Σήμερα δεν υπάρχει πιά Ελληνας, που να μην έχει πεισθεί καθ’ ολοκληρίαν, για την κοινωνική και οικονομική αναποτελεσματικότητα, την προκλητική ιδιοτέλεια, την αλαζονική συμπεριφορά, την αυταπόδεικτη φαυλότητα των υπαρχόντων κομμάτων!

Το δείχνουν, αναμφίβολα και όλες οι δημοσκοπήσεις, μέσα απ’ο τις οποίες φαίνεται καθαρά πλέον η απογοήτευση, η αγανάκτηση και ή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν τα κόμματα, ερήμην και εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του λαού.

Ολοι μας, πιά, αισθανόμαστε απέχθεια, οργή και πίκρα για το κατάντημα της πατρίδας μας και την ακούσια εμπλοκή μας στην δίνη της οικονομικής καταστροφής! Αυτήν που δημιούργησε ο τυφώνας της αλόγιστης κρατικής και κομματικής σπατάλης, η πελατειακή εξάρτηση κομματικών εκλεγόντων και κομματικών εκλεγομένων, ο άνευ ορίου δανεισμός, για την, κοντά στα τόσα μη αναγκαία, ικανοποίηση  και των ανειλημμένων ρουσφετολογικών υποχρεώσεων, ένθεν και ένθεν! Και τα δύο μεγάλα κόμματα, που εναλλακτικά και με παραλαβή της σκυτάλης της εξουσίας, το ένα από το άλλο, διακυβέρνησαν την Ελλάδα, ανάλωσαν το κυβερνητικό τους έργο και αναλώθηκαν και τα ίδια, σε αλόγιστους διορισμούς στο δημόσιο, σε χαριστικές παροχές, σε ασύδοτες επιδοτήσεις, σε υπερβολικές προμήθειες! Με επιδίωξη και αποκλειστικό στόχο την εκλογή των προτεινομένων τους και την εσαεί παραμονή τους στην εξουσία;

Ολοι μας πιά, γνωρίζουμε απογοητευμένοι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ακραιφνής, αδέκαστος και ανεπηρέαστος συνδικαλισμός και συνδικαλιστές. Χάριν στα κόμματα, που τους προσφέρουν οφίτσια και αστρονομικές αμοιβές, έχουν πλέον καταστεί αντιπροσωπευτικά τους φερέφωνα και συναινετικοί αποδέκτες των όποιων κυβερνητικών προγραμμάτων και αποφάσεων, σε βάρος των εργαζομένων. Μόλις προχθές ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε.,το επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά! Δεν θα ενοχλήσουν την κυβέρνηση για τα μέτρα και δεν θα λάβουν μέρος σε καμμία απεργιακή κινητοποίηση ή συγκέντρωση!

Ολοι μας, πλέον είμαστε ενήμεροι, για τον ρόλο, που παίζουν οι μεγαλοεργολάβοι, μεγαλομέτοχοι τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, στο πολιτικό σκηνικό! Και για τα κυκλώματα και τα στεγανά που δημιούργησαν μαζί τους τα κόμματα, αφήνοντάς τους να παρασιτούν, μονίμως μετά την μεταπολίτευση, δίπλα και μέσα στους κόλπους τους! Είναι αυτοί που καθορίζουν τους κανόνες του πολιτικού παιγχνιδιού κι ανεβάζουν ή κατεβάζουν κυβερνήσεις. Και φυσικά στην αντίπερα όχθη, είναι πάντα τα κόμματα, που  τους εξασφαλίζουν εργολαβίες, προμήθειες, αποκλειστικότητες, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια!! Και οι μεν και οι δε, κατήντησαν τη δημοσιογραφία από μαχόμενη σε κομματική και, στη συνέχεια, σε δημοσιογραφία σκοπιμοτήτων! Μια δημοσιογραφία που την χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης στην άσκηση της πολιτικής τους και φυσικά ως επικοινωνιακό  εργαλείο εντυπώσεων! Και της εκάστοτε κυβέρνησης  και του όποιου δικού της κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και της αντιπολίτευσης. Με άλλα λόγια, την άλωσαν και την χρησιμοποιούν, ως άριστο μέσο χειραγώγησης και εξουσιαστικής προπαγάνδας!

