Πνιγμένο” στη δουλειά του Δήμου, αλλά και στις προεκλογικές του υποχρεώσεις, βρήκαμε το Δήμαρχο Παλλήνης Σπύρο Κωνσταντά στο γραφείο του. Για τρίτη θητεία δήμαρχος Παλλήνης ο Σπύρος Κωνσταντάς, παραμένει ακούραστος και αεικίνητος. Η συνέντευξη έγινε «μετ’ εμποδίων». Δεν αποφύγαμε τις επείγουσες διακοπές υπηρεσιακών παραγόντων και …τηλεφωνημάτων.

Είναι λογικό τις ημέρες της κρίσης που βιώνουμε, το βάρος των υποψηφίων Δημάρχων να πέφτει στην οικονομική ελάφρυνση των δημοτών, όπως και του Δημάρχου Παλλήνης Σπύρου Κωνσταντά. Γι’ αυτό κι εμείς δεν αναλωθήκαμε σε ερωτήσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Βενετσάνος

 

«Είναι χρέος μας να πάρουμε μέτρα για να μειώσουμε το κόστος ζωής στην πόλη μας. Δεν αποταμιεύουμε το δημόσιο χρήμα. Το επιστρέφουμε στον πολίτη γιατί του ανήκει», λέει ο Δήμαρχος Παλλήνης και υποψήφιος Δήμαρχος του τριδήμου Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, στη συνέντευξή του στην «7η» και συνεχίζει: Οι δεσμεύσεις μας είναι συγκεκριμένες.

- Σήμερα ο Γερακιώτης πληρώνει κατά 30% πιο ακριβά τα Δημοτικά τέλη από την Παλλήνη (Γέρακας: 1,36 ευρώ ανά τ.μ./Παλλήνη 1,07 ευρώ ανά τ.μ.). ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ το τιμολόγιο. Οι κάτοικοι του Γέρακα θα πληρώνουν την ίδια τιμή με εκείνους της Παλλήνης.

- Σήμερα ο κάτοικος του Γέρακα για 80κ.μ. νερού ύδρευσης πληρώνει περίπου 84,00 ευρώ. Για την ίδια ποσότητα ο κάτοικος της Παλλήνης πληρώνει περίπου 60 ευρώ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ το τιμολόγιο ύδρευσης του Γέρακα έως και 29%. Ο κάτοικος του Γέρακα θα πληρώνει την ίδια τιμή με την Παλλήνη.

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ το κοινωνικό τιμολόγιο με έκπτωση έως και 50% σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες στα τιμολόγια των Δημοτικών τελών και της ύδρευσης.

- ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου για ανέγερση νέας οικοδομής και τα εναρμονίζουμε με της Παλλήνης. Σήμερα τα τέλη του Γέρακα είναι 5 φορές πιο ακριβά. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ το τιμολόγιο κατά 500%.pisina-pallini

- Μειώνουμε τα τροφεία των παιδικών σταθμών από 150 ευρώ που κοστίζουν σήμερα, στα 60 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Η οικονομική αφαίμαξη σταματά εδώ.

Κοιτάζουμε τον πολίτη στα μάτια, όχι στην τσέπη του.

 

Κ.Β. Πώς θα τα επιτύχετε αυτά; Χρειάζεστε πόρους.

Όπως το πετύχαμε στην Παλλήνη κύριε Βενετσάνο. Με ορθολογική διαχείριση, χωρίς σπατάλες. Με διαφάνεια και με διεξόδους ανάπτυξης.

Στο πρόγραμμά μας οι δημότες και των τριών πόλεων θα βρουν την απάντηση.

 

Κύριε Δήμαρχε, η περιοχή σας έχει κι αυτή πολλά προβλήματα προς επίλυση. Ένα από τα σημαντικότερα και νομίζω το σπουδαιότερο, είναι η αποχέτευση.

Στο θέμα της αποχέτευσης δεν χωράει περιθώριο αναβολής. Το μεγαλύτερο και αναγκαιότερο έργο της περιοχής αποτέλεσε για χρόνια αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Φτάνει πια. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με konstantas-kaliυποσχέσεις, αλλά με μεθοδική και αδιάκοπη πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις.

Θα κινηθούμε σε δύο άξονες δράσης. Ο πρώτος αφορά την άμεση αντιμετώπιση με αγορά βυτιοφόρων για να εξυπηρετούνται τα νοικοκυριά με ελάχιστο κόστος και ο δεύτερος τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου για ολόκληρη την περιοχή. Για το λόγο αυτό θεσμοθετείται ο Αντιδήμαρχος «αποχέτευσης και περιβάλλοντος», που θ’ αναλάβει και θα συντονίσει μια σειρά ενεργειών και μέτρων αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος.

Στην εποχή μας είναι ντροπή να μην έχουμε αποχέτευση.

 

Καταλαβαίνω, κύριε Κωνσταντά, δεν είναι η στιγμή να μου εκθέσετε όλο το πρόγραμμά σας, ούτε για να σας κάνω «δύσκολες ερωτήσεις…».

Δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις. Δύσκολες απαντήσεις υπάρχουν, όταν έχεις τη σοβαρότητα και αισθάνεσαι την ευθύνη ότι αυτά που λες πρέπει να τα πραγματοποιήσεις.

 

Μια ερώτηση μόνο. Είχατε πάρει μια απόφαση για υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων.

Σε τι στάδιο βρίσκεται;

Η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων θα γίνει αρχικά στις πλατείες και τα σχολεία. Σταδιακά θα επεκτείνονται. Εκτός αυτών όμως, σε κεντρικά σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν ρομποτικοί κάδοι.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα της πόλης μας απασχολεί ιδιαίτερα. Κι αυτό θα επιτευχθεί με εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού μας εξοπλισμού, με την προμήθεια μικρών και ευέλικτων απορριμματοφόρων, με ορθολογική οργάνωση.

Αλλά και στο θέμα της ανακύκλωσης δίνουμε μεγάλη σημασία, γιατί τη θεωρούμε βασική συνιστώσα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Θα εφαρμόσουμε πιο λειτουργική και σε τακτά διαστήματα διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Θα εφαρμόσουμε και την κομποστοποίηση των μη ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ανάπλαση και η προστασία του περιβάλλοντος θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Όπως επίσης και ο τομέας της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής.

Η επιστροφή στην ανθρωπιά, αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας, με παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών, με σεβασμό και φροντίδα προς την τρίτη ηλικία και την συμπαράσταση και κυρίως την αγάπη για τα παιδιά μας.

 

Εχετε κάνει μία πρόταση για να κριθεί διατηρητέο το κτίριο του Καμπά. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα;

kampas_palioΕίναι ιδιαίτερη σημαντική η εισήγηση από τη Δ/νση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού για κήρυξη του Εργοστασίου Καμπά σε διατηρητέο μνημείο.

Αποτελεί δικαίωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Κάντζας η εξέλιξη αυτή.

Η βούλησή μας, κ. Βενετσάνο, ώστε το Εργοστάσιο Κάμπα να κηρυχτεί διατηρητέο κτίσμα αλλά και ο σχεδιασμός να υπάρξει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου 50 στρεμμάτων και ενοποίησή του με τα υπόλοιπα ιστορικά κτίσματα, όπως η βίλα Καμπά και το σταθμαρχείο, είναι δεδομένη!

Θέλουμε νέους ελεύθερους χώρους αναψυχής και πολιτισμού για τους δημότες μας και θα τους διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Σας ευχαριστώ κύριε Δήμαρχε και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας στην έγκριτη, έγκυρη και σοβαρή εφημερίδα σας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος