της Ελληνικής κυβέρνησης, να αποκτήσουν τους φυσικούς τους προϊστάμενους.

 

 Όλη αυτή η «κουστωδία» πρόκειται να εγκατασταθεί στο μέγαρο Μαξίμου και στα Υπουργεία αντίστοιχα, για να μας ελέγχουν και να μας καθοδηγούν, μέχρι να βάλουν τη χώρα και τους Έλληνες δήθεν στο σωστό δρόμο. Στην πραγματικότητα όμως, όλος αυτός ο «συρφετός», έρχεται με προφανή σκοπό να στρογγυλοκαθίσει, να παρακολουθήσει από κοντά και να καθοδηγήσει τις λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή το «ξεκοκάλισμα» του πλούτου της χώρας,  μέχρι τελικά  να μας σώσουν,  δηλαδή να μας χρεοκοπήσουν και επίσημα, όπως ακριβώς έκαναν  οι Βαυαροί πρόγονοί τους το 1833.

 

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

 

 Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, φαίνεται ότι  ο Πρωθυπουργός της χώρας παρέλειψε να κάνει κάτι πολύ-πολύ σοβαρό. Επειδή σήμερα οι Έλληνες δε ζούνε σε  εποχές «ραγιαδισμού», ξέχασε να τους  ρωτήσει  αν τον εξουσιοδοτούν για την ενέργειά του αυτή, όπως ακριβώς ξέχασε και  δεν τους ρώτησε, τότε που  με απίστευτη ευκολία και «εν κρυπτώ» υπέγραψε με την Ε.Ε την Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ μία κατάπτυστη δανειακή σύμβαση.

 

 Μία διεθνή σύμβαση που ποτέ δεν εισήχθη για να ψηφιστεί  από τη Βουλή των Ελλήνων, που όμοιά της δεν έχει υπογραφεί ΠΟΤΕ από κανένα ελεύθερο κράτος στον κόσμο και η οποία μεταξύ των άλλων στο άρθρο 14 παρ.5, προβλέπει ότι:

«Η Ελλάδα αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά την ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία», π.χ. Ορυκτό πλούτο, νησιά, μνημεία, κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις κλπ!

 

Επίσης ο Πρωθυπουργός και η παράταξή του, πριν να ενεργήσουν όπως ενήργησαν δεν έλαβαν υπόψη τους ή μάλλον αδιαφόρησαν για  τα τεράστια σε όγκο και πάθος συλλαλητήρια των πλατειών σε πολλές πόλεις της χώρας, αλλά  και για την καθημερινή αντίθεση που δείχνει ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού στις μεθοδεύσεις και στις πολιτικές  αυτές, που είναι εντελώς ξένες με την ιδιοσυγκρασία του, αλλά κυρίως με την ιστορία του.  

 

Για όλους όμως αυτούς τους  λόγους και όσο η διαδικασία της κατοχής της χώρας γίνεται ολοένα και πιο  εμφανής σε όλους μας, τόσο αρχίζει να φαίνεται περισσότερο  καθαρά, πως το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να γλυτώσουμε το Αύριο - αφού το σήμερα είναι οριστικά χαμένο - είναι η σθεναρή Οργάνωση και Αντίσταση!

 

 Κανείς πλέον, ύστερα από όσα καθημερινά συμβαίνουν, δεν πρέπει να εφησυχάζει και να διατηρεί τη ψευδαίσθηση, ότι δε θα βρεθούν και μάλιστα πολύ σύντομα οι νέοι «Μακρυγιάννηδες», οι νέοι «Βελουχιώτες» και οι νέοι «Ζέρβες» που θα βροντοφωνάξουν για μια ακόμη φορά σε όλους αυτούς που επιδειχτικά αγνόησαν τον Ελληνικό Λαό, «RAUS»!

 

Και τότε,  ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 

http://dimtris-kypriotis.blogspot.com

                                                 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 guests και κανένα μέλος