Δηλαδή, μονίμως επιδεικνύουν και αποδεικνύουν Κομματική Φαυλότητα και Εκφυλισμό των θεσμών και αξιών, σε όλα τα επίπεδα! Ακόμη και τη Βουλή την κατάντησαν δικό τους παραμάγαζο, διορίζοντας ακόμη και σήμερα, τα δικά τους παιδιά, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας! Δείχνουν καθαρά, ότι δεν μας υπολογίζουν!! Τα κόμματα, καταφανώς και χωρίς να τηρούν προσχήματα, είναι δυστυχώς, μόνο συντεχνιακές ενώσεις επαγγελματιών πολιτικών και συσπειρώσεις οικονομικών συμφερόντων με στόχο την κατ’ αποκλειστικότητα άσκηση της εξουσίας. Με ό.τι συνεπάγεται αυτό και φυσικά και κυρίως τον καθολικό έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής μας! Αυτό επιχειρούν εν πολλοίς και τώρα εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, που καλούμασθε να ψηφίσουμε τους διαχειριστές του νέου θεσμού της αυτοδιοίκησης. Μας προτείνουν κεχρισμένους κομματικούς υποψηφίους, θέλοντας να συνεχίσουν να ελέγχουν ολοκληρωτικά την κατακερματισμένη με τον Καλλικράτη χώρα μας. Συνεχίζουν να προτάσσουν το κομματικό συμφέρον, επάνω από τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας και επιχειρούν να συνδέσουν το αποτέλεσμα με την στήριξη του επαίσχυντου, αντισυνταγματικού  μνημονίου!

Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και πληγωμένοι από την ανώμαλη προσγείωση στη φρικτή και ζοφερή μας πραγματικότητα. Αλλα πιστεύαμε, χωρισμένοι με πράσινες, μπλε, κόκκινες και ροζπορτοκαλί ταμπελίτσες! Ελπίζαμε καλύτερες για όλους συνθήκες διαβίωσης! Προσδοκούσαμε μια καλύτερη και πιό ανθρώπινη Ελλάδα! Και χειροκροτούσαμε «σεμνούς και ταπεινούς» απατεώνες και αφοπλιστικά χαμογελαστούς και καλοκάγαθους, μα στην πράξη, δόλιους ψεύτες. Και βέβαια, κοντούς - σε εθνικό ανάστημα - φιλοσιωνιστές τσαρλατάνους, πλαστογράφους των προϋπολογισμών και της Ιστορίας μας! Κι άλλους πολλούς ακόμη εφιάλτες, εν ενεργεία ή  επίτιμους! Και που όλοι τους μαζί ψήφισαν τον απαλλακτικό, γι’ αυτούς Νόμο περί ευθύνης υπουργών, κόντρα στο υπαρκτό Σύνταγμα και ενάντια στους λοιπούς ποινικούς Νόμους!!!

Τώρα, που ο θεσμός του Καλλικράτη, υπάρχει μόνον ως νομικό κέλυφος, χωρίς να έχουν εκδοθεί τα επί μέρους διατάγματα, για να γνωρίζουμε, πού τελικά αποσκοπεί, θα ξανακάνουμε το λάθος να τους εμπιστευτούμε; Η αγανάκτησή μας έχει επιτέλους διέξοδο! Ας μαυρίσουμε τους κομματικούς υποψηφίους, όλων των παρατάξεων κι ας δώσουμε την ψήφο μας σε αμιγώς ακομμάτιστους! Κι οπωσδήποτε να ψηφίσουμε, για να μη χαθεί υπέρ των κομματικών, καμμία μας ψήφος! Αυτή ας είναι η ελάχιστη αντίδρασή μας!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 437 guests και κανένα μέλος